הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירקות וגליקוגן

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
שאלה שסתם מסקרנת אותי.. כשעושים העמסת פחמימות ולמשל אוכלים המון ירקות.. בערך קילו וחצי ירקות מבושלים..
הפחמימות שבירקות עושות את אותו תפקיד כמו פחמימות עמילניים מבחינת מילוי הגליקוגן ופיצוי על דילול המאגרים?
אני מדבר כמובן היפוטטי על אדם שעושה העמסה שרובה ירקות כמעט ללא עמילנים ומצליח להגיע לכמות הערכים שהציב לעצמו.

פאק למה לאכול ירקות (כלכך הרבה) בעמסה כשאתה מת לדברים כמו לחמניות/פיתות/קוסקוס, וכו' ?

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שזה מה שאני עושה.. אני רק רוצה תשובה לזה, אם זה עושה את אותו התהליך של מילוי הגליקוגן כמו פחמימות עמילניים?

לא זה לא אותו דבר כי:

1. יש הרבה יותר סיבים בירקות מאשר בפחממות עמילניות (לרוב)
2. ברוב הירקות יש 50% פרוקטוז ו 50% גלוקוז, בניגוד לפחממות עמילניות שרובן מרכיבות גלוקוז

• פותח/ת השרשור
אז זה לא ייתן מילוי פוטנציאלי לגליקוגן נכון? הרי פרוקטוז לא ממלא מאגרים בצורה אידיאלית?

פרוקטוז מעלה מאגרים יותר בכבד מאשר בשריר והמאגר לא כזה גדול וגם סביר להניח שהוא לא כזה נדרש למילוי.

• פותח/ת השרשור
ברור לי.. ומצד שני ברור שהעמסה נעשית במאזן קלורי חיובי.. מכאן נובעת השאלה שלי.
השילוב של השניים.

בהעמסה קשה לעלות בשומן אלא אם ממש ממש מגזימים, הגוף נמצא במילא במחסור אז לאכול מעל התחזוקה במידה מבוקרת יוביל רק לטוב.

• פותח/ת השרשור
בהעמסה קשה לעלות בשומן אלא אם ממש ממש מגזימים, הגוף נמצא במילא במחסור אז לאכול מעל התחזוקה במידה מבוקרת יוביל רק לטוב.

אחלה, אז אפשר לאכול מכל סוגי הפחמימות בהעמסה ולא משנה מה יותר ומה פחות..?

אחלה, אז אפשר לאכול מכל סוגי הפחמימות בהעמסה ולא משנה מה יותר ומה פחות..?
בעיקרון עדיף עמילנים ודברים שמכילים גלוקוזה, אפשר לאכול פירות וירקות ואף בירה אבל לא להגזים הכל במידה, שהעמסה לא תתבסס על המוצרים הללו.

לא בטוח שאני מסכים איתך על זה. עלייה במשקל תתרחש רק עקב מאזן קלורי חיובי, זה כן.

כשאומרים משהו בדרך כלל גם מסבירים למה, בכל מקרה אם המשפט הזה יספק אותך אז אדרבה:
"אגירה עודפת של שומן תתבצע רק במאזן קלורי חיובי"

• פותח/ת השרשור
מנצל את הפוסט לשאלה שקשורה בעקיפין לעניין..

אחרי שמסיימים יומיים העמסה באנבאבוליק דיאט, צריך להתאמן יום אחרי העמסה או שאפשר לדחות את האימון ליומיים אחרי?
נגיד העמסה שלי זה חמישי-שישי, אני חייב להתאמן יום שבת או שאפשר שהאימון יהיה יום שני נגיד?
האפקטביות תהיה שונה מבחינת התוכנית?

לא אבל למה לאכול בכלל ירקות בהעמסה זה סתם משביעה וסתם מיותר.

רגע ,יש משמעות לתוצאות אם אני אסבול בהעמסה וכן יאכל המון ירקות במקום להכניס פחמימות אחרות כגון אורז או כל דבר אחר ?האם אגיע לחיטוב מהר יותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית