ייעוץ סקוואט LB וHB

dalailama

משתמש מתחיל
61
2
נק' מוניטין:
2
61
2
האם בLB סקוואט יש פחות לחץ על חוליות הגב האמצעי/עליון מאשר HB סקוואט?
ותגידו רק לי זה נראה קצת לא נורמלי כל העניין הזה שבסקוואט אתה שם לעצמך על הגב משקל אדיר (למתקדמים שבנינו)?
הרי זה לא כמו דדליפט, בדדליפט אתה מרים מהרצפה משקל כבד, בסקוואט אתה שם על עצמך משקל כבד, זה לא הורס תגוף?

חבר הייתי ממליץ לך לפני פתיחות אשכול כזה שמעיד על בורות וחוסר ידע בתחום קצת לרפרפ בפרוטוקולים פה ולקבל קצת מושג על הדברים הבסיסים האלה, אבל לשאלתך סקוואט זה התרגיל הכי אפקטיבי במכון והוא נמצא ב99% מכל תוכנית אימונים שלא תבחר לבצע ויש לו חשיבות גבוה מאוד

• פותח/ת השרשור
חבר הייתי ממליץ לך לפני פתיחות אשכול כזה שמעיד על בורות וחוסר ידע בתחום קצת לרפרפ בפרוטוקולים פה ולקבל קצת מושג על הדברים הבסיסים האלה, אבל לשאלתך סקוואט זה התרגיל הכי אפקטיבי במכון והוא נמצא ב99% מכל תוכנית אימונים שלא תבחר לבצע ויש לו חשיבות גבוה מאוד
זה שהוא אפקטיבי ומפתח ומגרה את שרירי הרגליים מכל תרגיל אחר זה ברור לי לגמרי
השאלה היא האם זה הגיוני לאלה שמתקדמים בוא נגיד מ80 קילו והלאה האם זה הגיוני לשים על הטרפזים כזה משקל גבוה?
שלא כמו בדדליפט, שבו אתה מושך מהריצפה משקל גבוה, אך הוא לא מהווה עומס על הגוף כמו בסקוואט
מבחינה הגיונית אני מדבר- בסקוואט מופעל על הגוף לחץ

העומס הזה הוא מחזק לך גם את כל הגוף (השרירים המייצבים שהגוף לא יקרוס תחת העומס). אתה הרי לא מתחיל פעם ראשונה מ 200 קילו מתחילים ממשקל נמוך, ככל שאתה מתחזק אתה מרים יותר והשרירים מסוגלים להחזיק יותר עומס כלומר הם מתחזקים (אני לא מדבר רק על שרירי הרגליים אלא על השרירים ששומרים שלא תקרוס). ככה שאם המטרה זה לחזק את כל הגוף אז סקוואט הוא חלק בלתי נפרד מהאימונים ואגב בדדליפט עם משקל מספיק מאתגר מורגש ועוד איך עומס על כל הגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית