הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי רוטציה ב-SS לאחר תקיעה

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

כרגע אני עדיין בסדר עם העלאת משקלים בצורה רציפה מאימון לאימון +-.
חשבתי על שינוי קל ב-SS לרגע שאתקע במידה שתספק אותי (לאחר כמה ריסטים ושניים-שלושה דילואדים רציניים, כרגע יש תקיעות קטנות מידיי פעם אבל לא משהו רציני, לא ריסט ולא דילואד) ואשמח לשמוע את חוות דעתכם.

כרגע התוכנית נראית ככה:

A - סקוואט, בנץ', BOR
B - סקאווט, פרס, דדליפט

AXBXAXX, BXAXBXX
מעלה משקל בכל תרגיל בכל אימון.

חשבתי על שינוי בצורה הבאה:

אימון ראשון של השבוע - סקוואט עם העלאה במשקל, בנץ'/פרס עם העלאה במשקל, BOR עם העלאה במשקל.
אימון שני של השבוע - סקאווט קל (80% משקל), בנץ'/פרס עם העלאה במשקל, דדליפט עם העלאה במשקל.
אימון שלישי של השבוע - סקוואט עם העלאה במשקל, בנץ'/פרס עם העלאה במשקל, מתח עם העלאה במשקל, back extension 3X10 עם העלאה במשקל ככה האפשר (לא ידעתי איך לתרגם נורמלי 😛).

הבנץ'/פרס משמע רוטציה מאימון לאימון.

כל העניין פה הוא הורדת התדירות של הדדליפט והכנסתו באימון עם סקוואט קל יותר, והקלה על העלאת המשקל בסקוואט עקב הכנסת אימון "התאוששות" קל יותר.

הכל כמובן בגדר רעיון, סתם מסוקרן לשמוע את דעתכם.

תודה רבה 😃
@Beast and cheat

1) לא מתכננים מראש איך לשנות את התוכנית. מבצעים אותה - וכשנתקעים ממשיכים. רק כשיש בעיה קשה אז משנים. עד אז, אסור לך אפילו לחשוב על זה כי יש לזה השפעה מנטלית.
2) זה תלוי, הסקוואט הקל באמצע השבוע נועד לתת לך להתאושש מהאימון העצים הראשון, לקראת האימון השלישי. הדדליפט יכול להפריע לך להתאושש בין האימונים.
3) אי אפשר לדעת, אנשים מגיבים אחרת ומה שעבד אצלי אולי לא יעבוד אצלך. במקרה הזה ניסיון הוא המפתח, אולם לא ברמה שלך ואתה עדיין בשלב של ללכת כמו תוכי.

• פותח/ת השרשור
וכשנתקעים ממשיכים
ה-גישה!

2 - אבל זו עדיין הורדת עומס כלשהי. במקום דדליפט כבד + סקוואט כבד מבוצע רק דדליפט כבד.

ברור, לא חשבתי לשנות חלילה, אני עדיין הולך כמו תוכי ונהנה מכל רגע.
זה סתם משהו שעלה לי לראש עקב קריאה רבה ועניין אותי אם הצלחתי ללמוד מעט ואם תכנון כזה "אמור" לעבוד עפ"י הקווים המנחים הקיימים.

ראשון:
סקווואט 3x5
בנץ 3x5
מתח

שלישי:
סקוואט קל 2x5
פרס 3x5
פאוורקלין 5x3 / דדליפט 1x5 (שבוע ככה שבוע ככה, כלומר דדליפט פעם בשבועיים).

חמישי
סקוואט 3x5
בנץ 3x5
מתח

לא זוכר מאיפה לקחתי את זה אבל זאת תבנית ״מוכרת״.

• פותח/ת השרשור
לא עושה פאוורקלין אז... :/

סתם מהסקרנות, כשאתה אומר 2X5 בסקוואט קל - מדובר באותו המשקל של יום ראשון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית