הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון לגבי בנץ פרס

Daniel83

משתמש פעיל
546
14
נק' מוניטין:
38
546
14
לא מבין אני שומע אנשים שדוחקים 115 קילו בנץ ל10 חזרות. אני עושה 72 קילו. ל9 חזרות ונגמר מזה.
מתאמן שנה ו4. איך מסבירים את זה ?

אולי תוך שנה וארבע אתה רוצה לשבור שיא עולם בלחיצת חזה?
סבלנות כל אחד וקצב ההתקדמות שלו...

קח טיפ: בחיים אל תעשה השוואת בינך לבין אחרים כי אתה לא יודע כמה זמן הם מתאמנים, מה הם מכניסים לגוף וכ'ו...

לא מבין אני שומע אנשים שדוחקים 115 קילו בנץ ל10 חזרות. אני עושה 72 קילו. ל9 חזרות ונגמר מזה.
מתאמן שנה ו4. איך מסבירים את זה ?
אם מעניין אותך המשקל על המוט ולא רק בבנצ׳, תכנית כוח רצינית כבר ביצעת?

הבנתי אותך. אבל גם מי שמגיע לפתח גוף או לתחרות. או פיטנס מרים כבד לא ?
תצא לרגע מהמסגרת של ההגדרות (BB, פיטנס וכו'..). על מנת להתקדם במשקלים אתה צריך להתחזק. תחשוב כוח. לא מחוייב להכנס לתוכנית PL קלאסית, אבל בהחלט להתחייב לשלב תרגילים מורכבים בסיסיים ולדאוג להתקדם בהם.

• פותח/ת השרשור
אני משלב את כל המורכבים. כל אימון והמורכב שלו. בפרס חזה מתקדם לאט לאט.
פרס לכתף מאוד קשה לעלות משקל
סקוואט מתקדם לי לא רע.
כמובן משתדל לא לרדת מ8 חזרות

1. אתה לוחץ ל8+ חזרות שזה יותר מידי
2. אתה מוסיף מיליון תרגילי עזר מיותרים לרמה שלך (לא כתבת את זה אבל אני מהמר שכן)
3. אתה לא אוכל
4. כל התשובות נכונות

למתאמן המתחיל (וכשאני מתכוונת מתחיל אני מתכוונת לרמת המתאמן, לא למשך הזמן בו הוא מתאמן) מספר החזרות הוא דבר פחות משמעותי מכיוון שהגוף יגיב לכל עומס שהוא. כן- אפשר להתחזק ולגדול מ5 חזרות אפילו יותר משתגדל מ8, כל הדיון על טווחי החזרות הוא סיפור שיצא מפרופורציה, אין כאן שחור או לבן.
תרגילי בסיס תוריד ל6 חזרות במידה ואתה לא מעוניין לעבור למתכונת כוח, זאת אומרת שאת הבנץ' שלך תוריד ל6 חזרות ותתמקד במשקל. אתה מתחיל, אני משערת שאין עליך עוד מסה גדולה, הגוף שלך יגיב כרגע טוב יותר למשקל כבד מאשר למס' חזרות גבוה.
תוריד מהחזה עומס, מקסימום 9 תרגילים לחזה, תן 4 סטים טובים של בנץ' ועוד 3 בעליון, תרגיל עזר נוסף ל2-3 סטים ובו תעשה את ה8-10 חזרות שאתה נזהר לא לרדת מהן.
בהצלחה 😃

לא יודע את מי ראית עושה כאן 8-10 חזרות למשקל של 100KG+

במשקלים כאלה בד"כ עושים 5 או 6 חזרות לכל היותר ובמשקלים יותר כבדים יורדים גם ל-3.

את המשקל שאתה עושה(77.5KG, בוא לא נכנס לדקויות) אני עושה ל-6 חזרות ואתה עושה יותר חזרות, זה אפילו יותר מבסדר גמור.

אם תוריד את המשקל ל-5 או 6 חזרות אני בטוח שתוכל להוסיף ל-85KG ואולי אף יותר.

אם המטרה שלך היא פיתוח גוף, משקלים לא אמורים לעניין אותך כל כך. מעטים מפתחי הגוף המקצועיים שעובדים עם משקלים מעניינים או בכלל עושים תרגילים מורכבים (לא אומר שזה נכון למתאמן מתחיל או בכלל טבעי, להפך).
חשוב לך להעלות משקלים? תרד במספר החזרות או בכלל תעבור לתכנית כוח. חשוב לך להיראות טוב יותר? תתעסק בהעלאת משקלים ולא השוואת המשקלים שלך לשל אחרים.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולכם באמת. וכן המטרות שלי הן פיטנס בעיקר לא קטן לא גדול.
אז שאלה אחרונה גם באימון גב למשל פולי עליון גם 5-8 חזרות ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית