הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחוזי שומן

Pink Steel

משתמש פעיל
640
331
נק' מוניטין:
982
640
331
VIM
טוב נראה לי אני סוף סוף מוכנה נפשית לעלות תמונה....
אז כמה אחוזי שומן נראה צלכם שיש לי? me 2.jpg me 1.jpg

הי נטלי..
הערכתי היא שאת נמצאת בערך בין 25-27% אחוז.. לא לשכוח שאת אישה ואחוז שומן זה הוא הסטנדרטי בשביל האישה הממוצת(לא מתכוון לפגוע או משהו) עושה רושם שאת במצב ממש טוב להתחיל חיטוב לדעתי תהיי מרוצה בסופו מכיוון שנראה לפי התמונות שישנה מסת שריר מתאימה..

• פותח/ת השרשור
עושה רושם שאת במצב ממש טוב להתחיל חיטוב לדעתי תהיי מרוצה בסופו
אני כבר חצי שנה בחיטוב.... התקדמתי המון במשקלי עבודה ושמרתי על אותו משקל בידיוק!!! גם ההקפים כמעט ולא השתנו. יותר נכון, קטנו ואז חזרו אבל עכשיו זה נראה מוצק יותר. (הירכיים) בטן קצת ירדה.
אני דיי עבודת עצות. להמשיך לחטב? להתחיל מאסה ולנסות להפטר מהבטן בחיטוב הבאה?

עכשיו אני מרגיש רע עם עצמי.. מעניין אותי מאיזה מצב התחלת חיטוב(משקל ואחוז שומן)
ממה שאני מכיר אצל המון אנשים ונשים בפרט זה האובססיה המטורפת הזאת של להרזות לרדת מהר לא לאכול כלום ולהיות מפלצת אירובי, נתקלתי בהמון מקרים כאלו ומה שקרה זה בדיוק מה שאת מתארת. עצירה במשקל ובמראה והתקדמות איטית מאוד.. אני ממליץ לשבת ולחשב את ה bmr שלך להוסיף לו את הפעילות הספורטיבית וההוצאה הקלורית שלך (emr) כתוצאה ממנה ביום ולבנות לך תפריט עם גירעון קלורי של עד 300 בתור התחלה לרדת לכיוון 400 ואז 500 ומשם הירידה תהיה הדרגתית ויפה..אני די מאמין שאת גם עושה המון אירובי לא ממליץ לשלב המון בדיאטה כי מה שקורה זה בדיוק המצב הזה שאנחנו מנסים להימנע ממנו הגוף פשוט נתקע.. כשיש שילוב של המון אירובי בזמן חיטוב קשה מאוד לעקוב אחרי ההוצאה הקלורית ומנטאלית קשה מאוד לדחוף אוכל כי את "מפחדת שתשמיני" אז פעילות גופנית לצנזר קצת לשמור יותר תפריט מסודר עם גירעון מתאים ומשם השמיים הם הגבול..

• פותח/ת השרשור
הכול טוב! לא פגעתה ולא נעליים...
קצת רקע לי שעוד לא מכיר...
גובה 1.72
משקל 58
גיל 37

ועכשיו לסיבוכים... רוב חיי הייתי בתת משקל... לא מבחירה.... בסופו של דבר איבחנו פיברומיאלגיה, נתנו תרופות ועליתי 10 ק"ג תוך שנה! תוך כידי ישיבה על הספה... או יותר נכון שכיבה על הספה.... מצב גופני מזעזע! לא יכולתי לעלות במדרגות או להשתרק...
הדובדבן שבקצפת" סרטן שד עם גרורות בעצמות ב L5. בשלב הזה טרפתי את כול הכלפים ונרשמתי לחדר כושר 😵‍💫🥊
היום מרגישה בריאה מתמיד (עד כמה מצחיק שזה נשמע) התחזקתי מאוד, אבל הכרס מציקה לי! פעם ראשונה בחיים שלי שאני מודאגת מהמראה שלי... וכן, שאלה יהיו הצרות שלי! אבל זה משאני יכולה לשלוט בו אז זה משאני מתרכזת בו עכשיו. כול פעם שאני אוכלת הבטן גודל עוד יותר. פה זה פשוט בסוף יום עבודה... שלא היה לי זמן לאכול פשוט...

קודם כל אני ממש שמח בשבילך שהכל בסדר הבריאות שלך תקינה ואת על דרך המלך כל השאר זה בונוס!!
לגבי התזונה שלך אין לך ברירה גם אני עובד ואני לוקח איתי את האוכל שלי בצידנית עם קירור והכל אני פשוט מקדיש לתזונה שלי את כל המשאבים שצריך בלי וויתורים.. את תצטרכי לקחת איתך אוכל לעבודה את הקרס הזו את יכולה לאבד מהר מאוד אם תיצמדי לתפריט במאזן שלילי כמובן שיהיו עוד מקומת בגוף שירדו אבל בינינו זה לא מפריע לאף אישה:79nb: .. אני ממליץ לך בחום לרדת מהקטע הזה של משקלי עבודה בחדר הכושר. תתרכזי יותר בתרגילי ליבה כמו סקוואט עם משקלי עבודה ממוצעים ולא יותר מדי גבוהים בגלל הפיברומיאלגיה שאיבחנו אצלך.. המטרה המרכזית שלך זה חיטוב הגוף ולא בנית מסת שריר אסטרונומית או בכלל.. אז את עצמיות אימוני האנאירובי אפשר להוריד קצת..
נ.ב גם כשאני אוכל כל הזמן הבטן שלי נהיית גדולה זה ממש מצחיק אחרי האוכל רואים עיגול קטן עם ריבועים עליו זה ממש מצחיק.. זה יורד אצלי אחרי 4 -6 שעות בערך תלוי כמה ומה אכלתי..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קודם כל אני ממש שמח בשבילך שהכל בסדר הבריאות שלך תקינה
רחוק מזה... אובחנתי בספטמבר... והוא לא בידיוק ניתן לריפוי... אבל הספורט אמור לעזור לי להלחם בו... אז אני משקיעה בו המון.

אני ממליץ לך בחום לרדת מהקטע הזה של משקלי עבודה בחדר הכושר
לא הבנתה... משקלי עבודה הכוונה היא שאני סוף סוף מצליחה להרים משקל... פעם גם המוט היה כבד לי... ומשקולות של 1 ק"ג לידיים היה קשה לי...אני עובדת עם מאמן אישי ב FBW כולל סקוטאים, דדליפטים, לאנג'ים וכו'. אני פשוט מתייחסת עליו כמו לרופא... משהוא אומר אמן! ואת השאלות שואלת כאן... (קצת הקצנתי, אבל הבנתה את הכוונה).

אני חייבת כוח יותר מארובי כי טיפול גורם לבריחת סידן ואימוני כוח עוזרים לבניית העצם
אוכל... יש לי בעיות עיכול בגלל הפיברו. קשה לי לאכול הרבה, אז אני דווקא בגרעון ענק! כול נסיון להקטין אותו רק גרם לכאבי בטן שבהקשו אלי לתפקד ביום יום. זה היה כך מאז הילדות... ממש לא מתוך נסיון לרזות. הפוך! כול החיים ניסיתי להשמין! לא שזה עזר לי...אז אני מקפידה על. ערכים גבוהים של חלבון, שומן וחומצות אמינו. את הפחמימות התחלתי להשלים עכשיו ממתוקים. הם עתירי קלוריות וקטנים בנפח.

אבל בחזרה בשאלה המקורית, להתחיל מאסה? להמשיך לחטב? כי לא נראה לי שנשאר כול כך מה....

המצב שלך מאוד מאוד מורכב. אני חושב שלפני הכל צריכה להיות התערבות של רופה על כל תפריט שאת תקבלי. אם את במאזן שלילי כל הזמן ונתקעת במקום אז כמו רשמתי לך מקודם הגוף שלך נכנס לסטרס (לחץ, תקע את עצמו והתרגל למצב הקיים של תת תזונה,או מאזן שלילי גבוהה) מה שמונע ממנו להמשיך ולרדת-להתעצב..את אומרת שאת רחוקה מלהיות במצב של בריאות תקינה.. אני אומר שתעזבי את כל הבולשיט של חיטוב הגוף ותשקיעי רק בבריאות שלך תנסי לאכול כמה שיותר ולהבריא את הגוף.. אל תתחשבי עכשיו בחיטוב או כל דבר אחר. אם היית במצב של 100% בריאות הייתי אומר לך לעשות "מאסה" של 3 חודשים 4 גג כדי להביא את הגוף למצב של ריסט אני קורה לזה מכיוון שהוא התרגל במקרה שלך למאזן שלילי גדול במשך שנים(המטרה זה להרגיל אות הגוף למאזן אנרגתי חיובי לתקופה מסויימת ואז כשעושים חיטוב מבוקר הוא לא בסטרס ואין תקיעות או עצירות) .. ואז הייתי עושה חיטוב יפה.

• פותח/ת השרשור
הרופאים לא ממש יודעים לכוון אותי. רובם מנסים לכסות את התחת ולא יכולים לתת תשובות מדוייקות.האורטופד למשל אסר עלי להרים מקולות ואת הקיקבוקס כי כאב לי הגב... הסבר שהכול היה בגלל הפיברו וחוסר תנועתיות. הוספתי פיזיוטרפיה (המאמן והפיזיו היו בתאום כול הזמן) וחזרתי להתאמן כאילו כלום לא קרה! מבחינת האונקולוגית אני אמורה לעשות כול משעושה לי טוב...
אז אני מנסה להתנהל כרגיל, ופשוט להיות עם יד על הדופק מבחינת מאמץ. היום אני אוכלת הרבה יותר טוב מפעם. חיטוב/מאסה... לא כזה משנה לי. אבל אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע ושה משעוזר לי להרגיש יותר טוב מאי פעם! הגיוני שהתזונה תיהיה מותאמת, לא?

נראה לי שאני ינסה להיות במאסה באמת. נראה כמה אני יצליח לדחוס לשם...

• פותח/ת השרשור
נראת מעולה,בחיים לא הייתי מנחש שאת בת 37.
נשמרתי טוב, ממש כמו דינוזאור...
אבל לא חיפסתי מחמאות... חיפסתי תשובות ועצות רציניות... אבל תודה בכול זאת.

התמונה היא של אישה שנראית פשוט מצוין.
אני לא רואה מקום או סיבה טובה לחיטוב/מסה, אלא יותר להתמקדמות בשמירה (קרי מאזן קלורי נייטרלי) על מה שהגעת אליו
שעוד יילך וישתפר עם הזמן (בהנחה שתמשיכי באימוני התנגדות)
כל הכבוד והרבה בהצלחה לך.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה מקום או סיבה טובה לחיטוב/מסה, אלא יותר להתמקדמות בשמירה (קרי מאזן קלורי נייטרלי) על מה שהגעת אליו
שעוד יילך וישתפר עם הזמן (בהנחה שתמשיכי באימוני התנגדות)

המטרה האמיתי זה להמשיך ולהתחזק! המחלות והטיפול גורמים לי להיות מאוד עייפה וחלשה. את ענייני השומן נשאיר בצד כרגע....
להתמיד אני יתמיד! רכשתי כבר 66 אימונים אישיים עד סוף המנוי... שזה 3 אימונים בשבוע בעצם. כך שלא יהיו לי תירוצים.
אבל התזונה אמורה להיות תואמת לאימונים, לא? כרגע המאמן תחת הנחה שאני בחיטוב מבחינת התפריט.

המטרה האמיתי זה להמשיך ולהתחזק! המחלות והטיפול גורמים לי להיות מאוד עייפה וחלשה. את ענייני השומן נשאיר בצד כרגע....
להתמיד אני יתמיד! רכשתי כבר 66 אימונים אישיים עד סוף המנוי... שזה 3 אימונים בשבוע בעצם. כך שלא יהיו לי תירוצים.
אבל התזונה אמורה להיות תואמת לאימונים, לא? כרגע המאמן תחת הנחה שאני בחיטוב מבחינת התפריט.

זהו בדיוק, שדעתי היא שאין סיבה טובה (אגב, גם בגלל המחלה/טיפול שיש בהם נטל נוסף על הגוף) להימצא בגרעון קלורי
אלא עדיף לטעמי פשוט לשמור על סטטוס קוו.

דיברתי על סיבה להמשיך בחיטוב. עברה שנה מאז שעלו 10 ק"ג עקב אי פעילות.

והכרס? למרות שהיא באה והולכת... קוביות זה בקשה מוגזמת במצבי?🤭

נטלי, קודם כל את נראית מצויין וגם אני לא הייתי מנחשת את גילך..

לדעתי עמרי צודק והכי טוב לך כרגע להיות או בנייטרלי או במסה, תקפידי לעלות במשקלי עבודה בתרגילים המורכבים וברגע שהגוף יתחזק -כולל הבטן והגב, גם מראה הבטן שמציקה לך תקבל מראה מחוטב ומוצק יותר..

• פותח/ת השרשור
לדעתי עמרי צודק והכי טוב לך כרגע להיות או בנייטרלי או במסה, תקפידי לעלות במשקלי עבודה בתרגילים המורכבים וברגע שהגוף יתחזק -כולל הבטן והגב, גם מראה הבטן שמציקה לך תקבל מראה מחוטב ומוצק יותר..
תודה!
אני יתחיל לצמצם את הגרעון לעט לעט. אולי כך יהיה לי יותר קל במקום לזנק ישר למסה.

Back
למעלה תחתית