עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני כן מתייחס.. לא נשמע לי הגיוני שבנאדם ששוקל 20 קילו יותר מבנאדם אחר ושניהם מרימים את אותו המשקל בתרגיל מסויים נחשב לחזק כמוהו...אתם מייחסים לזה משמעות ?
תכלס לפי מה שאני רואה האלה ששוקלים הרבה לא מתייחסים והאלה שקצת תמיד מתלוננים על זה.
מה דעתכם
אם לא הייתה לזה משמעות, לא היו קטגוריות משקל בתחרויות.בעיני אין לזה שום משמעות.
ככל שיש מעורבות גדולה יותר של המשקל גוף בתרגיל, אז החשיבות של הרטיו יורדת (למשל בסקוואט).. ככל שיש פחות משקל גוף שמשתתף בתרגיל (למשל פרס או בנץ'), אז יש חשיבות לרטיו...אתם מייחסים לזה משמעות ?
תכלס לפי מה שאני רואה האלה ששוקלים הרבה לא מתייחסים והאלה שקצת תמיד מתלוננים על זה.
מה דעתכם
בוא נגיד שיש בנאדם מטר תשעים ששוקל 90 קג ובנאדם מטר שמונים ששוקל 80 קג (שזה בערך יחס שווה בין גובה למשקל גוף) שניהם עושים אותו טוטאל, לזה הנמוך מן הסתם יהיה רטיו יותר גבוה, זה אומר שהוא יותר חזק כי הוא נולד יותר נמוך?אני כן מתייחס.. לא נשמע לי הגיוני שבנאדם ששוקל 20 קילו יותר מבנאדם אחר ושניהם מרימים את אותו המשקל בתרגיל מסויים נחשב לחזק כמוהו...
מה שכן אם מתייחסים לרטיו אז כדאי גם להתייחס לאחוזי שומן, אבל פה זה כבר מתחיל לסבך עניינים
בגלל זה רשמתי שצריך להתייחס גם לאחוז שומן (ועוד משתנים)...בוא נגיד שיש בנאדם מטר תשעים ששוקל 90 קג ובנאדם מטר שמונים ששוקל 80 קג (שזה בערך יחס שווה בין גובה למשקל גוף) שניהם עושים אותו טוטאל, לזה הנמוך מן הסתם יהיה רטיו יותר גבוה, זה אומר שהוא יותר חזק כי הוא נולד יותר נמוך?
בוא נגיד שיש בנאדם מטר תשעים ששוקל 90 קג ובנאדם מטר שמונים ששוקל 80 קג (שזה בערך יחס שווה בין גובה למשקל גוף) שניהם עושים אותו טוטאל, לזה הנמוך מן הסתם יהיה רטיו יותר גבוה, זה אומר שהוא יותר חזק כי הוא נולד יותר נמוך?
לא הבנתיככל שיש מעורבות גדולה יותר של המשקל גוף בתרגיל, אז החשיבות של הרטיו יורדת (למשל בסקוואט).. ככל שיש פחות משקל גוף שמשתתף בתרגיל (למשל פרס או בנץ'), אז יש חשיבות לרטיו...
הכוונה היא, ככל שהמשקל גוף משפיע על התרגיל, ככה הרטיו פחות מעניין, כי זה בעצם "משחק לטובת הקלים"... ובסקוואט המשקל גוף משפיע מאוד כי בעצם מרימים את כל הגוף... לעומת תרגיל כמו פרס שבעצם מרימים בנוסף למוט רק את הידיים.. ואז הרטיו יותר מענייןלא הבנתי
אני לא חושב שזה שאתה שוקל יותר אמור להקשות עליך בסקוואט,הכוונה היא, ככל שהמשקל גוף משפיע על התרגיל, ככה הרטיו פחות מעניין, כי זה בעצם "משחק לטובת הקלים"... ובסקוואט המשקל גוף משפיע מאוד כי בעצם מרימים את כל הגוף... לעומת תרגיל כמו פרס שבעצם מרימים בנוסף למוט רק את הידיים.. ואז הרטיו יותר מעניין
אני ינסה להסביר את עצמי...אני לא חושב שזה שאתה שוקל יותר אמור להקשות עליך בסקוואט,
אולי רק לאנשים שמנים מאוד שלא מתאמנים - יהיה קשה להם לעשות סקוואט גם במשקל גוף. לזה הכוונה?
המשקל גוף של הליפטר לא אמור להקשות עליו, אלא אם זה ברובו שומן.אני ינסה להסביר את עצמי...
מה בעצם רטיו מה לבחון? כמה בנאדם חזק ביחס למשקל גוף שלו... כך שני אנשים, אחד שוקל 70 קילו ואחד שוקל 100 קילו, לראשון יש סקוואט של 140 ק"ג ולשני סקוואט של 200 ק"ג... אין ספק שהבנאדם השני חזק יותר, אבל נשאלת השאלה אם לשניהם יש את אותו כוח ביחס למשקל הגוף שלהם...
אז אני אומר שלא, כי מה שקורה זה שהראשון צריך להרים עוד נניח 50 ק"ג (הורדתי את שתי השוקיים שלו) חוץ מהמוט, והשני צריך להרים עוד 75 ק"ג נניח... זאת אומרת שהיחס משתנה לטובת המתאמן השני ששוקל 100 קילו ולדעתי גם באופן יחסי הוא חזק יותר....
קח את תרגיל הפרס, שם אין הבדל במשקל ששניהם צריכים להרים מהגוף שלהם (הבדל זניח של כמה ק"ג של הידיים)...
כל מה שאני אומר, שרטיו זה לא דבר מוחלט, והוא משתנה בהתאם לתרגיל... כשבתרגיל כמו סקוואט הרטיו לא משקף בכלל את היחס האמיתי בין שני מתאמנים בעלי משקל גוף שונה ובתרגיל כמו פרס הרטיו יחסית משקף טוב את היחס ביניהם....