הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע 500 קלוריות מעל התחזוקה

• פותח/ת השרשור kosta
  • פורסם בתאריך

kosta

מושעה
3,955
2,114
נק' מוניטין:
3,874
3,955
2,114
אקטיב "ACT" ,חיפה
מישהו יכול להסביר לי למה צריך 500 קלוריות מעל התחזוקה ,לאן הן הולכות?למה הן מועילות ? למה לא מספיק רק תחזוקה? ועוד שאלות.

אם אתה שורף 2000 קלוריות במנוחה, אתה צריך את ה2000 קלוריות האלו רק לתפעול הבסיסי של הגוף (חילוף חומרים, פעילות מח, לב, עצבים, הזרמת דם וכל שאר הדברים). אם תאכל 2500 קלוריות אתה תהיה בעודף של 500 קלוריות שהגוף לא צריך אותם בשביל לתפעל את עצמו.
עכשיו, אם אתה לא מתאמן, הגוף יאחסן את האנרגיית עודף כשומן, כדי להכין את עצמו לתקופה שתרעיב את עצמך ויהיה לו מאיפה להשיג אנגרייה במחסור (הוא יפרק את השומן הזה)

אם אתה כן מתאמן, האנרגיית עודף תשומש ל:
1. התאוששות (בנייה מחדש של השריר שפצעת באימון)
2. היפרטרופיה (בנייה של עוד שריר מעבר למה שהיה לך לפני שהוא נפצע, כחלק ממנגנון בסיסי בגוף של אדפציה לעומסים שאתה מפעיל)
3. אגירה של שומן - כי גם שאתה מתאמן אתה תצבור שומן בפלוס קלורי

הפלוס 500 קלוריות משמות לעלייה במשקל(כמובן שצריך להתאמן על מנת לעלות מסת שריר, לא יעזור לך להיות בפלוס קלורי אם אתה לא מתאמן כי אתה סתם תעלה משקל שומן מיותר). אם למשל התחזוקה שלך היא 2000, אז זה אומר שאתה צריך לאכול סביב ה2500(תלוי בך, אולי אתה רוצה נקי יותר אולי מלוכלך יותר). אני בכל אופן מעדיף פלוס של 300 לעלייה יותר נקייה עם מינימום שומן ומקסימום שריר.

• פותח/ת השרשור
אני לא אוכל יותר אם אני לא מתאמן.
אבל סבבה שעליה למשקל אבל מה קורה עם אותם 500-300 קלוריות שאני אוכל?

• פותח/ת השרשור
אז למה לא לאכול +X קלוריות שרובן ילכו לבניית שריר והשאר ילך לשומן אבלבכמות הכי מינימלית?

תגדיר כמות הכי מינימלית? איך אתה יודע מה זה?
אם אתה עושה תכנית פיצולים ורוצה לבנות מסת שריר ולא לעלות הרבה בשומן, 400 קלוריות מעל התחזוקה יכול להיות מתאים, אם אתה מתאמן כח מתחיל שעושה SS או מתאמן כח מתקדם שעושה תכנית כח מסוימת יכול להיות שתצטרך 1500 קלוריות מעל התחזוקה כדי להתאושש כמו שצריך

זה משחק של ניסוי וטעייה, אין נוסחא מדויקת

• פותח/ת השרשור
עוד שאלה תוכנית כוח as יותר יעילה מab קלאסי? מבחינת גידול שריר

אם אתה תעשה SS למשך 4 חודשים (בהנחה שאתה אוכל מספיק וממצה את התכנית) ואז חיטוב של חודשיים, אתה תגיע יותר רחוק ממישהו שחצי שנה עשה "מסה נקייה" מבחינת גודל ובטח שמבחינת כח. רק שSS תכנית הרבה יותר קשה מתכנית בילדינג או תכניות AB קלאסיות.

אם אתה לא מוכן לעלות בשומן, אל תעשה SS כי אתה תפחד לאכול הרבה ותתקע

• פותח/ת השרשור
אני לא מוכן לעלות הרבה אולי בחורף אעשה
אם אתה תעשה SS למשך 4 חודשים (בהנחה שאתה אוכל מספיק וממצה את התכנית) ואז חיטוב של חודשיים, אתה תגיע יותר רחוק ממישהו שחצי שנה עשה "מסה נקייה" מבחינת גודל ובטח שמבחינת כח. רק שSS תכנית הרבה יותר קשה מתכנית בילדינג או תכניות AB קלאסיות.

אם אתה לא מוכן לעלות בשומן, אל תעשה SS כי אתה תפחד לאכול הרבה ותתקע
וגם יש לי בעיה לעשות תרגילים דדליפט סקוואט כי הברך שלי לא הכי משהו ואני צריך לראות רופאים וסיפור ארוך ....

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית