הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צה"ל יוצא למבצע "צוק איתן" ברצועת עזה

• פותח/ת השרשור Stark
  • פורסם בתאריך
בערוץ 10 ו2 אמרו במהלך היוםשיש 7 כיפות ברזל. על פי החשבון שלי כל איזור הצפון - נתניה וצפונה לא מוגנים כרגע על ידי כיפת ברזל. גם יהודה ושומרון במקרה שמנסים לפגוע באריאל.
זה די מטריד בהתחשב בעובדה שלחיזבאללה יש טילים שמאיימים על כל הארץ ויש מערכת אחת קבועה באילת ואחת שכנראה קבועה בדימונה. אם אי פעם יהיה עימות שיכלול את חיזבאללה וחמאס ביחד...
ובו זמנית מדהים כמה המערכת הזאת חשובה במערכה הזאת.

דרך אגב 10% מהשיגורים נופלים בתוך עזה 🤣
ומאשימים את המוות שלהם עלינו...

מסתבר שצהל חילק את הארץ ל-204 איזורים ככה שאם לפי החישובים של המערכות של צהל וכיפת ברזל הטיל נופל בחולון יהיו אזעקות רק בחולון ולא בבת ים שהיא צמודה לחולון. צהל עובד על פיתוח שימקד את איזור הנפילה לפי רמת השכונה ואולי גם רמת הרחוב. 🤩

הייתה אזעקה בתל אביב. שמעתי פה בחולון. למזלי אני תמיד שומע את האזעקות בערים השכנות וככה יש לי עוד קצת זמן להתארגן לפני שמתחילה האזעקה בחולון (הפעם לא הייתה בחולון).

הייתה אזעקה בתל אביב. שמעתי פה בחולון. למזלי אני תמיד שומע את האזעקות בערים השכנות וככה יש לי עוד קצת זמן להתארגן לפני שמתחילה האזעקה בחולון (הפעם לא הייתה בחולון).

אני שמעתי רק את הבום, לא הייתה אזעקה בכלל. הייתי באמצע גילוח לא הלכתי לממד בכלל.

@oz25 לא הייתה אזעקה בחולון אבל שמעתי חלש את האזעקה בתל אביב. התחלתי לזוז והיה אחרי 10-20 שניות בום והבנתי שזה בעיר אחרת ולא קשור לחולון.

זמן ההתרעה לפינוי בית מיועד להפצצה הוא 0 שניות,המונח "אבדות בלתי פרופורציונליות" הוא חסר היגיון
ראיון עם פרופ' יוג'ין קנטורוביץ', מומחה למשפט בינלאומי מאוניברסיטת נורת'ווסטרן ועמית בכיר בפורום קהלת ברדיו TLV1

לשאלה האם ישראל נוהגת באופן לא פרופורציונלי שמתבטא במספר הרוגים גבוה בהרבה בצד הפלסטיני ענה קנטורוביץ' כך: מידתיות במשפט הבינלאומי אינה קשורה למספר ההרוגים. גם מספר האבידות לכוחות הקואליציה בעירק היה נמוך בהרבה ממספר האבדות של האויב ואין בכך בעיה. היכולת לגרום לאויב מספר אבדות גבוה יותר אינה הפרה של המשב"ל אלא הצלחה מבצעית. המשמעות היחידה של פרופורציונליות היא השאלה של עד כמה חשוב מבחינה צבאית יעד שפגיעה בו תפגע באזרחים, לאור העובדה שהיעד הוא הפסקת הפגיעה באזרחי ישראל ברור שהיעד הוא מוצדק לחלוטין, מה גם שרבים מההרוגים הפלסטינים הם אנשי חמאס ולא אזרחים. ברור שהמשפט הבינלאומי לא דורש מאיתנו לתת לישראלים להיהרג בשביל לעמוד במבחן הפרופורציונליות.

פרופ' קנטורוביץ' נשאל האם זה בסדר שעזתים שביתם נועד להפצצה קיבלו דקה בלבד לצאת מביתם? וענה: הזמן שישראל מחוייבת לתת לאזרחים שביתם הוא יעד טרור הוא בדיוק 0 שניות! אין שום מחוייבות להזהיר את האויב מפני הפצצה שלו. עניין ההזהרה לפני הפצצה הוא המצאה ישראלית שאף מדינה, כולל מדינות מערביות, לא מיישמת לפני פגיעה ביעדים במקומות אזרחיים. החריגה היחידה של ישראל מהמשפט הבינלאומי היא בכך שהמשפט הבינלאומי לא מחייב אזהרה שמטבע הדברים מגנה גם על אנשי החמאס שהם יעד התקיפה.

בהמשך נשאל פרופ' קנטורוביץ' מה ישראל למדה מדוח גולדסטון שבא בעקבות מבצע עופרת יצוקה. לכך ענה: אני לא יודע אם למדנו משהו. למדנו שישראל נלחמת תחת חוקים שאף מדינה אחרת לא אמורה לעמוד בהם וניצבת מול ביקורת שאף מדינה לא מקבלת. הזכרת את העניין של "אבדות בלתי מידתיות". לא נכון להשתמש במושג הזה שמרמז כאילו יש כאן חריגה מהמשפט הבינלאומי, ארה"ב לא מפסיקה להילחם בטליבאן ברגע שהיא רואה שמספר ,האבדות האמריקניות "נמוך מדי". המונח בכלל נוגד את כל העיקרון וההיגיון של מלחמה. למדנו מדוח גולדסטון על הסטנדרט הכפול מצד העולם ועל השימוש של חמאס באזרחים. אנחנו רק צריכים לדעת שאלו המכשולים שעימם אנחנו מתמודדים.

למקור בעברית: https://www.facebook.com/Kohelet.org.il/posts/894195430595900
לראיון המלא באנגלית: http://tlv1.fm/news/so-much-to-say/2014/07/09/israel-hasnt-learned-anything-from-goldstone-report-because-there-was-nothing-to-learn/

לא בהכרח קשור לנושא, אבל רק להראות שאין לנו פה עסק עם בני-אדם.
הסרטון יכול להיות קשה לצפייה

<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-post" data-href="" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="[a href="https://www.facebook.com/profile.php?id=100003274322821">מאיר[/a] אבוטבול</a>‎.</div></div>

<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-post" data-href="" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="[a href="https://www.facebook.com/profile.php?id=100003274322821">מאיר[/a] אבוטבול</a>‎.</div></div>

שכחת להוסיף
מ.ש.ל.

האם היית אומר את אותו הדבר על עם ישראל לאחר הגילוי כי הנער הפלסטינאי שנרצח נשרף בעודו בחיים ביער ליד ירושלים?

אל תהיה מגוחך. אין לזה מקום בדיון הזה.

האם היית אומר את אותו הדבר על עם ישראל לאחר הגילוי כי הנער הפלסטינאי שנרצח נשרף בעודו בחיים ביער ליד ירושלים?

אחי, זה לא אותו הדבר. יש הבדל בין יהודים לשאר.

אחי, זה לא אותו הדבר. יש הבדל בין יהודים לשאר.
אני אתאיסט, עחי.

כן, הייתי מגנה ואומר שמי שעשה את זה לא בנאדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית