הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גמישות יתר במפרק הברך

NirMalka

משתמש מתחיל
70
4
נק' מוניטין:
4
70
4
צהריים טובים לכולם !
אני סובל מכאבי ברכיים מזה כשנה . במעבר בין 3 אורטופדיים שונים עלתה אותה אבחנה לבעיה : גמישות יתר במפרק הברך .
לאחר נחיתה לא נכונה על הברך לפני כחודשיים , אותה הרופא הגדיר כחבלה סיבובית , החמירו הכאבים ובצילום אולטרסאונד נראה כי הרצועה בברך נמתחה וכמובן יש הצטברות רבה של נוזלים . לאחר התאוששות של חודש שהתקשתי לישר את הברך , התחלתי פיזותרפיה , אך אין שיפור במצב כלל, אני מרגיש כי אני עומד במקום . הכאבים אמנם התחלשו ומופיעים בתדירויות רחוקות יותר , אך אני לא מסוגל לרוץ יותר מעשר דקות בעלייה בדיונה בקצב קל בלי לקטוע את הריצה בגלל כאבים .
אני רוצה לדעת מה ניתן לעשות בנידון ? איך ניתן לחזק את הרצועות הנדרשות ? ויותר מכל איך אני יכול לחזור לרוץ ?
תודה רבה לעוזרים !

תודה ! אם אפשר בבקשה עוד פירוט למה דווקא ורק התרגיל הזה ? לבצע אותו LB / HB ?

רצית תרגיל שיחזק את הרצועות והיציבות בברך.
זה בדיוק זה. ככל שתעלה במשקלים ככה יתחזקו לך השרירים סביב הברך ואיתי המפרק כולל הרצועות.
לא משנה הייבר או לואו בר רק תעלה בהדרגתיות במשקלים ושאתה עושה את התרגיל תנסה לא לגלוש עם הברכיים או לקרוב עליהן

רצית תרגיל שיחזק את הרצועות והיציבות בברך.
זה בדיוק זה. ככל שתעלה במשקלים ככה יתחזקו לך השרירים סביב הברך ואיתי המפרק כולל הרצועות.
לא משנה הייבר או לואו בר רק תעלה בהדרגתיות במשקלים ושאתה עושה את התרגיל תנסה לא לגלוש עם הברכיים או לקרוב עליהן
מה זאת אומרת "לקרוב" על הברכיים?
דרך אגב פרונט סקוואט גם טוב לבעיות ברכיים?

"לקרוס".

לדעתי כדאי שתתחיל מLOW BAR קצת או HIGHBAR ואח"כ שתתחזק תעבור אם בא לך לפרונט סקוואט.
כי בפרונט סקוואט כן יש טיפה תנועה של הברכיים קדימה וזה פחות בריא אם אתה לא חזק במפרק

אני לא יודע אם הפציעה שלנו היתה אותה פציעה אבל בערך לפני שנתיים נחתתי על הרגל ממש לא טוב- עם ברך נעולה לגמרי ואז כנראה היתה שם פשיטת יתר שמתחה איזה רצועה וכתוצאה מכך גם היו לי הצטברות של נוזלים באיזור. גם לי זה כאב מתי שיישרתי את הרגל. באולטרסאונד אמרו שזה לא מצריך ניתוח או התערבות מבחוץ ולתת לזה את הזמן. מה שאני יכול להגיד לך זה שתעשה הכל בהדרגה (לא נעשה פיל מעכבר אבל עדין) ושהדבר שהכי יעזור (לפחות לי זה היה ככה) זה הזמן.
הכאב ירד בהדרגה ולאחר כמה חודשים טובים (נראלי משהו כמו 8 חודשים) נעלם לגמרי. אבל זה מאוד מאוד הדרגתי.

כמו ש @Crossfiter אמר- אני בטוח שחיזוק האיזור לא יזיק. תקפיד על הטכניקה ותקשיב לגוף.

• פותח/ת השרשור
תודה על ההיענות חברים !
דבר נוסף , רציתי לדעת מה המגבלות של גמישות יתר במפרק הברך ? האם זה יכול להקשות על שירות קרבי ? (נשיאת משקלים כבדים לדוגמה)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית