הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאיזה משקלים (או רטיו) צריך להשתמש בחגורה בדדליפט,סקוואט ופרס ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
האג'נדה שלי היא לא להשתמש בחגורה ולתת לגוף לסחוב את כל המשקל ולהתקדם בצורה הרמונית אבל אני עדיין לא במשקלים של אנשי הפורום הוותיקים ואני רואה כאן בפורום שכמעט כולם שמגיעים למשקלים כבדים משתמשים בחגורה.
האם נכון להגיד שרטיו של קרוב לפי 2 משקל גוף בדדליפט, פי 1.5 משקל גוף בסקוואט ו-80% ממשקל גוף בפרס אז מומלץ להתחיל לשים חגורה בכדיי להימנע מפציעות ?

• פותח/ת השרשור
אגב, הייתי שם חגורה הרבה לפני הנתונים שכתבת
כרגע אני בדדליפט קצת יותר מ 1.5 של משקל גוף (בחיטוב, לא מתקדם ), סקוואט קצת יותר מ 1.5 משקל גוף ופרס 80% משקל גוף, מרגיש טוב עם הטכניקה והמשקלים הם RM5, אתה ממליץ במסה הקרובה (עוד חודש בערך) כשהמשקלים יעלו להתחיל עם חגורה ?

כרגע אני בדדליפט קצת יותר מ 1.5 של משקל גוף (בחיטוב, לא מתקדם ), סקוואט קצת יותר מ 1.5 משקל גוף ופרס 80% משקל גוף, מרגיש טוב עם הטכניקה והמשקלים הם RM5, אתה ממליץ במסה הקרובה (עוד חודש בערך) כשהמשקלים יעלו להתחיל עם חגורה ?
כן. אל תסתכל אל חגורה כאל "עזר/cheating". זה כלי שחשוב להשתמש בו כדי לייעל את העבודה של שרירי הליבה שלך.

• פותח/ת השרשור
כן. אל תסתכל אל חגורה כאל "עזר/cheating". זה כלי שחשוב להשתמש בו כדי לייעל את העבודה של שרירי הליבה שלך.
זהו שלי היה נראה כאילו אני בעצם אשתמש בשריר הליבה פחות כי החגורה תעשה את רוב העבודה שם אבל אני מבין שאני טועה

זהו שלי היה נראה כאילו אני בעצם אשתמש בשריר הליבה פחות כי החגורה תעשה את רוב העבודה שם אבל אני מבין שאני טועה
החגורה עושה בדיוק את ההפך, היא לא עובדת בישבילך (כמו רצועות ברכיים), היא מהווה מעין "קונטרה" וכך מייעלת את העבודה שלך.

בעיקרון מתי צודק אבל קורה שאנשים שמתחילים להשתמש בחגורה לא יודעים להשתמש בה וחושבים שבזכותה לא צריך לעבוד עם הבטן כמו שצריך. תוודא שאתה יודע להשתמש בה לפני שאת משתמש בה

• פותח/ת השרשור
עיקרון מתי צודק אבל קורה שאנשים שמתחילים להשתמש בחגורה לא יודעים להשתמש בא וחושבים שבזכותה לא צריך לעבוד עם הבטן כמו שצריך. תוודא שאתה יודע להשתמש בא לפני שאת משתמש בא
מה הכוונה יודע להשתמש בה ?

אני לא יכול להסביר לך בכתב כמו שצריך אבל גם שאתה עם החגורה אתה צריך להכניס הרבה אוויר ולכווץ את הבטן ככה שהחגורה תתן לבטן קונטרה. היא לא אמורה לליוץ על הבטן כמו איזו גומיה..

• פותח/ת השרשור
אני לא יכול להסביר לך בכתב כמו שצריך אבל גם שאתה עם החגורה אתה צריך להכניס הרבה אוויר ולכווץ את הבטן ככה שהחגורה תתן לבטן קונטרה. היא לא אמורה לליוץ על הבטן כמו איזו גומיה.
אתה מתכוון לא לסגור את החגורה עד הסוף שתלחץ אלא קצת פחות ואז כשאני מכניס אוויר נניח בסקוואט לפני הירידה החגורה אמורה ללחוץ עקב כך שהבטן מתמלאת באוויר, לזה התכוונת ?

מה לגבי פרס ודדליפט ? ,שם הנשימות פחות מסודרות לעומת סקוואט, בכל אופן בפרס

אתה מתכוון לא לסגור את החגורה עד הסוף שתלחץ אלא קצת פחות ואז כשאני מכניס אוויר נניח בסקוואט לפני הירידה החגורה אמורה ללחוץ עקב כך שהבטן מתמלאת באוויר, לזה התכוונת ?

מה לגבי פרס ודדליפט ? ,שם הנשימות פחות מסודרות לעומת סקוואט, בכל אופן בפרס
אני אישית לא סוגר אותה ככה שיהיה לי קשה לינשום לפני שאני מתחיל, אבל אני מניח שיש כאלה שכן.
לגבי פרס אותו כנל..
בדדליפט אני פחות אוהב חגורה אבל אם היא לא מפריעה לך אז גם אותו עיקרון..

תראה איזה מדריך ביוטיוב.. זה לא כזה מסובך. בגדול נראה שהבנת נכון

אני אישית לא סוגר אותה ככה שיהיה לי קשה לינשום לפני שאני מתחיל, אבל אני מניח שיש כאלה שכן.
לגבי פרס אותו כנל..
בדדליפט אני פחות אוהב חגורה אבל אם היא לא מפריעה לך אז גם אותו עיקרון..

תראה איזה מדריך ביוטיוב.. זה לא כזה מסובך. בגדול נראה שהבנת נכון
אני אישית חונק את עצמי בסקוואט ובשאר התרגילים חור אחד פחות.
אבל מכיר כאלו שמעדיפים יותר רפוי..

אמיר תנסה ותראה איך הולך.
איך שלא תסתכל על זה בסופו של דבר החגורה מוסיפה לך משקל למוט. אני לא חושב שחובה לחגור חגורה ואתה יכול להתקדם יפה גם בלעדיה
איך זה בדיוק מסביר את הטענה שלא צריך חגורה?

איך שלא תסתכל על זה בסופו של דבר החגורה מוסיפה לך משקל למוט. אני לא חושב שחובה לחגור חגורה ואתה יכול להתקדם יפה גם בלעדיה
החגורה מוסיפה משקל למוט אבל השרירים שלך עושים את כל העבודה, כלומר החגורה מאפשרת לעבוד בעצימות גבוהה יותר ולהתחזק יותר, בניגוד לרוצועות/חליפת סקוואט/חולצת לחיצה שפועלים בדומה לקפיץ או גומייה ומפעילים כוח ובכך עוזרים להרים יותר.

אז נכון אין חובה כמובן לחגור אבל אם אתה רוצה להתחזק כמה שיותר אז עדיף.
בכדיי להימנע מפציעות ?
חגורה לא תמנע פציעות. תכנון אימונים מתאים וטכניקה טובה ימנעו פציעות.

אני אישית חונק את עצמי בסקוואט ובשאר התרגילים חור אחד פחות.
אבל מכיר כאלו שמעדיפים יותר רפוי..

אמיר תנסה ותראה איך הולך.

איך זה בדיוק מסביר את הטענה שלא צריך חגורה?
אני באמת צריך להסביר לך למה לא צריך חגורה בשביל להתקדם?

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי עם החגורה היא למזער סיכון לפציעה, מבחינת התקדמות נראה לי שיש לי עוד מספיק לאן להתקדם במיוחד בסקוואט ודדליפט, בכל אופן עד שאקבל החלטה, האם החגורה הזאת נחשבת טובה ? ,המחיר יותר סביבות 400 שקל, נראה לי עדיף להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות חגורה אחת לכמה שנים טובות:

Powerlifting Lever 13mm Blue Belt - IPF APPROVED titan pioneer inzer best belts

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית