הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פעם ראשונה סקווט וחתירה

• פותח/ת השרשור oded00
  • פורסם בתאריך
ברור שלא קראת מאמרים ולא ראית סרטונים על סקוואט, כי אתה אפילו לא שובר מקביל בסקוואט.
בכל מקרה מוט ריק זה לא יעיל בשביל לבדוק איתו טכניקה

בחתירה אתה צריך לסובב את האגן אחורה כך שעמוד השדרה לא יתעגל, אלא יהיה במנח הטבעי שלו, וליצור זווית יותר אנכית עם הטורסו ( לא מקביל לרצפה כמו שאתה עושה )

צריך לעבוד על גמישות קצת, אתה לא יורד מספיק עמוק.

ההמלצה הכי טובה שיש לי זה לקנות חיפוי לרצפה, יש לך בלטות יפות חבל עליהן.

בסקוואט אתה ממקם את המוט בHB [על הטרפזים], בעוד שאתה התנועה את עושה LB.
תינעל על אחת מהדרכים [HB או LB] ותמקם בהתאם.

בחתירה הגב לא מכווץ מספיק, סובב אגן לפנים.

תשמור על גב מכווץ, כף יד כולל האגודלים מעל המוט וממש ללחוץ את מוט על הגב שלך, תוציא את החזה החוצה

התיקונים בשבילך הם ברכיים יותר החוצה, קשה לראות איך כפות הרגליים אבל אולי רוחב \ זווית כפות רגליים לא תקינים, ובנוסף מיקום המוט אינו LB, שלפי הבנתי זה מה שאתה מנסה?
בנוסף לקחת הרבה אוויר לפני תחילת כל חזרה ולהשאיר בפנים עד שהחזרה מסתיימת ונעלת אותה למעלה.

בכל מקרה, צריך ללמוד את התרגיל ולצלם סרטון טכניקה עם משקל - לא חייב להיות כבד מאוד, אבל 5 חזרות עם משקל. אם קנית ציוד לבית לפני שהתחלת להתאמן סימן שיש לך מוטיבציה גבוהה, וטוב שכך - אני לא חושב שבמצב שלך אתה צריך להשתמש ב"תיקונים", אלא בללמוד את התרגיל מהתחלה.

יש שתי אפשרויות, הראשונה היא לקרוא את הספר Starting Strength: Basic Barbell Training 3rd edition, ללמוד משם ולצלם לכאן ביקורות טכניקה.
השנייה היא מאמן (מהתחום - לא סתם מדריך מחדר הכושר)

אגב, איזה מוט זה? זה האגאיין פסטר?

אפשר כמובן לשלב
אבל אני לא חושב שמישהו שהשקיע וקנה ציוד לבית ועוד לא יודע את הבסיס של התרגיל צריך תיקונים, אלא למידה של התרגיל. אני מדבר כמובן על הlong term.

• פותח/ת השרשור
קודם כול תודה רבה על התגובה המושקעת 😃
אכן יש לי הרבה מוטיבציה למרות גילי המופלג ללמוד את הטכניקה כמו שצריך כי זה הבסיס להכול
זיהית נכון את המוט ואני מבין מקריאה שלהתחיל עם LB יהיה לי יותר קל ללמוד
הפיסוק ברוחב הכתפים והרגלים פונות החוצה
אין לי עדין פלטות קלות (חסר להם במלאי) לכן אני מנסה עם מוט ריק
קראתי את הספר של ריפטו וראיתי גם את הסרטונים שלו כולל הרבה סרטונים ברשת ובאתר
מסכים לגמרי שלמרות הפורום המצויין עבודה עם מדריך היא הבסיס ורק לאחר מכן אפשר לתקן
נמשיך בכיוון הזה

התיקון שלי הוא שתלמד להתחיל תנועה מהאגן, תבין שהסקוואט הוא "תרגיל לאגן" תחשוב שקודם אתה אמור להתחיל להתיישב אחורה , אחר"כ לפתוח ברכיים החוצה ולהתיישב עם האגן בין הברכיים.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית