ייעוץ שאלה לגבי משקולנות

WeakLink

משתמש מתחיל
75
12
נק' מוניטין:
15
75
12
היי, אני חדש בפורום התאמנתי 8 חודשים במכון, כחצי מהזמן עשיתי SS, ואחר כך עברתי לפיתוח גוף ועבדתי מאוד דומה רק בחזרות יותר גבוהות עם יותר נפח (די טפשי נראלי).
עכשיו עברתי לקבוצת משקולנות, אני סומך על המאמן לבקר את הטכניקה שלי אבל לא ממש סומך על התוכנית שלו ועל הרבה מהתרגילים שהוא נותן, האם אפשר לקבל כאן טיפים בנושא תוכנית למשקולנים?
דבר נוסף, במסגרת הקבוצה ניתן לצאת לתחרויות משקולנות ותחרויות פאוורליפטינג גם, אז רציתי לשאול אם אפשר להתקדם גם בפאוורליפטינג בזמן שאני מתאמן במשקולנות (בעיקר בגלל שאני כנראה יעבוד לא מעט זמן עם משקל לא גבוה לתרגול טכניקה של ההרמות האולימפיות), נגיד לעשות איזושהי תוכנית פאוורליפטינג יחד עם המשקולנות?
אם כן ניתן לקבל כאן מענה לזה אז שאלה ראשונה שיש לי בינתיים זה ככה, המאמן נותן לעשות בחימום muscle snatch ואז snatch grip behind the neck press, זה עם מוט של 20 אבל התנועה מאוד לא נוחה ושמעתי שלא טובה לrotator cuff או משהו כזה, מה אתם חושבים ?

מי המאמן? בכל מקרה אני אומר שאתה צריך לסמוך עליו בהכול ולעשות בדיוק מה שהוא אומר לך

• פותח/ת השרשור
וואלה לא מכיר, זה הקבוצה מירושלים?
תתן קצת יותר פרטים על המשקלים שלך, בנוסף לפי התיאור נשמע שאתה צריך לעבוד על גמישות כתפיים

אני שוקל 80~, 1.73, קבוצה מבת ים (יש 2, אז הפחות טובה), סקואט HB בערך 100x5,
LB 115X5, דדליפט 140 ל5,
המאמן משגיח על טכניקה והכל וזה בסדר, אבל נותן לי בסופי אימון מכונות רגליים מוזרות(לא מוכרת לי), והחימום שלו מעצבן ולא נוח (נותן לעשות תנועה של בנץ' פרס באוויר עם פלטה) ...

נשמע מאוד מוזר. אני התחלתי במכבי רומנו והתאמנתי מעט במכבי תל אביב ולא שמעתי עוד על דברים כאלה.. מכונות רגליים, ללחוץ משקולת בעמידה במישור אופקי... איך לעזאזל זה קשור לווייטליפטינג. החימום שאתה עושה בסנאץ' אני מניח שנועד כדי לפתח מוביליטי בכתפיים בתנועות האלה שלא נוח לך בהם.

• פותח/ת השרשור
נשמע מאוד מוזר. אני התחלתי במכבי רומנו והתאמנתי מעט במכבי תל אביב ולא שמעתי עוד על דברים כאלה.. מכונות רגליים, ללחוץ משקולת בעמידה במישור אופקי... איך לעזאזל זה קשור לווייטליפטינג. החימום שאתה עושה בסנאץ' אני מניח שנועד כדי לפתח מוביליטי בכתפיים בתנועות האלה שלא נוח לך בהם.

כן, כמו שאמרתי סומך על לימוד טכניקה והכל, אבל התרגילי עזר אחרי ממש מוזרים ...
וגם לגבי מוביליטי בכתפיים, מה מהניסיון שלכם מומלץ ככה שאני יוכל קצת לתרגל בעצמי

כן, כמו שאמרתי סומך על לימוד טכניקה והכל, אבל התרגילי עזר אחרי ממש מוזרים ...
וגם לגבי מוביליטי בכתפיים, מה מהניסיון שלכם מומלץ ככה שאני יוכל קצת לתרגל בעצמי
ממליץ שתפסיק להיות ישראלי חצוף, תקשיב למאמן ואם אחרי תקופה לא תתקדם אז תשאל כאלה שאלות.
מאסל סנאצ' בחימום ולחיצות מהעורף זה מאוד מאוד הגיוני בעיני בחימום.
מי אתה ומה הידע והניסיון שלך שאתה חושב שאתה מבין מספיק כדי לפקפק במאמן בתחום שאתה מבין בו בערך אפס?

מה שהוא נתן לך נשמע סביר. תעשה מתיחות לכתפיים, תרד קצת מהבנץ', בעיקר תנועות מעל ומאחורי הראש, אין משהו ספציפי. ואני באמת באמת לא מבין למה לעשות מכונות רגליים כשאתה יודע לעשות סקוואט ויש לך לאן להתקדם בזה, אין לך מה לגעת בדברים שהם לא עם מוט על העורף/הכתפיים/מעל הראש ולרדת לקום.
ממליץ שתפסיק להיות ישראלי חצוף, תקשיב למאמן ואם אחרי תקופה לא תתקדם אז תשאל כאלה שאלות.
מאסל סנאצ' בחימום ולחיצות מהעורף זה מאוד מאוד הגיוני בעיני בחימום.
מי אתה ומה הידע והניסיון שלך שאתה חושב שאתה מבין מספיק כדי לפקפק במאמן בתחום שאתה מבין בו בערך אפס?
לחימום שלו בסנאץ' יש הרבה הגיון אבל למה המכונות ולמה הדבר שהוא תיאר עם המשקולת?

מה שהוא נתן לך נשמע סביר. תעשה מתיחות לכתפיים, תרד קצת מהבנץ', בעיקר תנועות מעל ומאחורי הראש, אין משהו ספציפי. ואני באמת באמת לא מבין למה לעשות מכונות רגליים כשאתה יודע לעשות סקוואט ויש לך לאן להתקדם בזה, אין לך מה לגעת בדברים שהם לא עם מוט על העורף/הכתפיים/מעל הראש ולרדת לקום.
לחימום שלו בסנאץ' יש הרבה הגיון אבל למה המכונות ולמה הדבר שהוא תיאר עם המשקולת?
לרגליים אני מנחש שמדובר על וורסיה של זקיפות גו - מאוד מקובל בחימום לוויטליפטינג במיוחד אצל מאמן רוסי
והשטות השניה - חימום לדלתא, לא הכרחי בעיני אבל גם לא פסול.

לרגליים אני מנחש שמדובר על וורסיה של זקיפות גו - מאוד מקובל בחימום לוויטליפטינג במיוחד אצל מאמן רוסי
והשטות השניה - חימום לדלתא, לא הכרחי בעיני אבל גם לא פסול.
אני יודע קינזיולוגיה זה לא השאלה השאלה זה למה? אבל כבר ענית, לא הכרחי. ובנוגע למכונות הוא אמר שזה בסוף אימון, מאחר ואני לא יודע על מה בדיוק מדובר הנחתי שזה תרגילים להוספת נפח אימון לרגליים לאחר כל העבודה הטכנית שלא מאמנת בשלבים התחלתיים, חימום זה בכל זאת לא משום שזה בסוף.

אגב אני חייב להגיד, בעיקרון אתה צודק שיש פה עניין של אתיקת אימון, חינוך, המתאמן צריך להקשיב למאמן במאה אחוז כמו חייל, אך זה לא לגמרי עובד כשהמאמן לא הכי מבין ונתקלתי בזה בארץ גם בתחום האתלטיקה כבדה, עד שלא התחלתי ללמוד ולהשכיל בעצמי הייתי תקוע המון זמן במשקלים של ילדה.

אני יודע קינזיולוגיה זה לא השאלה השאלה זה למה? אבל כבר ענית, לא הכרחי. ובנוגע למכונות הוא אמר שזה בסוף אימון, מאחר ואני לא יודע על מה בדיוק מדובר הנחתי שזה תרגילים להוספת נפח אימון לרגליים לאחר כל העבודה הטכנית שלא מאמנת בשלבים התחלתיים, חימום זה בכל זאת לא משום שזה בסוף
גם זקיפות גו בסוף אימון (כל המשפחה החל מספסל רומי, דרך זקיפות גו שמתחילות בגב מקביל ואפילו Weighted Hyper Ext. ) זה ממש לא אבסורד - ע"ע 5*5 Advanced .

גם זקיפות גו בסוף אימון (כל המשפחה החל מספסל רומי, דרך זקיפות גו שמתחילות בגב מקביל ואפילו Weighted Hyper Ext. ) זה ממש לא אבסורד - ע"ע 5*5 Advanced .
אבדוק את זה, יש לי מה ללמוד, תודה
לג פרס??? אמיתי?!

אני מסכים שזה מוזר מאוד, אתה יכול לשאול אותו אבל להטיל ככה ספק במאמן בתחום שאתה לא ממש מבין בו זה BIG NO NO
אני דיברתי על משהו מהמשפחה הזאת :

• פותח/ת השרשור
אני מסכים שזה מוזר מאוד, אתה יכול לשאול אותו אבל להטיל ככה ספק במאמן בתחום שאתה לא ממש מבין בו זה BIG NO NO

טוב אז אני אסמוך עליו מעכשיו בלי שאלות, אבל לכל מקרה אם זה יעניין כאן מישהו הוא הבטיח לכתוב לי תוכנית מאורגנת בקרוב ואני אפרסם אותה כאן, תודה על העזרה

והתרגיל שהראת די הגיוני לא הייתי שואל לגבי ...

כמו שאמרתי בהודעה מקודם, אתיקה, אבל זה כבר מגיע פה למקומות מוזרים והוא כבן אדם שעבר ss ועם מעט נסיון אני בהחלט מבין את החוסר אמון שלו.. הלוואי ואני הייתי חשדן כזה כשרק התחלתי להתאמן הייתי חוסך לעצמי הרבה זמן.

כמו שאמרתי בהודעה מקודם, אתיקה, אבל זה כבר מגיע פה למקומות מוזרים והוא כבן אדם שעבר ss ועם מעט נסיון אני בהחלט מבין את החוסר אמון שלו.. הלוואי ואני הייתי חשדן כזה כשרק התחלתי להתאמן הייתי חוסך לעצמי הרבה זמן.
לקרוא ספר ולעשות SS לא ממש נקרא ניסיון - בטח לא בויטליפטינג.
זה כמו להגיד שגזמת כמה ענפים אז יש לך ניסיון בגננות.

• פותח/ת השרשור
לקרוא ספר ולעשות SS לא ממש נקרא ניסיון - בטח לא בויטליפטינג.
זה כמו להגיד שגזמת כמה ענפים אז יש לך ניסיון בגננות.

אז רגע, בלי קשר לדיון הזה, מה היית ממליץ לעשות כדי להתחיל להבין בוייטליפטינג, ספר, להקשיב נטו לדעה של המאמן, לשמוע דעות של מאמנים שונים, לשאול בפורום ...?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית