עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ראשית כל, תודה רבה על ההסבר המפורט. ניתן לראות כאן (אם אני מבין נכון) שהבירכיים לא מוצאות החוצה באופן מופגן, אם בכלל. האם זהו מראה חריג בנוף?איך הגומייה מורידה עומס ממשהו?
זה לא נכון לעבוד ככה מכמה סיבות:
1. קשה\לא אפשרי להגיע לעומק תקין - תלוי במבנה הגוף (ככל שגדול יותר יהיה פחות אפשרי להגיע לעומק תקין, צפוף שם). כנראה בגלל זה אתה מרגיש "יותר חזק" - כנראה שטווח התנועה נמוך יותר.
2. ברכיים החוצה מערבות את המקרבים. למקרבים יש שלוש פעולות עיקריות שאנחנו צריכים לדעת בנוגע לסקוואט - א. קירוב ירך, ב. פשיטת אגן, ג. רוטציה מדיאלית של הירך. ע"י מתיחה שלהם אתה מאפשר להם לבצע פשיטת ירך במקום שיהיו מכווצים ולא מתוחים עקב רוטציה מדיאלית ולכן לא יוכלו לבצע פשיטת אגן. בפלצנית זה נקרא "אי ספיקה אקטיבית". הסברתי על זה בקצרה כאן: https://www.lbs.co.il/threads/55648/#post-710040
בפועל מה שזה אומר זה שפשיטת האגן שלך חלשה יותר, כי אתה משתמש בפחות מסת שריר ולכן אתה גם מאבד משקל מהמוט וגם מערב פחות מסת שריר, כאשר זו אחת הסגולות של הסקוואט - מסת השריר הגדולה המעורבת בו.
3. כאשר הברכיים לא בחוץ, יש אפשרות לimpingement (צביטה), ראה את התמונה הבאה: http://oi61.tinypic.com/s5ye79.jpg
4. כאשר הברכיים לא בחוץ, מה שקורה בסעיף מס' 3, בנוסף לצביטה, גם מקשה\מונע ממך להשאר עם עמוד שדרה במנח ניטרלי, כי על מנת שעמוד השדרה ישאר במנח ניטרלי, האגן צריך להסתובב קדימה (APT - Anterior Pelvic Tilt) על מנת להתאים את עצמו לשינוי במנח הטורסו שכמובן מוטה קדימה. היכולת שלך לבצע APT מוגבלת ע"י הצפיפות שהצגתי בסעיף 3.
ראשית כל, תודה רבה על ההסבר המפורט. ניתן לראות כאן (אם אני מבין נכון) שהבירכיים לא מוצאות החוצה באופן מופגן, אם בכלל. האם זהו מראה חריג בנוף?
אני גם עובד בצורה כזאת, השאלה אם זה "בסדר" או שכדאי (על אף שההרגשה פחות טובה ואני מרים פחות משקל) לתרגל סקווט רק עם אצבעות הרגליים כלפי חוץ והוצאת הברכיים החוצה. לדעת @Beast and cheat (שלזכותו יאמר שנתן הסבר מפורט בעיניין) זה לא נכון לעבוד כך.השימוש באגן בהייבאר הוא שונה ולכן להרבה אנשים נוח יותר להפנות אתבעות קדחמה בהיי באר.
כי הזווית של הכפות רגליים משנה את הדרך שבה אנחנו מגייסים כוח מהאגן והירך. כולנו בנויים אנטומים בצורה דומה, אולם לכל אחד יש מבנה וסימטריות מעט שונה ולכן בהרבה מקרים זה מאוד אינדיבידואלי, אבל שוב אולם, כשמדברים עם לוא באר המצב נהיה יותר קריטי מכיוון שבכל התנועה אנחנו מתרכזים באגן, ושם אנחנו צריכים להיות במנח שהכי נוח לנו לגייס הכי הרבה כוח, וזה בד"כ כשהכפות מופנות כלפי חות, מעט. יותר מדי יגרום לאיבוד כוח דווקא.אני גם עובד בצורה כזאת, השאלה אם זה "בסדר" או שכדאי (על אף שההרגשה פחות טובה ואני מרים פחות משקל) לתרגל סקווט רק עם אצבעות הרגליים כלפי חוץ והוצאת הברכיים החוצה. לדעת @Beast and cheat (שלזכותו יאמר שנתן הסבר מפורט בעיניין) זה לא נכון לעבוד כך.
תודה. אז אם הבנתי את דבריך, במידה ואני עובד HB, ניתן לעבוד כאשר כפות הרגליים מקבילות והבירכיים לא מוצאות החוצה?כי הזווית של הכפות רגליים משנה את הדרך שבה אנחנו מגייסים כוח מהאגן והירך. כולנו בנויים אנטומים בצורה דומה, אולם לכל אחד יש מבנה וסימטריות מעט שונה ולכן בהרבה מקרים זה מאוד אינדיבידואלי, אבל שוב אולם, כשמדברים עם לוא באר המצב נהיה יותר קריטי מכיוון שבכל התנועה אנחנו מתרכזים באגן, ושם אנחנו צריכים להיות במנח שהכי נוח לנו לגייס הכי הרבה כוח, וזה בד"כ כשהכפות מופנות כלפי חות, מעט. יותר מדי יגרום לאיבוד כוח דווקא.
בהיי באר, כמו שהזכרתי, רוב העומס עובר לרצועה הקדמית, והשימוש באגן הוא שונה, ובסופו של דבר המנח משתנה.
אל תוציא את מה שאמרתי מהקשרו. הוצאה החוצה של הברכיים לא מבוצעת ע"י המקרבים, אבל גורמת להם להכנס לפעולה ע"י מתיחה שלהם אשר מאפשרת להם כעת, כשהם מתוחים, לבצע פשיטת ירך. הסברתי את זה.ההנחייה של "ברכיים החוצה" מערבות את מרחיקי הירך: הגלוטאוס מדיוס, מינימוס וגם מקסימוס.
אני יודע על מה אתה מדבר. זה מריח מסריח, אבל אין לי את הנתונים לתת דעה יותר רלוונטית.מחקר מצא, שסקוואט עם גומיה לא השפיע על מספר החזרות שניתן לבצע עד הגעה לכשל (המחקר בדק גם RM5), אך הוביל לפעילות מוגברת של שרירי הישבן עד עשרות אחוזים (אשלח את המאמר בהקדם).
אני לא שמעתי\נתקלתי בcue הזה מריפטו, ואני דיי בטוח שהוא לא מלמד את זה. בכל מקרה, הcue הזה לא יסייע בצורה אידיאלית להוצאת הברכיים, כי הוא cue שאומר לך לבצע הרחקת ירך, ולא רוטציה לטרלית.רוטציה לטרלית של הירך, היא דווקא ההנחייה של "דמיין שאתה מנסה לקרוע את הרצפה ל-2" (של ריפטו אם אני לא טועה, לא בטוח). ההנחייה הזאת דווקא תביא לשימוש מוגבר בפיריפורמיס ובשאר סובבי הירך הלאטרליים.
כן, זה דיי חריג בנוף, אבל בכל מקרה אנחנו מדברים כאן עדיין על ברכיים שנמצאות מספיק בחוץ על מנת להמנע מhip impingement \ הגבלת טווח תנועה.ראשית כל, תודה רבה על ההסבר המפורט. ניתן לראות כאן (אם אני מבין נכון) שהבירכיים לא מוצאות החוצה באופן מופגן, אם בכלל. האם זהו מראה חריג בנוף?
ראשית כל, תודה רבה על ההסבר המפורט. ניתן לראות כאן (אם אני מבין נכון) שהבירכיים לא מוצאות החוצה באופן מופגן, אם בכלל. האם זהו מראה חריג בנוף?
אכן צפיתי בסירטונים שאתה העלת וניתן ליראות שגם אצלך הבירכיים לא מוצאות החוצה בצורה בולטת. האם כפות הרגליים שלך הן מקבילות או שהן פונות מעט כלפי חוץ?זה לא חריג במיוחד, גם בHB הברכיים "בחוץ", זה פשוט פחות בולט לעין מאשר בLB.
עכשיו הבנתי מה כתבת...אם אני לא טועה, "ברכיים החוצה" יביא למתיחה של המקרבים ולאי ספיקה פסיבית שלהם, לא אקטיבית כפי שכתבת.אל תוציא את מה שאמרתי מהקשרו. הוצאה החוצה של הברכיים לא מבוצעת ע"י המקרבים, אבל גורמת להם להכנס לפעולה ע"י מתיחה שלהם אשר מאפשרת להם כעת, כשהם מתוחים, לבצע פשיטת אגן. הסברתי את זה.
לא לגמרי מסכים. אבל ניחא.לחשוב על לקרוע את הריצפה בין הרגליים ע"י הרחקת הרגליים - תביא לניסיון לבצע הרחקת ירך, לא רוטציה לטרלית,
חד וחלק מעט החוצה, זה עוקף את הגבלת התנועה ל"פלקס" של הקרסול (ובעצם מאפשר לברכיים לנוע יותר מה שהכרחי לHB), מעלה את המעורבות של הגלוטס (ישבן) בתנועה והרבה יותר טבעי מאשר לנסות להיות עם כפות רגליים מקבילות.אכן צפיתי בסירטונים שאתה העלת וניתן ליראות שגם אצלך הבירכיים לא מוצאות החוצה בצורה בולטת. האם כפות הרגליים שלך הן מקבילות או שהן פונות מעט כלפי חוץ?
תודה מייק. מצאתי סירטון שעוסק בשאלהחד וחלק מעט החוצה, זה עוקף את הגבלת התנועה ל"פלקס" של הקרסול (ובעצם מאפשר לברכיים לנוע יותר מה שהכרחי לHB), מעלה את המעורבות של הגלוטס (ישבן) בתנועה והרבה יותר טבעי מאשר לנסות להיות עם כפות רגליים מקבילות.
אתה והגומיה שלך הרעדתם את העולם 😛לא הבנתי מה הקשר לחפירה שהולכת כאן?
חחחחח איזה יבוש עצבניתודה , סליחה על השאלה אבל אנחנו מכירים?
לא הבנת מה כתבתי, תקרא שוב. כתבתי שברכיים החוצה *ימנעו* אי ספיקה אקטיבית ולכן תאפשר להם להשתתף בפשיטת הירך המבוצעת בסקוואט בזמן העלייה.עכשיו הבנתי מה כתבת...אם אני לא טועה, "ברכיים החוצה" יביא למתיחה של המקרבים ולאי ספיקה פסיבית שלהם, לא אקטיבית כפי שכתבת.