הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאיזה משקלים (או רטיו) צריך להשתמש בחגורה בדדליפט,סקוואט ופרס ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
האג'נדה שלי היא לא להשתמש בחגורה ולתת לגוף לסחוב את כל המשקל ולהתקדם בצורה הרמונית אבל אני עדיין לא במשקלים של אנשי הפורום הוותיקים ואני רואה כאן בפורום שכמעט כולם שמגיעים למשקלים כבדים משתמשים בחגורה.
האם נכון להגיד שרטיו של קרוב לפי 2 משקל גוף בדדליפט, פי 1.5 משקל גוף בסקוואט ו-80% ממשקל גוף בפרס אז מומלץ להתחיל לשים חגורה בכדיי להימנע מפציעות ?

האג'נדה שלי היא לא להשתמש בחגורה ולתת לגוף לסחוב את כל המשקל ולהתקדם בצורה הרמונית אבל אני עדיין לא במשקלים של אנשי הפורום הוותיקים ואני רואה כאן בפורום שכמעט כולם שמגיעים למשקלים כבדים משתמשים בחגורה.
האם נכון להגיד שרטיו של קרוב לפי 2 משקל גוף בדדליפט, פי 1.5 משקל גוף בסקוואט ו-80% ממשקל גוף בפרס אז מומלץ להתחיל לשים חגורה בכדיי להימנע מפציעות ?
עברתי את הרשיו הזה ומעולם לא השתמשתי בחגורה, כך גם רוב מי שאימנתי.
בחגורה משתמשים כדי להרים יותר.

@amir610
חגורה לא מונעת פציעות. נקודה. אז תפסיק לחשוב כך.
קראתי לא מזמן מחקר (אחפש וכשאמצא אתן קישור) שמראה בדיוק את ההיפך: שיעור הפציעות עלה - עם חגורה.
הסיבה שהם גילו: אנשים נטו לחשוב שחגורה מונעת פציעות ולכן העמיסו מעבר ליכולת שלהם ולכן, בסופו של דבר, נפצעו.

ולעניין השני: התקדמות עם/בלי חגורה.
שאלה לי אליך:
נניח שאץה גם מבצע את תרגיל הבייספס הידוע - כפיפות מרפקים עם מוט (ישר או W, לא ממש רלוונטי). האם דמיינת לעצמך אי-פעם את האפשרות לבצע את אותן כפיפות מרפקים, רק ללא המוט? פשוט לכווץ את השריר הכי חזק שאתה יכול ולבצע כפיפות מרפקים ולדמיין שאתה מחזיק מוט ביד. נכון שלא?
בדיוק באותו האופן פועלת החגורה: היא מהווה התנגדות שכנגדה פועלים שרירי הליבה ומאפשרים לך לייצר לחץ פנימי גבוה יותר.

הגישה שלי היא למשוך כמה שאתה רק יכול - ללא חגורה ואז להתחיל להשתמש בה.

למה? ככה. כי זה הנסיון הפרטי שלי.

בכל מקרה, אל תוותר על שימוש בחגורה, מתישהו.

אה, ועוד דבר,
זה לא רטיו, ולא רתיו. זה ratio ולא מבטאים את זה עם ת' או עם ט'. אם בא לך להשתמש בעברית, אז זה "יחס".
מזכיר לי את האמברקס באוטו
...

• פותח/ת השרשור
לא רטיו, ולא רתיו. זה ratio
אני פשוט זורם עם השפה בפורום, מכיר את המונח הלועזי ואפילו משתמש בו לעתים קרובות בעבודה.

מסכים לחלוטין לגבי כל השאר, תודה.
גישה שלי היא למשוך כמה שאתה רק יכול - ללא חגורה ואז להתחיל להשתמש בה
אז בעצם אתה מציע להתחיל עם חגורה כשאתקע עם עליית המשקלים?, עד אז להמשיך בלי?

אני פשוט זורם עם השפה בפורום, מכיר את המונח הלועזי ואפילו משתמש בו לעתים קרובות בעבודה.

מסכים לחלוטין לגבי כל השאר, תודה.

צריך למגר את המונח בעברית.
מסתבר שהוא זלג גם מחוץ לפורום. כבר שמעצי ילדים בחדר כושר מבטאים רטיו.
אז בעצם אתה מציע להתחיל עם חגורה כשאתקע עם עליית המשקלים?, עד אז להמשיך בלי?

כן. בדיוק כך. 😃

אה, ועוד דבר,
זה לא רטיו, ולא רתיו. זה ratio ולא מבטאים את זה עם ת' או עם ט'. אם בא לך להשתמש בעברית, אז זה "יחס".
מזכיר לי את האמברקס באוטו

רק אוסיף ואומר שאם רוצים לבטא את זה נכון בעברית בקריאה או כתיבה צריך לרשום רשיו (הקריאה באנגלית היא ככה: ray-shi-o למרות שנכתב כ-ratio)

שימוש בחגורה למי שעבר ניתוח בקע,מה אומרים המומחים?
הנושא של פציעות עמ"ש הוא די מעורפל, ועדיף שאורטופד יתן את דעתו (כן, אני יודע כמה קשה לקבל מרופאים דעה רלוונטית).
מי שיענה על זה הכי טוב זה אתה, אם אתה מרגיש יותר טוב עם חגורה או בלי.

הנושא של פציעות עמ"ש הוא די מעורפל, ועדיף שאורטופד יתן את דעתו (כן, אני יודע כמה קשה לקבל מרופאים דעה רלוונטית).
מי שיענה על זה הכי טוב זה אתה, אם אתה מרגיש יותר טוב עם חגורה או בלי.
בקע זו לא פציעת עמ''ש,זה במפשעה,לחץ תוך ביטני במצב של בקע זה בעיה.

אם עברת ניתוח זה לא אמור לשנות יותר.
הבעיה גם אחרי הניתוח יש לפעמים אי נעימות,כמה שנים אחרי הניתוח גילו בקע של כמה ממ בודדים, לאחר חודש נעלמו הכאבים כשהתחלתי להתאמן. זאת אומרת שיש סיכוי שיש עדיין בקע קטן מאד שלא מפריע אלא אם כן הוא נסגר (אפשרי?)
בדדליפט או סקוואטים אני לא מרגיש כלום, פעם ניסיתי לשים את החגורה ממש לוחצת כנראה יותר מידיי והרגשתי אי נעימות באיזור הניתוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית