הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחה בין סטים וכאב במפרק

• פותח/ת השרשור Cover
  • פורסם בתאריך

Cover

משתמש מתחיל
165
1
נק' מוניטין:
1
165
1
בוקר טוב, יש לי שתי שאלות שאני לא בטוח לגביהן שאשמח אם תוכלו לעזור לי -

1. עד היום בין סט לסט הייתי נח על פי תחושה (בלי שעון), מקרה באימונים האחרונים תקעו שעון מעל הבנץ פרס ואני שם לב שאני נח יחסית הרבה זמן, איזור ה 5+ דקות.
רציתי לדעת אם זה בעייתי או שזה תקין??

2. חזרתי להתאמן אחרי הפסקה של שנה, השרירים מסתגלים בצורה אדירה, אני מעלה משקלים בקצב לא נורמאלי, מה שכן נראה שהמפרקים לא עומדים בקצב...
כשאני מבצע בנץ פרס יש לי כאב במפרק כף יד שמאל.
דגש - זה כואב אך ורק בבנץ פרס, כשהאחיזה היא רחבה בעצם (הכוונה היא לא רק כשהמפרק לחוץ אחורה אלא אחורה ולצד).
ובמידה וזה יעלה אז לא, אני לא אוחז רחב מדי.

ולגבי השאלה הזו, התחלתי להשתמש ברצועות למפרק שעובדות מעולה, אין לי שום כאב במפרק וככה אני יכול להתאמן כרגיל.
להתאמן אך ורק בעזרת הרצועות תקופה ואז לחזור לבלי או שעדיף בחימום לעשות בלי רצועות כדי לחזור לזה לאט לאט??

תודה מראש למי שמגיב! 😃

5דקות + זה לדעתי לא תקין בכלל זה יותר מידי הדופק יורד השריר מתחיל להתקרר אין פאמפ, מקסימום 2 דקות אלה אם כן אתה עושה איזה סופר סטים מטורפים. ללדעתי הכי יעיל והכי אפקטיבי לשמור על דופק כמעט כל האימון לא לתת לו לרדת, אימון בעצימות גובה בכוח תמיד.
דבר שני לגבי הכאבים שלך אני אישית חושב שבמלחמה עם הגוף הוא תמיד ינצח אל תילך איתו בכוח כי אתה תפסיד יש כאב חזק שלא אמור להיות יותר משבוע שבועיים תעצור אל תמשיך להתאמן לך תבדוק את זה בכל בדיקה אפשרית צילומים הכל אל תיקח סיכונים לפציעות מיותרות ולרוב כאבים מתחילים שאין טכניקה טובה תבדוק טוב טוב גם את זה, לגבי הרצועות סך הכל אם אתה מתאמן איתם ולא כואב לך לא אמורה להיות בעיה להמשיך ככה בגדול .. אבל לדעתי לך תבדוק את זה רק בשביל השקט הנפשי שלך שאתה לא עושה נזק

זמן המנוחה בשרירים גדולים בין סט לסט הוא תלוי בעצימות של האימון שלך לרוב..
ואיזה סוג של אימון.
אם את עובד על כוח מתפרץ ומספר החזרות שלך הוא בין 3-5 למשל, לגיטימי לנוח בין 2 ל 4 דקות כשעדיף כמה שפחות כמובן.
אם מספר החזרות שלך הוא 6-12, אני הייתי ממליץ לך מקסימום 2 דקות מנוחה....ואם אפשר, אפילו דקה וחצי.

זה אינדיווידואלי לחלוטין.
אם אתה קלולס לגמרי, אני חושב שהמלצה טובה תהיה לחכות לדופק קצת יותר סדיר מזה שיצרת במהלך התרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית