עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כנראה יש משהו. אתמול בדיוק ראיתי את הוידאו הבא, 15 חזרות עם 200Kg ורגלים צמודות.
כנראה יש משהו. אתמול בדיוק ראיתי את הוידאו הבא, 15 חזרות עם 200Kg ורגלים צמודות.
אז..למה עושים את זה?אני לא רואה סיבה לבצע את התרגיל
כמו שכבר נכתב, העומק מוגבל, והברכיים ממש לא אוהבות את זה
כשאין כפיפת אגן = ההאמסטרינגס לא נמתחים = הברך לא במצב מאוזן = סיכויי פציעה עולים
מי שמעוניין יכול לקרוא כאן: https://www.lbs.co.il/threads/46547/#post-586549
תודה על השיתוף 😃
לא יודע,אז..למה עושים את זה?
בריאותית:לא יודע,
בעיניי זו טעות.
אשמח לשמוע טיעונים לטובת התרגיל. לא שמעתי כאלה.
בריאותית, התרגיל לא מאוזן על הברך ומגדיל סיכויי פציעה.בריאותית:
כל הטענות תקפות גם לפשיטת ברך במכונה, שגם היא מפעילה את מסת השריר המאוד ספציפית לWL. מי שלא רוצה לשרוף את עצמו בFS, יכול לבצע את הFS בעצימות \ נפח נמוכים יותר.יתרונות אימון:
אין שום בעיה לעבוד בצורה תקינה בעמידה צרה וסיבוב לטראלי קטן(הרי הרגליים פה לא ישרות לגמרי) לא יהרוג אף אחדבריאותית, התרגיל לא מאוזן על הברך ומגדיל סיכויי פציעה.
מי שיש לו בעיות ספציפיות זה נושא אחר, ויש דרכים יותר טובות לבצע סקוואט עם בעיות כאלה ואחרות.
אין קשר בין פשיטות ברך לבין FS חוץ מהעובדה שה4 ראשי מתכווץכל הטענות תקפות גם לפשיטת ברך במכונה, שגם היא מפעילה את מסת השריר המאוד ספציפית לWL. מי שלא רוצה לשרוף את עצמו בFS, יכול לבצע את הFS בעצימות \ נפח נמוכים יותר.
איך הוסטוס מדיאליס מגן על מפרק הברך, כאשר הבעייה היא בכלל מהצד השני? (האמסטרינגס לא מתוחים).
להגן על המפרק מכוח גזירה מדיאלי \ לטרלי זה נושא אחר. חוסר האיזון (קדימה-אחורה) עדיין קיים כל עוד ההאמסטרינגס אינם מתוחים.
אני עדיין לא רואה סיבה טובה לבצע.
שים לב מה כתבתי:אין שום בעיה לעבוד בצורה תקינה בעמידה צרה וסיבוב לטראלי קטן(הרי הרגליים פה לא ישרות לגמרי) לא יהרוג אף אחד
כדי לא להגרר לדיון פינג פונג בלתי נגמר, דוג' ממאמני SS(מאט ריינולדס) ומתאמנים אצל ריפ שעובדים דומה מאוד:
startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=26065&s=54e7d7ec86f8670e2c7fac783cadab0e
בריאותית, התרגיל לא מאוזן על הברך ומגדיל סיכויי פציעה.
מי שיש לו בעיות ספציפיות זה נושא אחר, ויש דרכים יותר טובות לבצע סקוואט עם בעיות כאלה ואחרות.
אז מה שאתה אומר זה שבגלל שאתה תשים משקל נמוך, התרגיל בסדר? או שבגלל שיש אנשים עם גנטיקה וכוח מאוד טובים ולא יפצעו מהרבה דברים לא טובים, אז התרגיל בסדר?אין קשר בין פשיטות ברך לבין FS חוץ מהעובדה שה4 ראשי מתכווץ
וסטוס מידיאלי= מה שבולם את כוחות הגזירה המידיאליים(זה גם מה שרשמתי ולא טענתי אחרת).
חוסר איזון- אנחנו דנים בחלק הזה על מתאמן WL, כזה שעושה 2 תנועות שכבר בחימום שלהן מערבות כוחות גזירה פי כמה וכמה יותר גבוהים.
-> אם יש לך משאית Caterpillar 797 שיכולה לסחוב 400 טון של חצץ אין לך מה לדאוג ממסמרים בכביש, אם יש לך פיג'ו 106 אתה תפנצ'ר את הגלגל.
שים לב מה כתבתי:
יש אנשים עם בעיות ספציפיות שצריכים התייחסות מיוחדת, אבל זה לא כלל הוייטליפטרים. או האנשים.
צריכים לקרות דברים מאוד מיוחדים על מנת שמישהו באמת יאלץ לבצע סקוואט בצורה הזו. זה אחוז מאוד, מאוד קטן מהאוכלוסייה. וגם אז, הוא יאלץ להוציא ברכיים החוצה, על מנת להשיג עומק תקין. מבלי לראות את מאט ריינולדס שופף, אני יכול להגיד לך שהוא כן שובר מקביל. ניחוש מאוד מושכל.
כל החלק הראשון בהודעה שלי מלכתחילה נכתב על אנשים עם בעיות מאוד ספציפיות, גם בסרטון הנ"ל הבנאדם שובר מקביל ברוב החזרות(כנראה, לא בדקתי).
נתקלתי במתאמן מבוגר עם osteoarthritis ואחד צעיר עם Femoral acetabular impingement שנבע מבעיה גנטית, עם שניהם עבדתי על סקוואט דומה לזה שבסרטון, עם רוטציה לטרלית קצת יותר גדולה בכף הרגל ושניהם הצליחו לשבור מקביל בסופו של יום(כנראה בעיקר בזכות זה ששניהם היו רזים, יותר מהכל)- הפלא ופלא שניהם התאמנו בלי בעיות ברך
אז מה שאתה אומר זה שבגלל שאתה תשים משקל נמוך, התרגיל בסדר? או שבגלל שיש אנשים עם גנטיקה וכוח מאוד טובים ולא יפצעו מהרבה דברים לא טובים, אז התרגיל בסדר?
אז גם רבע סקוואט זה מעולה. גם הוא, אגב, מאמן את אותה קבוצת שרירים.
תתפלא אבל אני אומר שבדיוק מהסיבה שיש ספורטאים יש גם תרגילים לגיטימיים לאותה קבוצה ברמה "קצת" יותר גבוהה ממתאמן מתחיל שיכולים לעבוד להם יופי, לדוג' seated good morning למתאמנים של לואי סימונס, או התרגיל הנ"ל אצל WL שמנקה ולוחץ 210 קילו בפוש פרס.
רבע סקוואט הוא לא תרגיל שמערב טווח תנועה מלא לאף שריר ולכן לא ברור למה הזכרת אותו בכלל.
אני טוען שהתרגיל לא מאוזן על הברך, ומגדיל סיכויי פציעה. הטענה שיש אנשים ספציפיים שאולי לא יפצעו מזה, לא הופכת את התרגיל ל"בריא" (כן, לשפוף 200 קילו לחזרות בקלילות \ להיות WL ברמה בינלאומית, זה לא הכלל).
כבר בהודעה הראשונה רשמתי שהתרגיל לא מאוזן בסביבת הברך, לא טענתי שהוא בריא אבל מבצעים אותו מסיבה בריאותית.
בנוסף רשמתי ב"יתרונות אימון" בדיוק על מתאמן WL, לא עשיתי אף השוואה לרמת הכלל
סיכום: בכל הדיון הזה אני מנסה להסביר למה זה תרגיל לגיטימי לביצוע ולמה כן אפשרי לבצע אותו, לא טוען(כי זה לא נכון) שהתרגיל מאוזן או מתאים לכלל הציבור, לא רוצה להיגרר לדיון פוליטי של 3 דפים לכן אנטוש אותו כאן
אחלה, רק שכחת שציטטת אותי. ככה שאם התגובה עם הסיבות המיוחדות הייתה מופנית אלי, אני לא מבין מה הקשר.כל החלק הראשון בהודעה שלי מלכתחילה נכתב על אנשים עם בעיות מאוד ספציפיות, גם בסרטון הנ"ל הבנאדם שובר מקביל ברוב החזרות(כנראה, לא בדקתי).
נתקלתי במתאמן מבוגר עם osteoarthritis ואחד צעיר עם Femoral acetabular impingement שנבע מבעיה גנטית, עם שניהם עבדתי על סקוואט דומה לזה שבסרטון, עם רוטציה לטרלית קצת יותר גדולה בכף הרגל ושניהם הצליחו לשבור מקביל בסופו של יום(כנראה בעיקר בזכות זה ששניהם היו רזים, יותר מהכל)- הפלא ופלא שניהם התאמנו בלי בעיות ברך
הזכרתי אותו כי גם רבע סקוואט עובד על אותה קבוצת שרירים, שזו למעשה הסיבה היחידה שציינת שבגללה WL צריך לבצע אותו. אה וכי יש אנשים מאוד ספציפיים של יפצעו ממנו.תתפלא אבל אני אומר שבדיוק מהסיבה שיש ספורטאים יש גם תרגילים לגיטימיים לאותה קבוצה ברמה "קצת" יותר גבוהה ממתאמן מתחיל שיכולים לעבוד להם יופי, לדוג' seated good morning למתאמנים של לואי סימונס, או התרגיל הנ"ל אצל WL שמנקה ולוחץ 210 קילו בפוש פרס.
רבע סקוואט הוא לא תרגיל שמערב טווח תנועה מלא לאף שריר ולכן לא ברור למה הזכרת אותו בכלל.
בן 47, 130 קילו על המוט, סקוואט ברגליים צמודות, 20 חזרות.
לא ברור למה הוא עושה את זה...