הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה דלת פחמימה

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
אהלן,
אני בקרוב מסיים חיטוב על 10 גרם פחמימה ומתחיל מסה מחדש. אחרי 2 מחזורי מסה וחיטוב אני יכול להיות בטוח שהגוף שלי
לא מסתדר עם פחמימות במתכונת מסה רגילה (300+ פחמימה) וזה מתבטא באגירת נוזלים מטורפת, הרגשה לא טובה בבטן,
עליה מוגזמת בשומן למרות תפריט נקי ופלוס קלורי יחסית נמוך.

בגלל שבמסה חשובה ההתאוששות והתקדמות במשקלים (וגם כי חוסר ההיצע בדל פחמימה מתחיל לעצבן)
חשבתי להיכנס למסה כאשר ביום מנוחה אני צורך 100 גרם פחמימה, וביום אימון עם אירובי אני מכניס 150 גרם.
כל הפחמימות ביום אימון יכנסו סביב האימון - לפני ואחרי. ביום ללא אימון הפחמימות יכנסו בשעות הצהריים.

כמובן שכל הפחמימות איכותיות ונקיות (אורז יסמין, תפו"א) והשומן גם (שמן קוקוס, חמאה, שמן זית וכו')

השאלה אם יש לסידור כזה יתרונות, והאם אני יכול להרוויח מזה משהו?

שמע לדעתי אין פה יותר מידי יתרונות יש פה כמה אפשריות, 1 או שאתה לא שוקל נכון את הערכים שאתה מכניס ואתה ומכניס יותר ממה שאתה צריך. אופציה 2 היא מסה נקייה לא צריך להגזים תן פלוס של 300 קלוריה ביום אני לא מאמין שאתה תעלה יותר מידי שומן עם + קלורי כזה, יש לך עוד אופציה לעלות עוד קצת שומן וחלבון ולישמור על + קלורי של 300 קלוריה זה לא מדע מדיוק ואתה צריך לשחק עם זה על פי מה שמתאים לך ואם כמו שאמרת מינסיון אישי שלך שטו מאץ פחמימות לא בא לך טוב זה סבבה תעשה את זה, אבל הכמות פחמימות הזאת היא לחיטובים וזה כבר מוגזם, אין ספק שתעשה מה שעובד הכי טוב בישבילך אבל גם לזה לדעתי יש גבול מסיום אם אתה עובד בצורה מסיומת כמו בספר וממש לא עובד בישבילך רוב הסיכיום שאתה עושה משהו לא טוב ברור שצריך להזיז קצת לפה קצת לשם כדי להתאים את זה אישית אליך אבל יש הבדל בין קצת לפה קצת לשם לבין הרבה לפה הרבה לשם ואם אתה מגיע למצב שזה מה שאתה צריך לעשות כדי מאוד שתבדוק שוב את כל שאר המרכיבים שעלולים לגרום לך לא להצליח . בהצלחה חבר תעדכן איך הולך איתך 😃

• פותח/ת השרשור
שמע לדעתי אין פה יותר מידי יתרונות יש פה כמה אפשריות, 1 או שאתה לא שוקל נכון את הערכים שאתה מכניס ואתה ומכניס יותר ממה שאתה צריך. אופציה 2 היא מסה נקייה לא צריך להגזים תן פלוס של 300 קלוריה ביום אני לא מאמין שאתה תעלה יותר מידי שומן עם + קלורי כזה, יש לך עוד אופציה לעלות עוד קצת שומן וחלבון ולישמור על + קלורי של 300 קלוריה זה לא מדע מדיוק ואתה צריך לשחק עם זה על פי מה שמתאים לך ואם כמו שאמרת מינסיון אישי שלך שטו מאץ פחמימות לא בא לך טוב זה סבבה תעשה את זה, אבל הכמות פחמימות הזאת היא לחיטובים וזה כבר מוגזם, אין ספק שתעשה מה שעובד הכי טוב בישבילך אבל גם לזה לדעתי יש גבול מסיום אם אתה עובד בצורה מסיומת כמו בספר וממש לא עובד בישבילך רוב הסיכיום שאתה עושה משהו לא טוב ברור שצריך להזיז קצת לפה קצת לשם כדי להתאים את זה אישית אליך אבל יש הבדל בין קצת לפה קצת לשם לבין הרבה לפה הרבה לשם ואם אתה מגיע למצב שזה מה שאתה צריך לעשות כדי מאוד שתבדוק שוב את כל שאר המרכיבים שעלולים לגרום לך לא להצליח . בהצלחה חבר תעדכן איך הולך איתך 😃
תודה על התגובה גבר,
1. אני לא עובד לפי העין, הכל נשקל ונאכל לפי הגרם, יש לי תפריט מסודר תמיד, במסה הייתי אוכל חזה עוף, כוסמת, ביצים, טחינה ולחם מחיטה מלאה.
אולי פעם בחודש איזה צ'יט ביום שישי אבל לא חורג בחיים חוץ מזה.

2. אני תמיד בכיוון של מסה נקיה, זה גם מה שעשיתי במסה הקודמת, והייתי עולה גג 300 גרם בשבוע ולמרות זאת מצאתי את עצמי
נוזלי ומלא שומן.

בגלל זה אני שואל על מסה דלת פחמימה (אבל לא על 0 לגמרי), אולי הבעיה באמת בגלל הפחמימות.

יכול להיות שהתחלת מסה לא בזמן מתאים.. לטעמי המצב האידאלי הוא קודם כל להגיע למצב של בן אדם די חטוב לא מעל 13% שומן כדי להתחיל מסה (אני אישית אוהב להתחיל מסות ב6-7% ולא לעבור את ה12-11 ברגע שאני מגיע לזה להתחיל חיטוב אבל עניין של העדפה) אם תתחיל מסה באחוז שומן לא נמוך איך שתתחיל מסה זה יראה עוד יותר רע תבדוק גם את האלמנט הזה. ושוב לשאלתך אני לא יודע עד כמה זה יהיה אסון לבצע את זה באמת שלא, לא שמעתי על אף אחד שעושה את זה ומצליח לו וזה נשמע לי קצת מופרך לדעתי מה שאתה כן צריך זה למצוא את עמק השווה זאת אומרת יש הבדל בין 300 + גרם פחמימה לבין 100 גרם פחמימה נסה איפשהו באמצע בוא נגיד יום בלי אימון 140-150 יום אימון 180-200 כזה ניראלי אמור לעשות את העבודה, אבל שוב חשוב לזכור בסופו של יום שם המשחק פה הוא ניסוי וטעיה והכי חשוב מה שעובד הכי טוב לך כמו שאמרתי יש לזה גבולות וב99% אחוז מהמקרים אם חורגים בצורה מוגזמת מהספר כנירא שעושים משהו אחר לא טוב, אבל אם אתה אומר שאתה עושה הכל טוב יכול מאוד להיות שאתה מה1% הבודד הזה שצריך לפעול בצורה חריגה מהרגיל , נסה דל פחמימה במסה תירא איך הולך אין לך מה יותר מידי להפסיד לא תנסה לא תדע ותישאר בדילמה של אולי זה יעבוד לי טוב , מסקרן לדעת אם זה יעבוד לך חחח לא שמעתי עוד על דבר כזה

הרבה פעמים שמסיימים חיטוב דל פחמימה, הגוף לא מגיב טוב למעבר מהיר לכמות גדולה של פחמימה, צריך לעבור מחיטוב דל פחמימה למסה עם פחמימה בצורה חכמה.
מה שאני מנסה לאמר, כשאתה מסיים חיטוב תתחיל בהדרגה להציג חזרה לגוף פחמימות, תתחיל מלצרוך 10 גרם פחמימה ליום ל50 גרם, ככה בבמשך שבועיים, ואז קפוץ ל100, ואז אחרי שבועיים 150, עד שתרגיש שאתה מקבל כוח ומשקלי העבודה מתחילים לעלות, אתה תראה שהמעבר יהיה חלק יותר,

יכול להיות ש200 גרם יספיקו לך או יכול להיות 300 גרם, תעצור כתרגיש נוזלי ונפוח מידי.

אגב לרוב בשלב המעבר שהסברתי עליו, נראים טוב יותר מסוף החיטוב!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית