כמה שאלות מציטוטים שמצאתי במדריך על ריצה ומסה:
1.
אבל אם אני דואג להשלים את הקלוריות ששרפתי אחרי האימון ריצה אז אין בעיה לא? או שתמיד יש סיכון?
2.
3.
4. שאלה כללית: אני פשוט חייב את הריצה הזאת מהרבה סיבות. אני לא יכול לחיות (ואני רציני, זה לא ציניות) בלי פעילות אירובית. ומצד שני אני לא רוצה לשרוף שריר. אז הרבה אמרו לי ריצה של עד 30 דק היא ריצה טובה ואף מומלצת, אתה למעשה אומר שבנוסף לזה העצימות של זה אמורה להיות דופק של 60%-70%,האם כל מה שרשמתי למעשה, ואני דואג להשלים ערכים, ואת כמות הקלוריות ששרפתי, האם עם כל מה שרשמתי אני בטוח לא ישרוף שריר או שאני צריך לדאוג לעוד משהו?
5. מתי אני צריך לרוץ? אחרי אימון משקולות? ביום שיש אימון משקוולות אבל בהפרש שעות? בימי מנוחה (כלומר אין אימוני משקולות)? מתי?
1.
2. לא מתקיים מאזן קלורי חיובי וקלוריות שהיו אמורות ללכת לבניית שריר, הולכות לפעילות האירובית
- אלה שנמצאים במסה נקיה יצרו מצב שהם לא במאזן קלורי חיובי. כשאנחנו מבצעים פעילות אירובית, אנחנו שורפים קלוריות, והכמות שנשרפת משתנה לפי העצימות. אלה מאיתנו שמחפשים עליה נקיה במסת השריר עם כמה שפחות שומן, נמצאים ממש קצת מעל המאזן הקלורי הניטרלי שלנו. ברגע שאנחנו עושים אירובי אנחנו מסתכנים בכך שלא נהיה במאזן קלורי חיובי.
אבל אם אני דואג להשלים את הקלוריות ששרפתי אחרי האימון ריצה אז אין בעיה לא? או שתמיד יש סיכון?
2.
אם אני עושה 20-30 דקות בדופק כמו שרשום, אז לא יהיה סיכון שאני שורף את מסת השריר?אפשרות ב':
לבצע 20-30 דקות פעילות אירובית, 3 פעמים בשבוע, בעצימות נמוכה, שזה אומר הליכה עד ריצה קלה או במילים אחרות 60%-70% מדופק מירבי.
3.
220-15= 205 אוקי אז 60% מזה יוצא = 123. איך אני יודע מתי יש לי דופק 123 לא רשום על הנתונים של ההליכון או משהו כזה..נוסחה לחישוב דופק מירבי:
גבר = גיל - 220
אישה= גיל - 226
לפי הנוסחה גבר בן 20 יהיה בעל דופק מירבי של 200. לכן אם נרצה שהוא יתאמן ב70% מהדופק המירבי שלו הוא ירוץ בדופק של 140.
בצורה פשוטה יותר, הפעילות האירובית תהיה ברמה שאפשר לנהל שיחה ולדבר.
4. שאלה כללית: אני פשוט חייב את הריצה הזאת מהרבה סיבות. אני לא יכול לחיות (ואני רציני, זה לא ציניות) בלי פעילות אירובית. ומצד שני אני לא רוצה לשרוף שריר. אז הרבה אמרו לי ריצה של עד 30 דק היא ריצה טובה ואף מומלצת, אתה למעשה אומר שבנוסף לזה העצימות של זה אמורה להיות דופק של 60%-70%,האם כל מה שרשמתי למעשה, ואני דואג להשלים ערכים, ואת כמות הקלוריות ששרפתי, האם עם כל מה שרשמתי אני בטוח לא ישרוף שריר או שאני צריך לדאוג לעוד משהו?
5. מתי אני צריך לרוץ? אחרי אימון משקולות? ביום שיש אימון משקוולות אבל בהפרש שעות? בימי מנוחה (כלומר אין אימוני משקולות)? מתי?