הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון rack pulls כעזר ל deadlift

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
לא מזמן הכנסתי את ה rack pulls לשגרת האימונים שלי (בתור עזר), הופתעתי לגלות שהיא הוסיפה לי לא מעט על המוט לדדליפט.
לכם rack pulls עזר לדדליפט? אתם בעד או נגד?

וסתם שאלה שמעניינת אותי, בכמה ה rack pulls שלכם גבוה מהדדליפט? אם בכלל.

עשיתי את התרגיל כשהייתי ב531 כתרגיל עזר
לא בדקתי כל כך משקל לחזרות נמוכות , אלא עשיתי אותו 5 סטים 10 חזרות , שמתי כ95 קילו (לפעמים הורדתי בהמשך הסטים האחרונים)
זה תרגיל לדעתי ממש ממש טוב , עזר לי להוסיף קצת משקל לדדליפט הרגיל , אבל מצד שני זה דורש טכניקה ממש טובה בדדליפט , אתה צריך להתחיל עם מנח אגן וגב תחתון שונה מדדליפט רגיל , ולקח לי קצת זמן עד שהתרגלתי

הדדליפט מתחלק ל-3 נקודות, תחילה, אמצע, וסוף. צריך לדעת מתי להוסיף ואיזה, ואז התרגיל עזר יהיה משתלם. אצלי למשל הניתוק עצמו מרגיש לי כמו אלף קילו, אבל ברגע שהמוט עובר את הברכיים אני מתקתק בלי בעיה. RACK PULS לא יעזרו לי במקרה הזה

• פותח/ת השרשור
הדדליפט מתחלק ל-3 נקודות, תחילה, אמצע, וסוף. צריך לדעת מתי להוסיף ואיזה, ואז התרגיל עזר יהיה משתלם. אצלי למשל הניתוק עצמו מרגיש לי כמו אלף קילו, אבל ברגע שהמוט עובר את הברכיים אני מתקתק בלי בעיה. RACK PULS לא יעזרו לי במקרה הזה

אני כמוך אבל אני לא ממש מסכים.
כשאתה מצליח להעמיס יותר ב rack pulls אתה מרגיל את הגריפ שלך לעומס גדול יותר, אחת הבעיות הנפוצות בדדליפט (באנשים שמקשים בהתחלה) זה ההתחלה מהסיבה שהגריפ שלהם לא מספיק חזק
what you cant grip u cant lift

רק שראק פולס לא דומה בכלל לנעילה בדדליפט הרגיל.

בראק פולס אתה ״מתחיל״ את הנעילה עם גב ישר לעומת דדליפט רגיל שהגב עגול בנעילה (לרוב מי שמתקשה לנעול זה בגלל הגב העגול והתחת החלש)

רק שראק פולס לא דומה בכלל לנעילה בדדליפט הרגיל.

בראק פולס אתה ״מתחיל״ את הנעילה עם גב ישר לעומת דדליפט רגיל שהגב עגול בנעילה (לרוב מי שמתקשה לנעול זה בגלל הגב העגול והתחת החלש)
אבל אתה בכל זאת מתרגל נעילה ומעמיס משקל על הנקודה החלשה שלך

אבל אתה בכל זאת מתרגל נעילה ומעמיס משקל על הנקודה החלשה שלך
לעשות שמינית טווח תנועה כשאתה נמצא במצב אידיאלי לא מדמה את המצב בדדליפט בכלל.
לפעמים זה אפילו לא חולשה של שרירים אלא של טכניקה.

לעשות שמינית טווח תנועה כשאתה נמצא במצב אידיאלי לא מדמה את המצב בדדליפט בכלל.
לפעמים זה אפילו לא חולשה של שרירים אלא של טכניקה.
התנועה מבודדת את הזווית\שרירים שפועלים בזמן הדדליפט. העובדה שזאת לא אותה תנועה לא משנה כי אתה גם ככה עובד על האזור המסויים הזה. בהגיון שלך (שהוא לא נכון) גם GHR הוא לא תרגיל עזר כי הוא לא מתרגל את התנועה של הדדליפט

מה כן יעזור במקרה הזה? אני באותו מצב כמוך, הניתוק הוא החלק שהכי קשה לי.
התחלתי לעבוד על חיזוק אחיזה אבל עדיין מרגיש שזה לא מספיק, מה אתה אומר על דפיציט?

התנועה מבודדת את הזווית\שרירים שפועלים בזמן הדדליפט. העובדה שזאת לא אותה תנועה לא משנה כי אתה גם ככה עובד על האזור המסויים הזה. בהגיון שלך (שהוא לא נכון) גם GHR הוא לא תרגיל עזר כי הוא לא מתרגל את התנועה של הדדליפט
יכול להיות, אני אישית חושב שהתנועות עצמן והטכניקה יותר חשובים מה״שרירים״ החלשים .

פשוט נטו לנעילה לא הייתי עושה ראק פולס כי זה תרגיל שיותר מעמיס ויותר לאגו מאשר תרגילי עזר מסוימים.
(לדעתי עם הנעילה בעייתית ויש לך פחות מ-5 פלטות קודם תבדוק את הטכניקה שלך ולא ״שרירים חלשים״ )

מה כן יעזור במקרה הזה? אני באותו מצב כמוך, הניתוק הוא החלק שהכי קשה לי.
התחלתי לעבוד על חיזוק אחיזה אבל עדיין מרגיש שזה לא מספיק, מה אתה אומר על דפיציט?
אם האחיזה היא מה שמפריע לך, אז FARM WALK, מגנזיום, ואחיזה משולבת יעזרו לך. אבל אם אתה לא מרגיש קושי באחיזה, אז רוב הסיכויים שהבעיה היא בכלל בהמסטרינגס שדרושים עבודה. GHR\SLDL\RDL ועוד עם דגש על ההמסטרינגס. דפיסיט נשמע תרגיל מעולה שאני בעצמי הולך להוסיף שיכול לעזור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית