הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המשך חיטוב או התחלת מאסה

Pink Steel

משתמש פעיל
640
331
נק' מוניטין:
982
640
331
VIM
היי
אני בחיטוב כבר כמעט חצי שנה עם תפריט מתאים. אני עוד לא מיציתי אותו כי נשארה לי קצת בטן... אבל מצד שני אני מתחילה לעלות במשקלים דיי מהר בתקופה האחרונה.

השאלה היא מתי אני מחליטה שמספיק והגיע הזמן להתחיל מאסה?
ועוד דבר, בגלל שתמיד היו לי בעיות עיכול וקשה לי מאוד להגיע אפילו לנייטרלי שלי (אני בגרעון של 500-800 קלוריות בערך) פחות זה פשוט יש לי כאבי בטן שמקשים אלי לתפקד ביום יום. אז אך אמורה להיראות מאסה שלי? פשוט להגדיל את כמות החלבון?

תודה

יש כאלה שיגידו לפי אחוז שומן, לדעתי זה כשאת מרגישה מספיק בטוחה בגוף שלך, מודעת למה שהולך לקרות לו ומוכנה "לוותר" על המראה החטוב.

ועוד דבר, בגלל שתמיד היו לי בעיות עיכול וקשה לי מאוד להגיע אפילו לנייטרלי שלי (אני בגרעון של 500-800 קלוריות בערך) פחות זה פשוט יש לי כאבי בטן שמקשים אלי לתפקד ביום יום. אז אך אמורה להיראות מאסה שלי? פשוט להגדיל את כמות החלבון?
לא כל כך הבנתי את הבעיה, כואבת לך הבטן כשאת אוכל הרבה או כשאוכלת קצת?

אם את מרגישה שלא מיצית אז תמשיכי בחיטוב כעקרון זה שילוב של אחוז השומן הנוכחי שלך והגנטיקה.
אם את מגיעה לאחוז נמוך שומן אבל עדיין נותרת לך בטן אולי כדאי לעבור למסה בתקווה שבחיטוב הבא תהיה לך יותר מסת ששריר ותוכלי לחטב לאחוז נמוך יותר ועדיין להראות טוב ולא שדוף מידי.

פשוט להגדיל את כמות החלבון?
גם בחיטוב וגם במסה המשחק העיקרי הוא בפחמימות. כמות השומן והחלבון שאת צורכת כפונקציה של משקל הגוף שלך די דומות במסה ובחיטוב. את הגרעון או העודף יוצרים על ידי הפחמימות.

מצד שני אני מתחילה לעלות במשקלים דיי מהר
לא הבנתי את כוונתך? לאיזה משקלים את מתייחסת?

• פותח/ת השרשור
"לוותר" על המראה החטוב.
נראה לי שכוח מתחיל להיות קצת יותר חשוב לי בהבטן הבולת....

כואבת לך הבטן כשאת אוכל הרבה או כשאוכלת קצת?
כשאני אוכלת הרבה. אני בקושי מגיעה לערכי החלבון ושומן שאני צריכה, לפחממות לא נשאר לי מקום כבר.... וזה משמבלבל אותי. עם אני לא מצליחה לאכול מספיק בחיטוב, אך אני אוכל לאכול עוד יותר בשלב של המסה? אני יכולה להמשיך להתקדם בלי להוסיף פחממות (עם זה עובד לי) או שאני יגרום לעצמי נזק כול שהו בצורה כזאת?

לא הבנתי את כוונתך? לאיזה משקלים את מתייחסת?
משקלי עבודה. בגלל המבצ הרפואי לקח לנו המון זמן להגיע למצב שאני מסוגלת לבצע מספר סטים. פעם אחרונה עשיתי חימום עם 20 ואז עוד 2 סטים עם 24! (דדליפט)

כשאני אוכלת הרבה. אני בקושי מגיעה לערכי החלבון ושומן שאני צריכה, לפחממות לא נשאר לי מקום כבר.... וזה משמבלבל אותי. עם אני לא מצליחה לאכול מספיק בחיטוב, אך אני אוכל לאכול עוד יותר בשלב של המסה? אני יכולה להמשיך להתקדם בלי להוסיף פחממות (עם זה עובד לי) או שאני יגרום לעצמי נזק כול שהו בצורה כזאת?

ממה נובע החוסר תאבון? חלק מהתופעות של הטיפול הרפואי?
והדבר שהכי קל להכניס לדעתי זה פחמימות כי יש כאלו שהן כל כך טעימות שלא משנה כמה שבעים ניהיה תמיד אפשר לאכול עוד 😃
את יכולה להחליף למשל את הלחם בפיתות, לאכול גרנולה זה בדרך כלל יכול להגיע גם ל80 גרם פחמימה ל100 גרם.
את יכולה לתאר איך נראה יום ממוצע שלך מבחינת ארוחות?

• פותח/ת השרשור
ממה נובע החוסר תאבון? חלק מהתופעות של הטיפול הרפואי?
הבעיה היא לא התאבון. ממנו יש לי בשפע! הבעיה היא בעיול מאוד איתי. מתנפחת לי הבטן ומתחילה לכאוב. לוקח לה שעתיים בערך עד שהיא נרגעת. מיותר לציין שזה גם נראה נורא... מי שלא מכיר אותי שואל עם אני בהריון... חברים כבר מכירים ומריצים על זה דחקות.
בגלל שאני מתאמנת 3 פעמים בשבוע אני מקפידה לאכול נכון, הכי נקי שאפשר. עוף טונה ביצים כבר יוצאים לי מהאוזניים. עברתי לקינואה במקום אורז, שיבולת שועל בבוקר, הוספתי שייק חלבון אחרי אימון כי קל יותר לשתות במקום לדחוף אוכל. אגוזים לשומן כי הם לא תופסים נפח.

אין לי שגרה קבועה. אני עובדת בחתונות 3-4 פעמים בשבוע. ובימים האלה אני משתדלת לאכול כמה שפחות בבוקר כידי שאישאר לי מקום לאוכל של האולם. שבדרך כלל לרוב מטוגן ומלא שומן, וגם שם אני משתדלת לבחור בשרים וסלטים.

חשבתי אולי להשלים את הקלוריות ממתוקים, הולך? כי שוקולד ועוגות אני יכולה לתרוף בלי הגבלה 😋🍴 מבחינת הטיפול אני מקבלת זריקה פעם בחודש של Falsodex הוא אנטגוניסט לרצפטורי האסטרוגן וקנביס.... יש מצב שזה משמאפשר לי להתקדם בעבודה למרות הגרעון הקלורי המטורף שאני נמצאת בו?

חשבתי אולי להשלים את הקלוריות ממתוקים, הולך? כי שוקולד ועוגות אני יכולה לתרוף בלי הגבלה
אפשר רק לא להסתמך על זה כעל מקור עיקרי.

תנסי להחליף את הקינואה למשהו שיותר קל לאכול כמו פיתות לחמניות וכו' לחמניה שווה כמעט 3 פרוסות לחם. חלה זה בכלל עתיר קלוריות..יש גרנולות מצויינות.

שימי לב שהמונח מסה נקייה מדבר על הפלוס הקלורי, אם תעשי מסה עם פלוס קלורי של 2000 קלוריות זה מסה מלוכלכלת לא משנה מאיפה הקלוריות באות, מסה בפלוס קלורי של 300-500 וקצת מעלה נחשבת נקייה..בדרך כלל מתחילים מזה ומעלים עוד קצת בהמשך.

מבחינת הטיפול אני מקבלת זריקה פעם בחודש של Falsodex הוא אנטגוניסט לרצפטורי האסטרוגן וקנביס.... יש מצב שזה משמאפשר לי להתקדם בעבודה למרות הגרעון הקלורי המטורף שאני נמצאת בו?
@Tom

• פותח/ת השרשור
תנסי להחליף את הקינואה למשהו שיותר קל לאכול כמו פיתות לחמניות וכו' לחמניה שווה כמעט 3 פרוסות לחם. חלה זה בכלל עתיר קלוריות..יש גרנולות מצויינות.
שימי לב שהמונח מסה נקייה מדבר על הפלוס הקלורי, אם תעשי מסה עם פלוס קלורי של 2000 קלוריות זה מסה מלוכלכלת לא משנה מאיפה הקלוריות באות, מסה בפלוס קלורי של 300-500 וקצת מעלה נחשבת נקייה..בדרך כלל מתחילים מזה ומעלים עוד קצת בהמשך.
גלוטן מנפח אותי, ואני במינוס של כמעט 1000 קלוריות עכשיו אחרי כול הערכים של שומן וחלבון. כך שהסיכוי שאני יגיע לפלוס של 2000 הוא אפסי. אני גם ויתרתי על ארובי, חוץ מחימום קל, כידי לא להגדיל את הגרעון.
עוד שאלה: האם זה נכון לעשות חשבון שבועי? כי בימים שאני בבית אז יש לי חוסר קלורי גדעול ואז יש את הימים של עבודה שבהם אני יכולה להגיע לפלוס גדול. זה מתאזן או משגע את המערכת?

תום ענה לי, אבל לא ממש הבנתי.... וכשביקשתי הבהרה נראה לי שהוא חשב שאני סתם עצלנית ולא ענה... ועכשיו אני מתביישת להציק לו....

זה משהוא כתב לי:
Falsodex הוא אנטגוניסט לרצפטורי האסטרוגן. בניגוד ל-SERMים נפוצים כגון טמוקסיפן וכלומיפן הוא אינו אגוניסט באף רקמה. יש לעובדה הזאת חשיבות עצומה בהיבט של בניית שריר.
מצ"ב מידעון שרשמתי המתייחס לשימוש ב-SERM במהלך סייקל סטרואידים:

https://www.lbs.co.il/threads/53441/

את אינך משתמשת בסטרואידים אנבוליים/אנדרוגניים אך למעשה מוזכרות ההשפעות השליליות של SERM בהיבטים של בניית שריר והן נכונות ללא קדר לשימוש בסטרואידים.
תוכלי לשים לב שחלק גדול מהתופעות השליליות בהקשר של בניית שריר קשורות בהיות אותן תרופות אגוניסטים ברקמות מסויימות (בכבד למשל). המשמעות של היותן אגוניסטים היא שהן מתפקדות כאסטרוגנים פעילים בריקמה. במקרה של Falsodex זה פשוט לא קורה, נקודה ההופכת אותה לידידותית יותר בהיבטים הקשורים בבניית שריר.

ולקנביס הוא בכלל לא התייחס, ולא נראה לי שזה מתאים לפתוח שאלה כזאת בפורוס תרופות... לי אומנם יש רשיון, אבל זה עדיין נחשב לסם לא חוקי מבחינת החוק....

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית