הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עצות מעשיות איך לאכול יותר..

• פותח/ת השרשור Israel
  • פורסם בתאריך

Israel

משתמש מתחיל
126
16
נק' מוניטין:
92
126
16
אני כבר מספר חודשים לא מתקדם בעליה של משקל גוף ,התחלתי 65 קילו על 183,היום אני בערך 87(שנה וחצי )
מבחינת אימונים אני נותן מעצמי את כל מה שצריך
העניין הוא שבהתחלה זה קל לאכול קצת יותר בשביל להיות במאזן חיובי ,אבל בהדרגה כשאני עולה במשקל גוף אני צריך לאכול יותר ויותר ,והגיע שלב שאני כבר לא מצליח

אפשר לנסח את זה בצורה כזו שאני כבר המון זמן לא זוכר את עצמי אוכל בגלל שאני רעב ,ברוך השם 😃
מה שקורה זה כשאני קם בבוקר אני אוכל ,בעבודה אוכל ושותה חלבון,איך שאני חוזר מהעבודה אני אוכל ,חוזר מאימון שותה חלבון ,מושך כמה שעות עד למצב שבו אני יכול לאכול ואוכל שוב

בכל חלון זמן אפשרי אני אוכל וכמה שיותר (עד סף היכולת שלי )
והגעתי למצב שאני מצליח לאכול בערך /3000/3200 קלוריות במקרה הטוב ,ביום של אימון לפי מה שהבנתי זה שורף בערך 600 קלוריות וכך יוצא שאני במאזן חיובי ממש קטן אם לא על נטרלי

והייתי רוצה לשמוע מכם איך ניתן להגביר את התאבון ,איך להצליח לאכול יותר/או מה אתם עושים בשביל לצלוח במשימה הקשה ?
כל עצה או טיפ שתתנו יעזור במידה כל שהיא

אציין שרוב התזונה שלי מבוססת על -ביצים/לחם לבן /חלב/אבקת חלבון/אנטריקוט/שוארמה עגל/פסטה/חזה עוף /חמאת בוטנים/טורטיות /כנפיים/אורז/ירקות ופירות/טוסטים /שקשוקה/טונה/קוטג/גבינה לבנה/טחינה

אלה המצרכים שחוזרים על עצמם באופן קבוע יום יום ,עם משחק קטן בינהם כי אי אפשר את הכל ביחד

אם אתם שואלים -רוצה להגיע ל100 קילו ולחטב

אני מציע לך שאם יש לך את האמצעים לקנות גיינר או להכין אחד עם האבקת חלבון. תחפש מתכונים באינטרנט(להוסיף שיבולת שועל, אגוזים וכו׳), אתה יכול לשתות ככה בקלות 600 קלוריות אם לא יותר.

• פותח/ת השרשור
אתה מתכוון לטחון את זה יחד עם אבקת החלבון ?זאת אומרת לצורך העניין שאם בעלית מאס יש 600 קלוריות ו55 גרם חלבון ,לפי מה שהבנתי מחלקים את זה ל2סקופים פעמיים ביום ,יוצא ש 300 קלוריות 27 גרם חלבון במנה בלי החלב ,ולזה אני יכול להוסיף עוד 600 ? ואם כן ,זה לא יביא אותי למצב שלא אצליח לאכול גם אחרי כמה שעות ?(פחמימות מורכבות מתפקרות לאט ונשמע שזה ישביע אותי לזמן ממושך)כי בכל מקרה אני מתקשה לאכול אחרי זה

חוץ מזה ,אין לי בעיה לקנות כל מה שצריך ולא משנה כמה זה עולה העיקר שזה ישרת את המטרה

נערך לאחרונה:
אתה מתכוון לטחון את זה יחד עם אבקת החלבון ?זאת אומרת לצורך העניין שאם בעלית מאס יש 600 קלוריות ו55 גרם חלבון ,לפי מה שהבנתי מחלקים את זה ל2סקופים פעמיים ביום ,יותא ש 300 קלוריות 27 גרם חלבון במנה בלי החלב ,ולזה אני יכול להוסיף עוד 600 ? ואם כן ,זה לא יביא אותי למצב שלא אצליח לאכול גם אחרי כמה שעות ?(פחמימות מורכבות מתפקרות לאט ונשמע שזה ישביע אותי לזמן ממושך)כי בכל מקרה אני מתקשה לאכול אחרי זה

חוץ מזה ,אין לי בעיה לקנות כל מה שצריך ולא משנה כמה זה עולה העיקר שזה ישרת את המטרה
אתה יכול לטחון שיבולת שועל ואגוזים עם האבקת חלבון ואז זה ישמש כתחליף לגיינר.(תחפש מתכונים באינטרנט, יש הרבה). או שתקנה גיינר(יותר יקר אבל יותר פשוט), ותחלק אותו לפי הערכים שלך. אני אף פעם לא השתמשתי בגיינר אבל מחברים שהשתמשו זה לא משביע בכלל כך שתוכל לאכול כמה שעות אחרי זה.

רגע רגע רגע, בוא נתחיל משורש הבעיה.
מהי שיגרת האימונים שלך? כי אני די בטוח שאתה חושב שאתה צריך לאכול כ"כ הרבה מה שבפועל לא באמת נכון.

ה-RMR שלך הוא 2300 (הנחתי שאתה בן 20, לא קריטי). בשילוב עם שלושה אימוני כוח בשבוע הוא יעלה לסביבות ה-2350. איך הגעת למסקנה שאתה צריך לאכול מעל 3 אלף קלוריות?
אתה עושה המון אירובי כל אימון?

דבר אליי ;-)

רגע רגע רגע, בוא נתחיל משורש הבעיה.
מהי שיגרת האימונים שלך? כי אני די בטוח שאתה חושב שאתה צריך לאכול כ"כ הרבה מה שבפועל לא באמת נכון.

ה-RMR שלך הוא 2300 (הנחתי שאתה בן 20, לא קריטי). בשילוב עם שלושה אימוני כוח בשבוע הוא יעלה לסביבות ה-2350. איך הגעת למסקנה שאתה צריך לאכול מעל 3 אלף קלוריות?
אתה עושה המון אירובי כל אימון?

דבר אליי ;-)

למה הrmr הוא 2300?
הbmr הוא 2042, מכפילים ב1.2= 2450..
זה החישוב שאני מכיר..אני טועה ?

• פותח/ת השרשור
אני לא זוכר בדיוק כמה יצא לי לפי החישוב, שמתי לי בראש שאני צריך 3000 קלוריות בשביל להיות במאזן חיובי, וכשראיתי שאני לא מתקדם, בחנתי שוב את הנושא והבנתי שלא לקחתי בחשבון את מה שאני שורף באימון עצמו,,,ובעצם המאזן שחשבתי שהוא חיובי, אחרי ה600 של האימון מביא אותי בערך לנטרלי

לשאלתך,,בן 26 מתאמן 4 פעמים בשבוע ab ולא עושה אירובי בכלל אה ו...למה הוספה רק 50 רלוריות בין הכמות של תחזוקה בלי אימון לתחזוקה עם אימון?

יופי, אז החישוב שלך לא נכון והסיבה שאתה לא מתקדם טמונה במקום אחר, אבל פרה פרה.

לא יודע למה זאת ההנחה שלך, אבל לאימון משקולות עצים נהוג לתת כ-100 קלוריות סה"כ.
4 אימונים בשבוע ללא אירובי כלל מביאים אותנו להוצאה שבועית של 400 קלוריות והוצאה יומית ממוצעת של כ-60 קלוריות (ההסתכלות היא שבועית, לא פר יום עם אימון או יום ללא אימון).
ה-RMR שלך הוא מעט מתחת ל-2300 כך שההוצאה הקלורית הסופית שלך לא עולה על 2350. פלוס של 500 קלוריות יביא אותנו ל-2850.לא 3000, ובטח שלא מעל

במקרה גם אני אוכל כ-2800 קלוריות ביום ודווקא לא מתקשה כלל, לא היה לי בעיה אפילו להכפיל את הקלוריות אם היה צורך.
נסה אולי לאכול מעט יותר שומן ואף פחמימות מעט פשוטות יותר, יקל עלייך מאוד לדעתי.

• פותח/ת השרשור
קראתי את התגובה שלך, בערב כשאגיע לבית אענה לך על כי אני בעבודה עכשיו
תודה

פשוט תאכל דברים טעימים שאתה אוהב, פחמימות זה הדבר שהכי קל לדחוף, לחמניות\פיתות\מוזלי\גרנולה זה מוצרים שעשירים בקלוריות וטעימים ממש..גם קורנפלקס בבוקר עם חלב יעזור..את השייק תשתה עם חלב תוסיף שומנים טעימים או כאלה שצריך לאכול קצת מהם בשביל המון קלוריות. שקדים\אגוזי מלך\חמאת בוטנים\אבוקדו..תעשה חביתה עם חמאה\שמן קוקוס. תוסיף שמן זית לסלט..

כמו שכבר החבר'ה כתבו לך פה תעבור על החישובים שלך- צריכה מול הוצאה ותראה שאתה סגור על הכמויות. לאחר מכן תבצע שינויים בהתאם בתפריט/אימונים.

לגבי איך לאכול יותר- באבקת חלבון אתה כבר משתמש משמע יש לך כבר אבקת חלבון אני הייתי מציע להכין "גיינר ביתי" שבעצם תכין ארוחה אחת שהיא בעצם משקה שמורכבת מקורות מזון מגוונים עם ערך קלורי גבוה.

לדוגמא- סקופ וחצי-2 סקופים של אבקת חלבון+ 2 כוסות חלב+ בננה גדולה+2 תמרים+2.5 כוסות מוזלית/1.5 כוסות ש"ש/+ אגוזי לוז/מלך+ כף גדושה של חמאת בוטנים+ 3-5 כפות שטוחות של גלידה דלת סוכר בטעמים שונים.- השילוב והטעמים אתה יכול לקבוע ולהחליט בגדול יש לך פה כל מה שאתה והגוף שלך צריכים! (הפלוס הגדול פה שזה נטחן מגיע בצורה נוזלית של שייק קר-בימים חמים אלו אתה תעוף על זה, המלצה שלי תחתוך את התמרים והבננה שים במקפיא במשך כ- 20 דקות חצי שעה ובסוף תוסיף עוד כ- 7-8 קוביות קרח ואתה מסודר,וקל "לאכול" את זה כי בעצם אתה שותה ולא לועס ומנסיון שלי עם גיינרים הם תופסים את הקיבה בשעה-שעתיים הראשונות לאחר מכן אפשר לנשנש מחדש.

החיסרון- כל פעם צריך לנקות אחרי זה ולטחון את הכל טוב טוב.

אתה יכול להכין אחלה של גיינר ולהגיע גם ל 800+ קל' בארוחה תלוי במינונים ובכמויות... לצורך העיניין 2 סקופים של אבקת חלבון בלבד הם כ- 240 קל' לערך, תזכור שמקורות שומן הם עשירים בקלוריות לכן חלב 3% יוגורט 3%+(שומן מן החי-רווי) אגוזים,שמן זית/קוקוס(דחוף 2 כפות לסלט ובשנייה הגדלת תערך הקלורי המוסף) גבינה צהובה 28% קבב מבשר בקר המבורגרים וכו' הם אחלה מקורות בשבילך...

• פותח/ת השרשור
יופי, אז החישוב שלך לא נכון והסיבה שאתה לא מתקדם טמונה במקום אחר, אבל פרה פרה.

לא יודע למה זאת ההנחה שלך, אבל לאימון משקולות עצים נהוג לתת כ-100 קלוריות סה"כ.
4 אימונים בשבוע ללא אירובי כלל מביאים אותנו להוצאה שבועית של 400 קלוריות והוצאה יומית ממוצעת של כ-60 קלוריות (ההסתכלות היא שבועית, לא פר יום עם אימון או יום ללא אימון).
ה-RMR שלך הוא מעט מתחת ל-2300 כך שההוצאה הקלורית הסופית שלך לא עולה על 2350. פלוס של 500 קלוריות יביא אותנו ל-2850.לא 3000, ובטח שלא מעל

במקרה גם אני אוכל כ-2800 קלוריות ביום ודווקא לא מתקשה כלל, לא היה לי בעיה אפילו להכפיל את הקלוריות אם היה צורך.
נסה אולי לאכול מעט יותר שומן ואף פחמימות מעט פשוטות יותר, יקל עלייך מאוד לדעתי.

אתה בטוח שאימון משקולות עצים שורף רק 100 קלוריות ,אם כך 3000 קלוריות זה טוב בשביל עליה במסה לנתונים שלי ? אם כן מעניין איפה הכשל

פשוט תאכל דברים טעימים שאתה אוהב, פחמימות זה הדבר שהכי קל לדחוף, לחמניות\פיתות\מוזלי\גרנולה זה מוצרים שעשירים בקלוריות וטעימים ממש..גם קורנפלקס בבוקר עם חלב יעזור..את השייק תשתה עם חלב תוסיף שומנים טעימים או כאלה שצריך לאכול קצת מהם בשביל המון קלוריות. שקדים\אגוזי מלך\חמאת בוטנים\אבוקדו..תעשה חביתה עם חמאה\שמן קוקוס. תוסיף שמן זית לסלט..

דווקא פחמימות הכי קשה לי לאכול ,לגבי הקורנפלקס ,אם אוכל בבוקר קורנפלקס אצטרך לוותר על הארוחת בוקר הקבועה שאני אוכל בדרך לעבודה
שזה לחמניה עם 3ביצים מקושקשות עם הרבה חמאה או חמאת בוטנים
לגבי מה שאמרת להוסיף לחלבון ,להוסיף שקדים וכו,אולי כבר אוסיף כמו שאמרו שיבלות שועל ,וחמאת בוטנים ,חוץ מזה זה יהיה בסדר להכין את זה בלילה ? כי גם ככה זה יושב אצלי בתיק שלוש שעות עד שאני שותה את זה (הזמן בין החביתה של הבוקר לארוחת צהרים הבשרית )

כמו שכבר החבר'ה כתבו לך פה תעבור על החישובים שלך- צריכה מול הוצאה ותראה שאתה סגור על הכמויות. לאחר מכן תבצע שינויים בהתאם בתפריט/אימונים.

לגבי איך לאכול יותר- באבקת חלבון אתה כבר משתמש משמע יש לך כבר אבקת חלבון אני הייתי מציע להכין "גיינר ביתי" שבעצם תכין ארוחה אחת שהיא בעצם משקה שמורכבת מקורות מזון מגוונים עם ערך קלורי גבוה.

לדוגמא- סקופ וחצי-2 סקופים של אבקת חלבון+ 2 כוסות חלב+ בננה גדולה+2 תמרים+2.5 כוסות מוזלית/1.5 כוסות ש"ש/+ אגוזי לוז/מלך+ כף גדושה של חמאת בוטנים+ 3-5 כפות שטוחות של גלידה דלת סוכר בטעמים שונים.- השילוב והטעמים אתה יכול לקבוע ולהחליט בגדול יש לך פה כל מה שאתה והגוף שלך צריכים! (הפלוס הגדול פה שזה נטחן מגיע בצורה נוזלית של שייק קר-בימים חמים אלו אתה תעוף על זה, המלצה שלי תחתוך את התמרים והבננה שים במקפיא במשך כ- 20 דקות חצי שעה ובסוף תוסיף עוד כ- 7-8 קוביות קרח ואתה מסודר,וקל "לאכול" את זה כי בעצם אתה שותה ולא לועס ומנסיון שלי עם גיינרים הם תופסים את הקיבה בשעה-שעתיים הראשונות לאחר מכן אפשר לנשנש מחדש.

החיסרון- כל פעם צריך לנקות אחרי זה ולטחון את הכל טוב טוב.

אתה יכול להכין אחלה של גיינר ולהגיע גם ל 800+ קל' בארוחה תלוי במינונים ובכמויות... לצורך העיניין 2 סקופים של אבקת חלבון בלבד הם כ- 240 קל' לערך, תזכור שמקורות שומן הם עשירים בקלוריות לכן חלב 3% יוגורט 3%+(שומן מן החי-רווי) אגוזים,שמן זית/קוקוס(דחוף 2 כפות לסלט ובשנייה הגדלת תערך הקלורי המוסף) גבינה צהובה 28% קבב מבשר בקר המבורגרים וכו' הם אחלה מקורות בשבילך...

תודה על ההמלצות ,אקח לתשומת ליבי ,באמת הבנתי כאן איך להוסיף עוד 500 קלוריות בקלות בלי להוסיף ארוחה נוספת אלא רק להוסיף ערכים למה שקיים

עכשיו לדוגמא שמתי בתוק השייקר 2סקופים חלבון ,400 מל חלב ,כף חמאת בוטנים ,שתי כפיות סוכר ענבים ,כוס וחצי שיבולת שועל וטחנתי עם בלנדר מוט (בדיוק עכשיו התקלקל הבלנדר הרגיל ,וחוץ מזה נראה שהבלנדל מוט הקטן עושה את העבודה ,גם בלי לכלכך יותר מדי כלים ,טוחן הכל בתוך השייקר ,מעניין כמה קלוריות זה הוסיף לשייק הרגיל שהייתי אמור לשתות

חוץ מזה הייתי רוצהלדעת ,אם במקום כל הבאלגן הזה ,לא יותר משתלם ונוח לקנות גיינר וזהו ? אולי אני לא צריך חלבון
גם שמתי לב ,שמאז שהפסקתי עם הגיינר התחלתי להתחטב בלי לעשות כל מאמץ נוסף לשם כך אה ו...לגבי השיבלות שועל ,זה לא נטחן טוב ויש פרורים מגילים לקראת סוף השייקר

אולי צרעך לטחון יותר ? חוץ זה ,אני אמור לקנות ש״ש קלויה ? או לקלות לבד או שלא צריך בכלל

תודה על ההמלצות ,אקח לתשומת ליבי ,באמת הבנתי כאן איך להוסיף עוד 500 קלוריות בקלות בלי להוסיף ארוחה נוספת אלא רק להוסיף ערכים למה שקיים
עכשיו לדוגמא שמתי בתוק השייקר 2סקופים חלבון ,400 מל חלב ,כף חמאת בוטנים ,שתי כפיות סוכר ענבים ,כוס וחצי שיבולת שועל וטחנתי עם בלנדר מוט (בדיוק עכשיו התקלקל הבלנדר הרגיל ,וחוץ מזה נראה שהבלנדל מוט הקטן עושה את העבודה ,גם בלי לכלכך יותר מדי כלים ,טוחן הכל בתוך השייקר ,מעניין כמה קלוריות זה הוסיף לשייק הרגיל שהייתי אמור לשתות
חוץ מזה הייתי רוצהלדעת ,אם במקום כל הבאלגן הזה ,לא יותר משתלם ונוח לקנות גיינר וזהו ? אולי אני לא צריך חלבון
גם שמתי לב ,שמאז שהפסקתי עם הגיינר התחלתי להתחטב בלי לעשות כל מאמץ נוסף לשם כך
--- עידכון הודעה, לפני 49 דקות, תאריך ההודעות המקורית: לפני 53 דקות ---
אה ו...לגבי השיבלות שועל ,זה לא נטחן טוב ויש פרורים מגילים לקראת סוף השייקר
אולי צרעך לטחון יותר ? חוץ זה ,אני אמור לקנות ש״ש קלויה ? או לקלות לבד או שלא צריך בכלל

יש סוגים של שיבולת שועל- כדי לחסוך קנה שיבולת שועל לפי משקל ולא מהסופר(כמעט חצי מחיר ופי 2 כמות), יש שיבולת שועל גסה(עבה יותר) ויש שיבולת שועל עדינה (קטנה "וגרוסה יותר") קנה את העדינה והגרוסה. תנסה לטחון אותה טוב טוב רק עם חלב בבלנדר ואז תוסיף את שאר המרכיבים...
לא הבנתי מה הכוונה לשיבולת שועל קלויה....?

לגבי הנושא של הגיינר- גיינר לרוב הוא הוצאה שלא משתלמת כל-כך - הוא יותר יקר מאבקת חלבון ב 90%+ מהמקרים, הוא מכיל פחמימות וסוכרים פשוטים ובעיקר קלוריות "ללא ערך מוסף" ותלוי בהרגלי הצריכה שלך וכמות הקלוריות שאתה צריך להשלים- אז אין הרבה מנות הגשה....

בגיינר ביתי שמבוסס על אבקת חלבון- אתה מקבל חלבון איכותי וחומצות אמינו, גלוטמין וכו'(מאבקת החלבון שלך), אתה מבסס את מקור הפחמימה שלך על פחמימה איכותית ומורכבת כמו ש"ש- שיש לה לא מאט יתרונות, תורמת לתחושת שובע,עשירה בויטמינים ומינרלים(פחמימה מורכבת וחיונית לכל מתאמן), פירות(ויטמינים ופחמימות),חלב ואגוזים(שומנים - רווי ובלתי רווי שחשובים בצריכה היומית)- בקיצור אתה מרכיב גיינר איכותי בעל ערך מוסף ולא מבוסס על פחמימות וסוכרים פשוטים שמכיל את כל מה שאתה רק צריך פחמימה "איכותית" חלבון ושומן - קיבלת הכל בארוחה אחת ומה שהכי חשוב אתה שולט על הכמות,טעם,ריח,ערכים תזונתיים ופה הגיוון הוא עצום- אתה יכול להוסיף דבש,סילן,גלידה,יוגורט, פירות למניהם- אבטיח,מלון,בננה,תות שדה.... אגוזים,חמאת בוטנים, חלבה אתה יכול להוסיף כל מני ממתיקים למניהם- אבקת קקאו,אייס קפה,נס קפה,קפה,מוקה, או לקנו אייס קפה ולשים במקום החלב יש כאלה ששמים מטרנה ושמעתי שזה חבל על הזמן...
שוב הכל תלוי בערכים הסופיים.....

• פותח/ת השרשור
יש סוגים של שיבולת שועל- כדי לחסוך קנה שיבולת שועל לפי משקל ולא מהסופר(כמעט חצי מחיר ופי 2 כמות), יש שיבולת שועל גסה(עבה יותר) ויש שיבולת שועל עדינה (קטנה "וגרוסה יותר") קנה את העדינה והגרוסה. תנסה לטחון אותה טוב טוב רק עם חלב בבלנדר ואז תוסיף את שאר המרכיבים...
לא הבנתי מה הכוונה לשיבולת שועל קלויה....?

לגבי הנושא של הגיינר- גיינר לרוב הוא הוצאה שלא משתלמת כל-כך - הוא יותר יקר מאבקת חלבון ב 90%+ מהמקרים, הוא מכיל פחמימות וסוכרים פשוטים ובעיקר קלוריות "ללא ערך מוסף" ותלוי בהרגלי הצריכה שלך וכמות הקלוריות שאתה צריך להשלים- אז אין הרבה מנות הגשה....

בגיינר ביתי שמבוסס על אבקת חלבון- אתה מקבל חלבון איכותי וחומצות אמינו, גלוטמין וכו'(מאבקת החלבון שלך), אתה מבסס את מקור הפחמימה שלך על פחמימה איכותית ומורכבת כמו ש"ש- שיש לה לא מאט יתרונות, תורמת לתחושת שובע,עשירה בויטמינים ומינרלים(פחמימה מורכבת וחיונית לכל מתאמן), פירות(ויטמינים ופחמימות),חלב ואגוזים(שומנים - רווי ובלתי רווי שחשובים בצריכה היומית)- בקיצור אתה מרכיב גיינר איכותי בעל ערך מוסף ולא מבוסס על פחמימות וסוכרים פשוטים שמכיל את כל מה שאתה רק צריך פחמימה "איכותית" חלבון ושומן - קיבלת הכל בארוחה אחת ומה שהכי חשוב אתה שולט על הכמות,טעם,ריח,ערכים תזונתיים ופה הגיוון הוא עצום- אתה יכול להוסיף דבש,סילן,גלידה,יוגורט, פירות למניהם- אבטיח,מלון,בננה,תות שדה.... אגוזים,חמאת בוטנים, חלבה אתה יכול להוסיף כל מני ממתיקים למניהם- אבקת קקאו,אייס קפה,נס קפה,קפה,מוקה, או לקנו אייס קפה ולשים במקום החלב יש כאלה ששמים מטרנה ושמעתי שזה חבל על הזמן...
שוב הכל תלוי בערכים הסופיים.....

תודה על התגובה שלך

לגבי הש״ש קלויה ..מה שקניתי במשקל ,יש לזה טעם ומרקם מת וטפל ,חשבתי צריך לקלות את זה קצת בתנור ,כשזה משחים טיפה

ובפעם הבאה באמת אלך על השיבלות הפחות גסה ואטחן את זה יותר ,ורק עם החלב ואחרי זה אוסיף את השאר

בכל מקרה נשמע שהגיינר הביתי מזין ואיכותי יותר
אבל אם אדאג במהלך היום לאכול נכון ובריא ואתסף בגיינר רק בשביל כמות הקלוריות ,גם אמור להיות טוב ?
נשמע מסובך מדי כל העסק
בכל מקרה אם אלך על זה אצטרך למצוא מתכון קבוע ,שאקנה כמות של כל מצרך ואכין על בסיס יומי
לגבי המטרנה נשמע מעניין ,אבדוק את הדברים

חוץ מזה נראה שזה פחות משתלם מגיינר כי מה שאני מכין זה גם החלבון שהוא עצמו יקר וגם המרכיבים הנוספים שגם הם יקרים ,חמאת בוטנים ,אגוזים וכו׳
גיינר יכול לעלות 400 ..500 בכמות של 6 קג אם לא יותר
החבלון עצמו עולה כמעט 500 לפני כל התוספות
צריך לשבת ולחשב את זה בצורה מסודרת ולהבין באמת מה משתלם ולהביא בחשבון עלויות כנגד נוחות ותועלת ולהגיע למסקנה

אם יש כאן מישהו שכבר עשה את החישוב אשמח לשמוע

חוץ מזה נראה שזה פחות משתלם מגיינר כי מה שאני מכין זה גם החלבון שהוא עצמו יקר וגם המרכיבים הנוספים שגם הם יקרים ,חמאת בוטנים ,אגוזים וכו׳
גיינר יכול לעלות 400 ..500 בכמות של 6 קג אם לא יותר
החבלון עצמו עולה כמעט 500 לפני כל התוספות
צריך לשבת ולחשב את זה בצורה מסודרת ולהבין באמת מה משתלם ולהביא בחשבון עלויות כנגד נוחות ותועלת ולהגיע למסקנה
אם יש כאן מישהו שכבר עשה את החישוב אשמח לשמוע

תשמע תלוי איזה אבקה אתה קונה ומאיפה- אני יכול להגיד לך שיש אחלה אבקות ישראליות/במבצע שהם כמעט חצי מהמחיר שאתה קנית- לדוגמא יש את הסופר אפקט הישראלית(משתמש אחד בפורום רשם שהיא עלתה לו 270 ₪) יש את המבצע עכשיו החדש של סאן ואקסטרים נוטרישן עם הפורום גם שמעתי דברים טובים עליהם ואם אני זוכר נכון זה בסביבות ה - 300 שקל גם לדלי חלבון כבר חסכת כמעט חצי מהסכום.

ש"ש עולה בערך 6-8 שקל לקילו,כמה כבר עולים בננות+תמרים, אגוזים קצת יקרים אבל לא משהו בשמיים אני מאמין 20-30 שקל אולי פחות ל- 250 גרם(אגוזי מלך), חמאת בוטנים כ- 20+ שקל. שים לב שכל המצרכים האלה יחדיו יותר זולים,"איכותיים" ומזינים יותר, יכולים לשמש אותך גם בארוחות ודברים אחרים- סתם נניח עוגות/חטיפי חלבון/נשנוש/שילוב בארוחות... וחוץ מזה הם ישארו הרבה אחרי הגיינר שלך.

שוב זה בחירה שלך מציע לך לשבת לעשות סקר שוק של עולם הגיינרים לראות כמה אתה קלוריות אתה צריך להשלים,כמה מנות מאותם קלוריות יש בגיינר,כמה הגיינר עולה,ובאיזה מחיר הכי זול הצלחת להשיג אותו- אל מול הגיינר הביתי ואז תחליט מה טוב ונוח בשבילך...

עריכה: כך או כך אתה תמיד תחזור לסופר/שוק/מרכול כדי לקנות את שאר המצרכים שלך בתפריט היומי- חזה עוף,/אורז/פסטה וכו' אז יכולים להיות גם הנחות/מבצעים על המוצרים מהגיינר הביתי שלך דבר שמוזיל עלויות, ואם נגיד אתה חבר מועדון אז יש לך הטבות וכו' וזה לא שאתה עושה נסיעה כל פעם במיוחד בשביל המצרכים של הגיינר אתה כבר בסופר אז תקנה מה שצריך....

• פותח/ת השרשור
החלבון שאמרת 270 שקל, זה לדעתי חצי כמות ממה שיש לי
העלית מאס 4 וחצי קילו ב 468

החלבון שאמרת 270 שקל, זה לדעתי חצי כמות ממה שיש לי
העלית מאס 4 וחצי קילו ב 468

נראה לי שאתה לא מבין- האבקת חלבון כן היא באמת חצי מהכמות בערך 2.3 ק"ג לדלי לעומת גיינר של 4.5 קילו אבל הגיינר שלך מכיל משהו כמו 15+- מנות הגשה והחלבון מכיל משהו כמו 70-80 מנות הגשה שזה אומר אם אני צורך 2 מנות חלבון כל יום(שזה בערך 48-60 גרם חלבון בממוצע תלוי באבקת החלבון) כבר יש לי יותר חלבון איכותי מאשר לך והיא תספיק לך ל- 30-40 יום תלוי במספר מנות ההגשה, אל מול 15 יום.

לא משווים משקל אל מול משקל משווים מנות,המחיר של המוצר- עלות לכל מנה,ערכים תזונתיים-קלוריות,פחמימה,חלבון,שומן,סוכר. בגיינר יהיה לך הרבה סוכר ופחמימה פשוטה כמו סוכר ענבים,מלטודקסטרין, פחות חלבון ממה שציינתי, וכמות שומן דלה ולא בהכרח איכותית(משומן לא צריך לפחד הרי שומן לא "משמין" , פלוס קלורי גדול מידי משמין יחד עם תוכנית אימונים לקויה).

אז בוא נחזור רגע למה שאמרת :
"החלבון שאמרת 270 שקל, זה לדעתי חצי כמות ממה שיש לי
העלית מאס 4 וחצי קילו ב 468 "

נכון,אבל יש הפרש של כ- 200 שקל, ונחזור למה שציינתי למעלה קודם לכן אז לא יודע כבר אם משתלם פה הגיינר (כל המוצרים שתקנה יחד עבור חודש שלם לא יעברו את- 200 שקל)....

טוב גבר אני סיימתי עם הפוסט הזה מקווה שעזרתי לך ,הגיע הזמן לקרוא קצת להבין מה זה גיינר, לעשות סקר שוק בשביל להגיע לקניה "חכמה" וזולה יותר, לראות יתרונות מול חסרונות ב- 2המקרים הללו כי יש מקרים ממש אבל ממש בודדים שגיינר אולי עדיף( יותר מטעמי נוחות- יש אנשים שאין להם זמן לטחינה של כל המצרכים יחד- בדר"כ אנשים שלרוב בדרכים)

בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
אני מבין מזה גיינר

בעלית מאס יש 30 מנות של 55 גרם
לפי מה שהבנתי מחלקים את זה 2 מנות
כך יוצא שזה 60 מנות של 27 גרם חלבון

העלית מאס הוא ממש גבולי בין גיינר לחלבון כי היחס פחמימה שלו מאוד נמוך האבקת חלבון שאתה מדבר עליה ...יכול להיות שיהיה ב270 שקל 60 מנות של 27 גרם בערך ??
בעלית מאס כן ...רק שהוא עולה כמעט כפול

האבקת חלבון שאתה מדבר עליה ...יכול להיות שיהיה ב270 שקל 60 מנות של 27 גרם בערך ??
בעלית מאס כן ...רק שהוא עולה כמעט כפול

אני מדבר על הסופר אפקט הישראלית שמעתי עליה דברים טובים אם אני זוכר נכון משהו כמו 72-80 מנות כל מנה מכילה כ 24-25 גרם חלבון למה וכ 110-120 קל', רק לצורך העיניין 2 סקופים כל יום יספיקות לך לכ- 40 יום שבהם תקבל כ- 50 גרם חלבון ו- 240 קל' (שהם קל' בחאווה(+ תוסיף "חיזוקים" ואתה יוצר גיינר שיכול לשים לדימטייז גזזזזזזז

איך אומר משה פרימו: "אל תתפוס אותי במילה", תן גוגל ותדע במדויק- לגבי מנות,וערכים!

נ.ב- יש כאלה שמוכרים אותה עם שייקר בנוסף וחטיף חלבון אז עוד משהו על הדרך....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית