הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Bench Press 200@64 kg רטיו מישהו?

אז כנראה שטרננקו היה יותר חזק.

תודה. רק שהשיא שלו כבר לא מוכר רשמית, וזו הייתה הנקודה שלי.
אז הגענו להבנה שתחרות וועדים אולימפיים, עם כל הכבוד, גם לא בהכרח משקפים מי יותר חזק?

תודה. רק שהשיא שלו כבר לא מוכר רשמית, וזו הייתה הנקודה שלי.
אז הגענו להבנה שתחרות וועדים אולימפיים, עם כל הכבוד, גם לא בהכרח משקפים מי יותר חזק?
.
זה שהשיא שלו לא מוכר רשמית זה לא משנה,
בן אדם רץ 100 מטר בתחרות ב8.00 , פוסלים לו את השיא על חומרים 7 שנים אחרי, עדיין זה לא אומר שהוא לא רץ את ה8 שניות האלו בתנאי תחרות.
הבעיה היא שאם אתה משווה אותו לרץ שעשה 8.10 ולא פסלו אותו על חומרים זה אומר שאחד "רץ נקי" והשני "רץ לא נקי" זה עדיין לא "מבטל" את ההישג מבחינת המהירות והתוצאה הוא עשה, מבחינת ה"תנאים" של התחרות והכללים היה לו יתרון על הרצים האחרים.
עכשיו לך תקבע מי יותר מהיר?

.
זה שהשיא שלו לא מוכר רשמית זה לא משנה,
בן אדם רץ 100 מטר בתחרות ב8.00 , פוסלים לו את השיא על חומרים 7 שנים אחרי, עדיין זה לא אומר שהוא לא רץ את ה8 שניות האלו בתנאי תחרות.
הבעיה היא שאם אתה משווה אותו לרץ שעשה 8.10 ולא פסלו אותו על חומרים זה אומר שאחד "רץ נקי" והשני "רץ לא נקי" זה עדיין לא "מבטל" את ההישג מבחינת המהירות והתוצאה הוא עשה, מבחינת ה"תנאים" של התחרות והכללים היה לו יתרון על הרצים האחרים.
עכשיו לך תקבע מי יותר מהיר?

גם אם מישהו מתאמן אצלו במרתף וניקה 300 - זה שהוא לא ניקה את זה בתחרות רשמית, לא אומר שהוא לא יותר חזק מטרננקו.
באופן כללי - הרבה פעמים מי שמנצח בתחרות זה לאו דווקא מי שיותר חזק, אלא מי שיותר "חכם" - לא פתח גבוה מדי, התאים את המשקלים שהוא בחר למה שהוא צריך בשביל לנצח את שאר המתאמנים, ולא בהכרח למקסימום שהוא יכול לתת, התנקה מהחומרים (או לפחות ידע להסתיר אותם) וכו'.

גם אם מישהו מתאמן אצלו במרתף וניקה 300 - זה שהוא לא ניקה את זה בתחרות רשמית, לא אומר שהוא לא יותר חזק מטרננקו.
באופן כללי - הרבה פעמים מי שמנצח בתחרות זה לאו דווקא מי שיותר חזק, אלא מי שיותר "חכם" - לא פתח גבוה מדי, התאים את המשקלים שהוא בחר למה שהוא צריך בשביל לנצח את שאר המתאמנים, ולא בהכרח למקסימום שהוא יכול לתת, וכו'.

בגל שלא התחרת בוויטליפטינג עדיין אתה לא מבין את זה, אבל אתה תבין.
בתחרות, אתה קובע משקל על המוט אתה נכנס מתי שאומרים לך ויש לך דקה לבצע את ההרמה אף אחד לא "מחכה" לך שתתאושש , אתה לא עושה את החימום בזמן שלך אלא בתנאי תחרות לכן כאשר שמים אותם אנשים באותם תנאים לאותו תרגיל שם ניתן לקבוע , מי שספורטאי מנוסה\חכם יצליח להביא את ההרמות שלו מהאימון לתחרות מי שלא, לא אבל זה חלק מהספורט.

בגל שלא התחרת בוויטליפטינג עדיין אתה לא מבין את זה, אבל אתה תבין.
בתחרות, אתה קובע משקל על המוט אתה נכנס מתי שאומרים לך ויש לך דקה לבצע את ההרמה אף אחד לא "מחכה" לך שתתאושש , אתה לא עושה את החימום בזמן שלך אלא בתנאי תחרות לכן כאשר שמים אותם אנשים באותם תנאים לאותו תרגיל שם ניתן לקבוע , מי שספורטאי מנוסה\חכם יצליח להביא את ההרמות שלו מהאימון לתחרות מי שלא, לא אבל זה חלק מהספורט.

באותה מידה אני יכול להגיד שכל עוד טרננקו (בהנחה שבאימונים הוא לא הרים 300 - אני לא באמת יודע כמה הוא הרים באימונים) לא התחמם בתנאים שנוחים לו, נח 10 דקות לפני ההרמה המקסימלית ולא הרים 300, הוא פחות חזק מאותו אדם היפותטי שהרים 300 במרתף אצלו בבית.
ויכול בהחלט להיות מצב שבתנאי תחרות אותו אדם היפותטי ירים פחות, בין אם זה בגלל חוסר הניסיון, או שסתם עבר עליו יום רע, או שאשתו התגרשה ממנו לפני שבוע, הוא קיבל דו"ח תנועה, וכו'.

בדיוק באותה מידה שקבוצה פייבוריטית יכולה לעוף מהמונדיאל בגלל פנדל שנשרק שלא בצדק. החיים "האמיתיים" קצת יותר מורכבים מתחרות עם תנאים שרירותיים, שמיושמים בצורה שרירותית ע"י שופטים שהם בסופו של דבר בני אדם שיכולים לטעות או להפלות בצורה מכוונת.

באותה מידה אני יכול להגיד שכל עוד טרננקו (בהנחה שבאימונים הוא לא הרים 300 - אני לא באמת יודע כמה הוא הרים באימונים) לא התחמם בתנאים שנוחים לו, נח 10 דקות לפני ההרמה המקסימלית ולא הרים 300, הוא פחות חזק מאותו אדם היפותטי שהרים 300 במרתף אצלו בבית.
ויכול בהחלט להיות מצב שבתנאי תחרות אותו אדם היפותטי ירים פחות, בין אם זה בגלל חוסר הניסיון, או שסתם עבר עליו יום רע, או שאשתו התגרשה ממנו לפני שבוע, הוא קיבל דו"ח תנועה, וכו'.

נכון אבל רשמתי, אלו התנאים. עצם העובדה שספורטאים יודעים שהם צריכים להביא את הכי טוב שלהם בזמן נתון מסויים זה מה שהופך אותם לספורטאים ולא ל"מתאמנים" יכול להיות שכמתאמן כוח אתה מאד חזק אבל לא תחשב ספורטאי עד שתשים את הכוח שלך במבחן, בתנאי תחרות. למה? כי ככה נקבע בעולם הספורט...

עזבו רגע את הדיון הזה,
אני עדיין מנסה להבין איך הוא גרם לטווח להתקצר ככה
53b12a5ff19ad.png

אין לי בעיה עם WL. אבל שימו לב הדיון כאן הוא על לחיצת חזה תחרותית. לא על ההגדרה של "מהו בנאדם חזק".

אתם גם מדברים על שיאים של SHW בWL, זו קטגוריה שמוציאה את המ.ג מהמשוואה, תשקול גם 300 קילו, אבל מה שמעניין זה המשקל על המוט. אם המ.ג היה חשוב, הייתם רואים אנשים חותכים משקל בSHW, בפועל זה לא קורה, ומדובר על הטופ העולמי, כן? כנראה שהם מייחסים חשיבות לדברים החשובים באמת.

אין לי בעיה עם WL. אבל שימו לב הדיון כאן הוא על לחיצת חזה תחרותית. לא על ההגדרה של "מהו בנאדם חזק".

אתם גם מדברים על שיאים של SHW בWL, זו קטגוריה שמוציאה את המ.ג מהמשוואה, תשקול גם 300 קילו, אבל מה שמעניין זה המשקל על המוט. אם המ.ג היה חשוב, הייתם רואים אנשים חותכים משקל בSHW, בפועל זה לא קורה, ומדובר על הטופ העולמי, כן? כנראה שהם מייחסים חשיבות לדברים החשובים באמת.

בטח שמשקל גוף משנה, יש סינקליר וקובעים לפי הסינקלייר גם בSHW

עזבו רגע את הדיון הזה,
אני עדיין מנסה להבין איך הוא גרם לטווח להתקצר ככה
53b12a5ff19ad.png
זה נראה כאילו הוא הגדיל את הקשת (תסתכל על השופט מאחוריו ואיזה חלק הגוף שלו מסתיר ממנו כל פעם) ושהוא סובב מרפקים חזק פנימה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית