הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פלוס קלורי - שומן או פחמימה?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אם אני רוצה להיות בפלוס קלורי,לאכול 3000 קלוריות, זה חכם לעלות את כמות השומן ולא את הפחמימה? למשל 200 חלבון, 150 פחמימה, 180 שומן. אני שוקל 107,לא התאמנתי כמה זמן אז רוצה לחזור על SS להחזיר משקלי עבודה ואז להתחיל חיטוב...
תודה

• פותח/ת השרשור
ראיתי את הסרט, גם התעניינתי קצת בפליאו (יש לי בת דודה שנכנסה לזה חזק לפני כמה שנים ומרגישה מעולה, אני אישית לא אוהב את הקיצוניות הזאת). מעניין אותי אם אנשים ניסו להיות על הרבה שומן ויחסית לא הרבה פחמימה ואיך זה מבחינת מסת שריר והתאוששות בתכנית כמו SS. פשוט ממה שאני מכיר את עצמי אני מתחיל לעלות בשומן יותר מדי כשאני אוכל הרבה פחמימות

ברגע שתוכאל כמו שאתה צריך לאכול ותדייק בספירת הקלריות ותישקול כל דבר שאתה אוכל אין שום סיבה שתעלה יותר מידי שומן ממה שאתה צריך תיהיה ב+ קלורי של 300-500 קלוריה ביום יעשה אחלה של העבודה החישוב נישאר אותו דבר בסך הכל
2 גרם חלבון על כל קילו
1 גרם שומן לכל קילו
BMR מינוס הדבר הזה + 300-500 קלוריה = כמות הפחמימה
ברור שאפשר להזיז קצת לפה קצת לשם כל אחד איך שמרגיש לו יותר טוב ואיך שהגוף שלו מגיב לכל דבר אבל בסך הכל זאת נקודת ההתחלה ומשם כל שבוע נשקלים מתצלמים ומשנים לפי הצורך

• פותח/ת השרשור
כן זה ידוע בעיקרון, אבל הייתי רוצה לשמוע ממישהו בכל זאת שניסה לאכול דווקא ככה (פחות פחמימה יותר שומן), ואיך זה משפיע (אם בכלל יש הבדל ושווה להתעסק בזה או רק להגיע לכמות הקלוריות עם 2 גרם חלבון וגרם שומן לקילו)

אמ... אני מכיר ליפטרית שעושה SS ופליאו
יש לי את המספר שלה בווטסאפ ואשלח לך אותה אם אתה רוצה
המספר שלי: 0545950155
לא עברתי את ה30 הודעות כך שלא יכלתי לשלוח את ההודעה הזו בפרטי

אני הייתי על אטקינס תקופה של כחצי שנה. נראה לי שזה רעיון דומה.
אמנם הייתי בחיטוב אבל הרגשתי מעולה! עירני! אנרגטי!
וירדתי 10 קילו בקלות....
אני לא יודע מה ההבדל מבחינת התזונה ולא איך זה בתכנית כח ו/או מסה..

יהיה לך קשה להתאושש מ-SS עם כמות מעוטה של פחמימות. כשעושים SS לא משחקים עם האוכל, נקודה.

אם אתה בחיטוב ואתה אוכל על פי 2 גרם חלבון ו1 גרם שומן הפחמימה שתישאר לך היא לא גדולה בכלל איך שלא תסכל עליה לשתק אותה יותר מזה לא יהיה מעשה חכם כי בסופו של דבר הגוף גם צריך את זה ואין שום סיבה לעשות את זה אתה לא תרד יותר אם לא תכאל בכלל פחמימה אתה יכול אבל כן לעשות עד 50 גרם פחמימה ביום וכל שלושה ימים העמסה אבל לדעתי שיטה מזעזעת ולא יעילה תיהיה בדל פחמימה רגיל על פי השיטה הרגילה תעשה העמסה פעם ב10-14 יום יביאו אותך לתוצאות הכי טובות אבל שוב אם עובד לך טוב משהו אחר עוף עליו אבל המלצתי אליך היא קודם לנסות את זה ואם אתה רואה שינוי אז אין שום סיבה להחליף ולשחק עם הגוף בדל פחמימה נסחף

• פותח/ת השרשור
אם אתה בחיטוב ואתה אוכל על פי 2 גרם חלבון ו1 גרם שומן הפחמימה שתישאר לך היא לא גדולה בכלל איך שלא תסכל עליה לשתק אותה יותר מזה לא יהיה מעשה חכם כי בסופו של דבר הגוף גם צריך את זה ואין שום סיבה לעשות את זה אתה לא תרד יותר אם לא תכאל בכלל פחמימה אתה יכול אבל כן לעשות עד 50 גרם פחמימה ביום וכל שלושה ימים העמסה אבל לדעתי שיטה מזעזעת ולא יעילה תיהיה בדל פחמימה רגיל על פי השיטה הרגילה תעשה העמסה פעם ב10-14 יום יביאו אותך לתוצאות הכי טובות אבל שוב אם עובד לך טוב משהו אחר עוף עליו אבל המלצתי אליך היא קודם לנסות את זה ואם אתה רואה שינוי אז אין שום סיבה להחליף ולשחק עם הגוף בדל פחמימה נסחף
לא התכוונתי לחיטוב (כמו שכתבתי בכותרת - פלוס קלורי). אני חוזר על SS עכשיו. אחרי SS רוצה חיטוב אבל זו לא השאלה כרגע.
בעיקרון נראה לי אני אנסה בכל זאת להעלות את כמות השומן ולהשאיר פחמימה ב 150-200 גרם, ובהתאם בין 150-180 גרם שומן בשביל להגיע ל 3000 קלוריות עם 200 חלבון(אולי בכלל אני אצטרך יותר מ 3000 כי כרגע ב 2400-2500 אני יורד טיפה במשקל גוף). נראה איך אני ארגיש עם זה.
בכל אופן תודה לכולם על התגובות

• פותח/ת השרשור
LCHF לא יתאים? אם נניח אני אוכל מלא שומנים יהיה קשה להתאושש בלי פחמימה?
יש קבוצה בפייס בשם "אפס פחמימה", אפשר לנחש לפי השם על מה הקבוצה... ואנשים חיים ככה, זתומרת לא תקופה של חיטוב או משהו, הם פשוט חיים בלי פחמימות. אני רק לא ממש יודע כמה מתוכם עושים אימוני כוח רציניים, אבל בעיקרון כנראה שאפשר לחיות בלי פחמימה בכלל

יש קבוצה בפייס בשם "אפס פחמימה", אפשר לנחש לפי השם על מה הקבוצה... ואנשים חיים ככה, זתומרת לא תקופה של חיטוב או משהו, הם פשוט חיים בלי פחמימות. אני רק לא ממש יודע כמה מתוכם עושים אימוני כוח רציניים, אבל בעיקרון כנראה שאפשר לחיות בלי פחמימה בכלל
את זה אני יודע, אבל אני מעוניין לדעת איזו תזונה טובה לאימוני כוח

• פותח/ת השרשור
את זה אני יודע, אבל אני מעוניין לדעת איזו תזונה טובה לאימוני כוח
לרוב אני יודע שההמלצה היא כמו שכתבו כאן גם, 2 גרם חלבון וכגרם שומן לכל קילו והשאר פחמימה. מצד שני יש אנשים שעושים פליאו, שבתזונה כזאת יש הרבה פחות פחמימה ויותר שומן מהחי בעיקר, וכן מתאמנים אימוני כוח (אתה מכיר אחת בעצמך). אני הולך לנסות תזונה כמו שכתבתי למעלה, אם תרצה עוד כמה זמן אוכל לספר חוויות 😃

• פותח/ת השרשור
תזונה דלה בפחמימות לא תתאים לSS. בהרבה מקרים אחרים דווקא כן, אבל לא הפעם.
אני נוטה להסכים איתך לגבי זה, אבל אני מדגיש שוב שאני לא רוצה להיות בדל פחמימה, 150-200 גרם ביום (עם פלוס קלורי על חשבון שומן כמובן)לא נראה לי שאפשר לקרוא לזה דל פחמימה. ואולי גם זה באמת לא יסתדר לי עם תזונה כזאת כמו שכתבתי, אבל אני אנסה.

שים לב, אם הגוף שלך לא בקטוזיס (כלומר עבר לייצור גופי קטון עקב תזונה ללא פחמימות) אין שום יתרון באכילה מרובה של שומן על חשבון פחמימה, כל עוד הגוף שלך במצב מטבולי "נורמלי" (כלומר עובד על גלוקוז) עדיף להשאר על כמות פחמימה מספקת שתאפשר לך להתאושש מהאימונים, וכמות שומן בסיסית שתספק רמה הורמונלית תקינה וזהו.

לא יכול להמליץ לך על כל סוג של תזונה כי לא ניסיתי
אבל אם אתה רוצה להיות בתזונה רגילה (לא מעט מדי פחממות/להיות מוגבל) - הנוסחא פשוטה

סך הקלוריות היומי שלך צריך להבנות ע"פ הקריטריונים האלו :
פלוס קלורי - לפי הצורך (בדכ בSS קשה מאוד להתקדם כמו שצריך עם פלוס קלורי של מתחת ל500 , אני אישית עושה פלוס של 1000 ושואף ל1200)
חלבון - פי 2-2.2 משקל גוף , אפשר יותר , תשתדל שהרוב יהיה חלבון מלא
שומן - אני יותר דובק בגישה של 30-35 אחוז מהקלוריות שלך צריכות לבוא משומן , תעשה את החשבון לבד , כאשר 1 גרם שומן = 9 קלוריות
פחממות - כל השאר , הקלוריות שנשארו לך להכניס

• פותח/ת השרשור
כל עוד הגוף שלך במצב מטבולי "נורמלי" (כלומר עובד על גלוקוז) עדיף להשאר על כמות פחמימה מספקת
זו נקודה מעניינת שפחות חשבתי עליה, נראה לי אני אחפש עוד מידע על זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית