הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מנסים להרזות? כדאי שתקראו את המאמר הבא.

mishal.barel

משתמש מתחיל
36
10
נק' מוניטין:
46
36
10
מאמן בטארגט
יש בגוף מספר הורמונים עיקריים האחראים על יצור שומן ושרפתו, במאמר הבא נתמקד בשתיים חשובים עבור הורדה במשקל, האחד הוא קורטיזול והשני אינסולין.

קורטיזול הוא הורמון המושפע מלחץ, אינסולין הוא הורמון המושפע מסוכר.

ככל שהאינסולין יהיה גבוה והקורטיזול שלנו יהיה נמוך הגוף אינו יוכל לשרוף שומן כמו שצריך ואפילו יאגור יותר שומן.

נקודה בעניין שחשוב להבין - אנשים חושבים שצריך להרזות כדי להיות בריא, הנקודה החשובה יותר היא שצריך לאכול בריא בכדי שנוכל להרזות. טיפול בבריאות שלנו יקל עלינו במלאכת ההרזיה.

אז איך ניצור את המצב האידאלי עבור הגוף שלנו?

נדאג לכך שנאכל מאכלים מזינים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים כמו – ירקות, קטניות, דגנים, חלבונים מלאים, ושומנים בריאים (כמו: זיתים, אבוקדו, שקדים, אגוזי מלך ואפילו קוקוס למרות שלהמעיט בצריכתו כי הוא מאוד רווי).

נשמור על פעילות יום יומית כמו – ללכת, לרוץ ושאר פעילויות.

אימון - הפעילות האידאלית עבור הורדה בלחץ היא יוגה ופילאטיס, שמוכחות כפעילויות אשר מגבירות את פעילות הקורטיזול בגוף. עבור הורדה במשקל וחיטוב הגוף כדאי לבצע פעילויות כגון ריצה, הרמת משקולות אימונים פונקציונליים, ואינטרבלים ועוד...

שינה חשובה (מאוד) - נדאג לישון 7-6 שעות ביום לפחות. מחקרים מראים קשר ישיר בין השמנה לאיכות השינה. יש הורמונים שמופרשים רק בשינה, ביניהם הקורטיזול שהוא אחד ההורמונים החשובים בכל הקשור להרזיה.

טיפים - רצוי לאכול ארוחות קטנות יותר, כך שיצא לכם שבכל 3 שעות בערך תאכלו ארוחה, מה שאומר שבסופו של יום תאכלו 7-6-5 ארוחות ביום. מומלץ לא להשקיע יותר מדי זמן בהכנת האוכל, לדוגמה אפשר לחתוך ירקות לגודל גדול מהרגיל. כשאתם הולכים למסיבה כדאי לאכול לפני ולא להגיע רעבים כי קשה מאוד לעמוד בפיתוי שעומד מולנו.

לאלה שחושבים לעצמם "אני פשוט יאכל הכל אבל יעשה יותר פעילות", בדר"כ הם פשוט נפצעים מאימון יתר.

כשה תרגישו מוכנים ממש להוריד את השומנים האחרונים שנותרו אני ממליץ על פעילות עצימה כמו, אינטרבל לדוגמה: "הליכה 3 דקות ואז 60- 30 שניות ספרינט לכיוון דופק מרבי ככה במשך 25 30 דקות אזהרה!!! אימון זה קשה ואינו מומלץ למתאמנים מתחילים. למי שמעוניין פרסמתי את המחקר האחרון בנושא הקישור כאן https://www.lbs.co.il/threads/55910/

אהבתם עשו לייק, יש לכם שאלה אני בשמחה יענה גם בפרטי 😃

בראל משעל מאמן כושר אישי לתזונה ואורח חיים בריא

לא הבנתי, החלבון קזאין אנאבולי יותר?
יש שתי משפחות חלבונים עיקריות בחלב ,קאזאינים שתופסים בערך כ80% מתכולת החלבון בו ונספגים בקצב איטי ולכן הם לא כלכך מעודדים את בניית החלבון בשרירים וWHEY שמהווים 20% בערך ונספגים מהר ולכן מעודדים את בניית החלבון בשרירים בצורה חזקה יותר. כמובן שגם לדברים אחרים שיש בחלב (למשל חומצות שומן מסוימות) יש השפעה על האנבוליות שלו...

לא הצלחתי להבין אותך לאון, מצד אחד אתה אומר שבשר מוצרים מן החי שעשירים בשומן רווי מאוד עוזרים ומחזקים וצריך לצרוך אותם- ציינת שאכלת כ- 5 גרם פחמימה ביום ושאר התפריט התבסס על חלבון ושומן(דל פחמימה) עם דגש על בשר שמכיל שומן רווי, ומצד שני מאוד מסוכנים ומסרטנים?!
איך זה הולך ביחד ואם זה כל-כך מסוכן למה אתה עושה את זה?...

(אני שואל בשביל להבין, יכול להיות שפיספסתי אותך בן השורות, ממה שהבנתי יש פה סטירה עצמית של הדברים שלך...)
אתה צודק. אני יודע שזה מזיק ואני עדיין עושה את זה. בינתיים צעיר. נפצע- נח שבוע גג. חוזר לשגרה. עכשיו חזרתי מאימון איגרוף תאילנדי, שעה וחצי שהיה בדיוק חצי שעה אחרי שאכלתי,לאחר אימון של שעתיים בחדר כושר(שזה האימון הלייט שלי). משהו בריא פה? לא. אבל אני יודע את הגוף שלי וכמה אני יכול לסחוט אותו עד שתהיה לי פציעה. עם בשר זה שונה ואני יסביר- אתה לא באמת מרגיש שזה לא בריא עד שאתה מגיע לגיל מסוים,לאשפוז מסוים או למחלה מסוימת. כל מה שאני אומר שבתור בודיבילדר חובבן- בשר כמנה עיקרית כל יום תפגע בך ללא ספק ושעדיף לאכול ביצים(שאני לא אוכל אבל תומך בכל מי שכן),קצת מוצרי חלב ואולי איזה תוסף פה ושם כדי להגביר את ההתאוששות. אכלתי הרבה בשר בדייטה קטוגנית לפני כ-3 שנים, כחצי קילו הודו כל יום, יחד עם 250 גרם טחינה גולמית,10 ביצים,קצת דג,והרבה גרעיני דלעת אבל התוצאות של הדייטה לא היו שוות את הדרך.
גדלנו בעולם שדווקא מה שיש בכל מקרר- לא מעלה לנו חשד לגבי הנזק של אותם מוצרים. היום יותר מודעים לנזק של משקאות מוגזים ואוכל מעובד- אפשר לחיות ככה 20 30 שנה, אז מה? המחלות שיהיו לך אחרי זה יהיו שוות את זה? כל מה שאני אומר זה להתסכל על אוכל לא כעל משהו דומם אלא משהו אמיתי- שיבנה או יהרוס אותך. למתאמנים הצעירים שלא נפצעו מספיק, שיש להם מטרות, שאיפות, רעל בעיניים מה שנקרא- כדי להתאושש ולעלות משקלים, טוסטסטרון וכו- בשר יעזור. אבל בכל מקרה מבחינה בריאותית הם ישלמו את המחיר. רוב האנשים באטלטיקה כבדה,בודיבילדינג,פווארליפטינג,סטרונגמן- חזקים, גדולים, וחורגים מהנורמות של "חברה נורמליים" אבל בסופו של דבר הם מתים צעירים יותר- גם בגלל האימונים וגם בגלל התזונה. בינתיים אצלי כוח,גודל,מהירות,סיבולת>בריאות ואז כשאני נפצע,מתאשפז וכו- אני יותר שם דגש על התאוששות בריאה ותזונה נכונה. טפשי נכון, ואפשר אחרת, אך בשביל להגיע להתאוששות וביצועים מקסימליים צריך לשלם מחיר(זה שלפעמיים אני מודע יותר ולפעמיים פחות- אבל אני יודע שזה עדיין קיים, ובזמן שאני כותב את הפוסט גמרתי 600 גרם טבורוג:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית