הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקת סקוואט

TheReffecT

משתמש מתחיל
172
80
נק' מוניטין:
192
172
80
קריה
שלום, ברצוני לדעת מה אני צריך לשפר בטכניקה של הסקווט שלי. אני שואף לעשות סקוואט Low Bar עם טכניקה חלקה לפני שאני עובר הלאה, מכיוון שאני מרגיש כאבים בגב התחתון אחרי הסקוואט. המשקל בסרטון הוא יחסית סביר בשבילי, כי הגב התחתון שלי מאותת לי שמשהו לא בסדר. ואני נורא מתנצל על כך שהסרטון מצולם לא טוב, בהזדמנות אעלה בזווית טובה יותר תמונה ישרה. תודה רבה מראש.

לדעתי המוט מוט טיפה גבוהה מידי על הגב
רגלים לא 30 מעלות
שבירת מקביל אולי אפשר לרדת עוד טיפה
האחיזה בידיים צריכה להיות עם האגודל בחוץ ולא בפנים
המפרקים של הידים מתעקמים
אתה נותן גדש על תחת בחוץ בירידה ומאבד אותו בעליה ,כמו שאומרים כשאתה עולה ,תחשוב שהמשקל יושב לך על הגב תחתון ומשם אתה דוחף
התנועה של הירידה גם נראה לי קצת מהירה מדי אה ו...
לגבי הגב תחתון
האם עלית במשקלים בהדרגה ?
אתה ישן טוב ?
תראה אני גם לא מכיר את התוכנית שלך ,תנסה לעשות את הסקוואט תרגיל ראשון ובאותו אימון תשלב פחות תרגילים שמעמסים על הגב

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לדעתי המוט מוט טיפה גבוהה מידי על הגב
רגלים לא 30 מעלות
שבירת מקביל אולי אפשר לרדת עוד טיפה
האחיזה בידיים צריכה להיות עם האגודל בחוץ ולא בפנים
המפרקים של הידים מתעקמים
אתה נותן גדש על תחת בחוץ בירידה ומאבד אותו בעליה ,כמו שאומרים כשאתה עולה ,תחשוב שהמשקל יושב לך על הגב תחתון ומשם אתה דוחף
התנועה של הירידה גם נראה לי קצת מהירה מדי אה ו...
לגבי הגב תחתון
האם עלית במשקלים בהדרגה ?
אתה ישן טוב ?
תראה אני גם לא מכיר את התוכנית שלך ,תנסה לעשות את הסקוואט תרגיל ראשון ובאותו אימון תשלב פחות תרגילים שמעמסים על הגב
תודה רבה, אעבוד על מה שרשמת. וכן העליתי משקלים בהדרגה ב-SS עד שהגעתי ל-110 קילו ומשהו לא הרגיש לי בסדר, הגב התחתון התחיל לכאוב במשך ימים ואין לי מושג אם זה שריר או עצם, זה התחיל להלחיץ אותי. הגוף פשוט אותת לי להוריד משקל. אני מנסה להבין מה לא בסדר ולא מצליח, אני ישן ואוכל כמו שצריך (7-8 שעות עם 500 קלוריות מעל תחזוקה). התרגיל היחידי שמערב גב תחתון באימון רגליים אצלי אחרי הסקוואט הוא הסטיף לג דדליפט, אבל את הלחץ בגב תחתון אני מקבל מהסקוואט. ומצטער על המבנה הלא נאה של התגובה, אני כתבתי את התגובה מהסמארטפון (מחשב בתיקון :S).

נערך לאחרונה:
הנוסח בסדר גמור 😃

כמו שאמרתי והסכמת ,כדאי לשפר את הטכניקה...גם אם זה בא על חשבון המשקלים

אם אתה שואל אותי ,בהנחה שאתה מרגיש כמו שאני הרגשתי ..זאת אומרת ,עליתי בss במשקלי עבודה ,אפילו אפשר לומר הכפלתי ושילשתי אותם בקצב דיי מהיר ,בשילוב של עליה קטנה במשקל גוף , בפרק זמן של ארבע חודשים בערך עליתי בסיבובות ה6 קילו ,ברור שזה לא 6 קילו שריר
,הקדמתי בפתיח הזה בשביל להבהיר נקודה , לי היה נראה שלא כדאי לי להמשיך להוסיף במשקלים למרות שכן יכלתי ,במקום זה ,העדפתי לבסס את המשקלים שהגעתי אליהם ,קצת לעבוד בטווח חזרות גבוהה יותר (8) עם דגש על טכניקה נקייה(גם זה לתקופה מסוימת לשם הפוגה קלה מהעומסים )
בניתי לי תוכנית שמפצלת את הסקוואט והדדליפט ,לא כי כאב לי הגב ,פשוט רציתי לחלק את העומס
או שתוכל להשתמש בחגורת גב כשאתה מגיע לדדליפט או שתנסה לעשות את הדדליפט הרגיל ,אני לא מכיר את שמו (כמו שריפטו מלמד )
אם אתה עדיין בss,באימון שיש גם סקוואט וגם דדליפט ,תוכל לעשות סקוואט על 70 אחוז
אחרי הכל אין לאן למהר ,אנחנו לא בתחרות והכי חשוב כמו שתמיד אומרים לי להקשיב לאיתותים של הגוף ולבטא את זה בהורדת עומסים מתי שצריך
או שיכול להיות טוב גם לעשות מנוחה של שבוע בערך ....
בסופו של דבר ,אני לא יכול לבוא ממקום של אמירות ,אני יותר בכיוון של לספר לך מה אצלי עבד ותוכל להסיק את המסקנות הרלונטיות
העלתי כאן מספר פתרונות ,אני בטוח שאחד מהם יתן לך מענה בנושא ,תוכל לברור את העצות הטובות וליישם חלק מהן

עוד משהו קטן
מה שקורה כשיש כשל בטכניקה ,אפילו הקטן ביותר זה מוביל לתוצאות לא טובות
תחשוב לדוגמא שתיסע ברכב ,יהיה לך פנצר ...תמשיך לנסוע ילך גם הג׳אנט ....תמשיך לנסוע וסביר להניח שתעשה תאונה בגלל חוסר איזון

במקרה שלך ,בגלל האחיזה עם האגודל בפנים ,בשל כך אתה מניח את המוט גבוהה ,וזה משפיע על כל התנועה כולה ועל חלוקת העומס
זו דעתי ,אם למישהו יש משהו נוסף או לחלוק על דברי אשמח לשמוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית