מידע מתי אתם עולים במשקלי עבודה?

אלי זגורי

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
שלום,אני נמצא כרגע בתקופת מסה,שוקל 86 על גובה 1.85.
עובד בתוכנית ab .
שאלתי היא מתי לעלות במשקלי עבודה? כרגע אני מגיע לכשל כמעט בכל תרגיל בסט השלישי או השני.
חבר אמר לי שרק כשאני מגיע ל-10 חזרות בכל תרגיל לפחות 3 סטים אזי אפשר להעלות במשקלים.

מדוייק?
תגובתכם,תודה.

ממש לא נכון , ותגיד לחבר שלך שיתחיל ליקרוא קצת יותר לפני שהוא מחלק עצות מטעות. ולעניין אתה אמור לעלות משקלי עבודה כל הזמן זה אמור להיות המצב האידאלי ביותר למסות , ברגע שאתה מגיע לכשל לא משנה באיזה תרגיל סימן שצריך לשנות משהו ואני אתן לך כמה קרטריונים עיקרים לתקופת מסה שאתה צריך לבדוק עם עצמך שאתה אכן מבצע בצורה טובה.
1. שינה טובה של לפחות 8 שעות בלילה
2. תפריט מאוזן הייטב עם + קלורי יפה וחישוב ערכי השומן החלבון והפחמימה בצורה טובה , אם כל הדברים שאר הדברים שאני הולך לציין אתה עושה אותם בצורה טובה ולצורך העניין אתה עכשיו ב+ קלורי של 300 קלריות ואתה עדין נתקע כדי לעלות ל500.
3. תוכנית אימונים שמתאימה לך לפי דרגת המתאמן שאתה , לדאוג לשילוב תרגילים מורכבים בכל תוכנית שלא תעבוד בה.
4. אם כל אלה אתה מצבע בצורה תקינה יש דבר שניקרא ריסט למשקלים שאותו מבצעים כאשר מגיעים לכשל ליותר משניים שלושה אימונים , אתה מוריד ב10-20 % במשקלי העבודה מוריד את העצימות נותן לשריר להבנה כמו שצריך וברוב המקרים זה פותר את הבעיה.
תעבור על אלה טוב טוב תכנס לפרוטוקולים פה לנעוצים תתחיל לשבת ליקרוא בעצמך ועל תסתמך על מה שחבר אמר , אלה אם כן הוא חנון מת כמוני וחלקינו פה שכל היום מחפשים מידע בנושא 😃

• פותח/ת השרשור
תודה סתיו,גם אני חנון שמחפש כמה שיותר מידע;)
בכל מקרה לפי הסעיפים שלך את 1-3 יש לי,לגבי 4 שזה הריסט זה משהו שאני כנראה אתחיל אותו מהשבוע.
אבל דבר אחד לא הבנתי זה איך מבצעים אותו? ומתי חוזרים למשקל שממנו עשינו ריסט וממשיכים קדימה?

בתודה מראש.

תראה בגדול זה לא מדע מדוייק ובמיוחד לא בפיצולים. אבל חשוב שאם סיימת את כל הסטים והכל היה בסדר אז בפעם הבאה שתעשה את התרגיל תעלה את המשקל לפחות בסט הראשון וכך הלאה.

ז"א
נניח שאתה עושה סקווט בתוכנית של ABXABXX
יום ראשון עשית 3 סטים של סקווט עם משקל 10
יום רביעי תעשה 1 סט של סקווט עם משקל 12.5, אם תרגיש שאתה יכול לעשות גם בסט הבא תעשה, אם לא תעשה את שאר הסטים על משקל 10

וככה כל יום תמתח את גבול היכולת, כי ככה ורק ככה תוכל לדעת כמה לשים על המוט!

המוטו - "סיימת? אימון הבא תשים עוד!"

תראה בגדול זה לא מדע מדוייק ובמיוחד לא בפיצולים. אבל חשוב שאם סיימת את כל הסטים והכל היה בסדר אז בפעם הבאה שתעשה את התרגיל תעלה את המשקל לפחות בסט הראשון וכך הלאה.

ז"א
נניח שאתה עושה סקווט בתוכנית של ABXABXX
יום ראשון עשית 3 סטים של סקווט עם משקל 10
יום רביעי תעשה 1 סט של סקווט עם משקל 12.5, אם תרגיש שאתה יכול לעשות גם בסט הבא תעשה, אם לא תעשה את שאר הסטים על משקל 10

וככה כל יום תמתח את גבול היכולת, כי ככה ורק ככה תוכל לדעת כמה לשים על המוט!

המוטו - "סיימת? אימון הבא תשים עוד!"
אין קשר בין מה שהוא שאל לבין מה שאמרת .. אבל בסדר 😃

אין קשר בין מה שהוא שאל לבין מה שאמרת .. אבל בסדר 😃

אני מוכן להישבע שמה שעניתי לו תואם למה ששאל למטה 😲

שלום,אני נמצא כרגע בתקופת מסה,שוקל 86 על גובה 1.85.
עובד בתוכנית ab .
שאלתי היא מתי לעלות במשקלי עבודה? כרגע אני מגיע לכשל כמעט בכל תרגיל בסט השלישי או השני.
חבר אמר לי שרק כשאני מגיע ל-10 חזרות בכל תרגיל לפחות 3 סטים אזי אפשר להעלות במשקלים.

מדוייק?
תגובתכם,תודה.

תוכנית אימונים כוללת את התוכנית להעלאת משקלי העבודה. אם היא לא - היא לא באמת תוכנית. זה תלוי בתוכנית שלך. לכל מי שיכול - מומלץ לבצע SS, שבה עולים מאימון לאימון. קרא עליה בפורטל קילוגרם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית