הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סוכר ענבים ,למה ?

• פותח/ת השרשור Israel
  • פורסם בתאריך

Israel

משתמש מתחיל
126
16
נק' מוניטין:
92
126
16
מישהו יכול להסביר לי למה יש כאלה שמוסיפים סוכר ענבים לחבלון ? למה זה טוב ? איזה שימושים יש לזה עוד חוץ מהחלבון? במה זה יותר טוב מסוכר רגיל ?אם בכלל

• פותח/ת השרשור
וגם לא קיבלתי תשובה לגבי - האם החלב שאני מערבב עם החלבון נחשב לי כסוכר שמסייע/לא מסייע לחלבון להספג ? תודה על התגובה ,בעקרון הבנתי את מה שאתה אומר ,מסתבר שאני צריך להתחיל לקרוא על זה להבין את עומק הדברים ,זה מעניין אותי

נערך לאחרונה:
מוטל בספק זה לא.
סוכר ענבים זה מיותר חד משמעית.
לתסף בחומצות אמינו זה מיותר חד משמעית.
אין שום ספק.
מי שאומר לך שיש לו ספק או משהו אחר פשוט לא באמת מבין.
אין דבר כזה בריא לא בריא גם פסטה עשויה מסוכר השאלה כמה אתה צורך.

אתה מודע לעובדה שיש בגוף עוד הרבה מאוד הורמונים והאינסולין הוא לא איזה הורמון אימה שצריך לפחד ממנו כאילו הוא היחיד שמתעסק בכל הנושא הזה
דיברתי באופן כללי על אינסולין כי זאת הייתה המטרה באשכול בגלל הסוכר ענבים.
וטוב לראות שאנחנו מסכימים על משהו(על העניין שסוכר ענבים לא יעיל לספיגה).

וטוב לראות שאנחנו מסכימים על משהו(על העניין שסוכר ענבים לא יעיל לספיגה).
אני לא סגור כבר על העמדות שלך כי היו פה כמה שיחות בימים האחרונים ואני לא מרוכז ב100% אבל כל עוד יש הסכמה זה מצויין 😃

דיברתי באופן כללי על אינסולין כי זאת הייתה המטרה באשכול בגלל הסוכר ענבים.
כן אני מבין, אבל אנשים בטוחים שאינסולין הוא ההורמון היחיד שמשפיע על השומן וכאילו הוא כל כך נוראי, ההורמון הזה מפורסם רק בגלל מחלת הסכרת ואנשים לא סוכרתיים לא צריכים להתעסק בזה בכלל

דיון מעולה!
הסברים פשוטים וטובים!
תודה!!!

כמו כן. פותח האשכול שאל גם לגבי תיסוף סוכר ענבים בעת צריכת קריאטין.
יכול להיות שפספסתי את ההתיחסות לדבר?

אולי מבחינה מדעית אתה צודק, אבל בתכלס הדברים האלה לא ישנו משהו אלה אם אתה מתכונן למר אולימפיה.
מי שמתכונן לתחרות בודיבילדינג אין לו שום סיבה לקרוא את מה שאנחנו מדברים עליו מכמה סיבות:
א) באחוזי שומן נמוכים מה שעובד עובד
ב) באחוזי שומן נמוכים מאוד יש חשיבות גם לאינסולין
ג) ברגע שמשתמשים בחומרים (שורפי שומן וכו') הכללים משתנים ואני בטוח (או לפחות מקווה) שמי שלוקח יודע מה הוא עושה ואין לו צורך לקרוא דיונים כאלה.

לכן כשאני כותב אני כותב לכלל האוכלוסיה שרק רוצים להתחזק ולגדול או לעשות חיטוב "רגיל"

• פותח/ת השרשור
דיון מעולה!
הסברים פשוטים וטובים!
תודה!!!

תודה שזכרת ששאלתי משהו חח אבל שאלתי משהו אחר ,על קריאטין לא זכור לי ששאלתי
בעקרון לפני שאני אומר את זה הייתי צריך לעבור על כל השרשור
אעשה זאת עוד מעט בנתיים אני סומך על הזיכרון שלי

זה היה באשכול אחר נראלי אבל אני כבר לא זוכר.
בכל מקרה אין צורך בסוכר ענבים עם קריאטין

חברים אתם מתווכחים בינכם אבל תשובה עניינית לא ראיתי,שכל אחד יסביר את עמדתו ואת העיניין המדעי אם הוא יודע,או שיתן קישור לאתר מדעי העוסק בנושא.
ואם צריך סוכר אז למה דווקא סוכר ענבים,יש גם סוכר חום או סוכר רגיל מה ההבדל ?
כמו כן ראיתי וגם מומלץ להוסיף סוכר ענבים לקריאטין האם זה נכון ולמה ?
תודה.
יורם.

אז אכן נשאלה כאן השאלה...
וכבר הספקנו לקבל תשובה.
במקרה קראתי את כל האשכול....עניין אותי מאוד!

בבקשה תעזוב את הפורום, אתה מטעה אנשים לגבי כל הקשור לתוספים ותזונה.
ראיתי הודעות שלך בנושאים אחרים וגם שם אתה מטעה אנשים.
הסברתי לך לא פעם ולא פעמיים על האינסולין ואתה מסרב ללמוד מידע רפואי.
--
סוכר אחרי אימון
-> למלא את מאגרי הגליקוגן.
-> להקפיץ את האינסולין למטרה של ספיגת חומצות אמינו בצורה יעילה יותר לתוך השריר.
הידע שלך לא מעודכן בכמה שנים ,כי היו כמה שינויים די גדולים מאז שמה שכתבת היה רלוונטי:

קודם כל הנושא הזה של אכילת סוכר עם חלבון נחקר ישירות שוב ושוב עד שיצא עשן ובינתיים לא נראה שיש הבדל בין מתאמנים שלוקחים חלבון לבד לבין כאלה שמוסיפים סוכר(מצטער ,אני עסוק בטירוף עד אמצע שבוע הבא אז אני לא אביא לכאן את הסיכומים ,עד אז ,אתה או מישהו אחר מוזמן לחפש בסקולר). אפשר להתווכח שזה בגלל שכל המחקרים קטנים אבל עדיין אם יש אפקט הוא צריך להיות ממש קטן.

שנית כל ,המצב זהה גם בנושא חומצות האמינו ,למרות שפה ושם דווקא יש מחקרים שמראים שהן עוזרות (אולי כשכמות החלבון הכללית מתחת לרמה המקסימלית שמגרה את הסינטזה?) אבל כנראה שדווקא ההשפעה של המנגנונים שהזכרת היא זניחה יחסית לאיזה מנגנון עיקרי אחר ויחודי לשרירים שעדיין לא מבינים עד הסוף.

כנראה שהסיבה לכך שרוב מה שכתבת לא משנה היא שבשריר אחרי האימון ,אפילו בצום ,הרמה של הפרוטאליזה נמוכה בשניים או שלושה סדרי גודל מזאת של הסינטזה. כך שגם אם חומצות אמינו משנות לשעה במאית את המאזן הסינטטי הכולל ההשפעה הזאת זניחה יחסית למחיר שלהם. עד ללפני שנים בודדות היו שיטות מדידה עקיפות לפרוטאוליזה בשרירים ורוב החוקרים חשבו שהיא רלוונטית. אז התחילו להופיע שיטות טובות יותר והיום רובם(לא כולם) כבר לא מתייחסים אליה בכלל בטענה שהיא לא משפיעה על המאזן בסופו של דבר.

לגבי הסוכר וההשפעה שלו על ספגה ופירוק החלבון ,זה קצת מסובך להסביר למה אתה לא צודק בשפה פשוטה ובקיצור. כרגע לא מבינים עד הסוף איך חומצות האמינו משפיעות על התרגום. לmtor יש מנגנון הפעלה לא לגמרי ידוע שלא נראה לי שמלמדים עליו ומושפע בעקיפין או ישירות מריכוז חומצות האמינו בדם (יכול להיות שדרך סוג של אנדוציטוזה לליזוזום) ,בכל אופן ,הוא לא מושפע לטווח הקצר מכמות חומצות האמינו שיש בתווך של השריר לבנייה ,אלה מכמה גבוה הרמה שלהן קפצה בדם. כך שאם שתית 20 גרם חלבון ,גם אם חלק ממנו יתפרק או יספג לאט יותר ,כנראה שהשריר שלך לא יבנה ישירות מהחלבון הזה אלה ממה שיש כבר בסרקופלזמה. כך שכל עוד הרמה של חומצות האמינו קפצה גבוה לא משנה שחלקן יתפרק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית