הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צה"ל יוצא למבצע "צוק איתן" ברצועת עזה

• פותח/ת השרשור Stark
  • פורסם בתאריך
מספר דוגמאות להפקרת חיילי צה"ל [ פרטים המעידים על הכלל ]בעקבות רפיסות סמולנית, ומשפטיזציה שנכנסה עמוק לתוך צה"ל ):

האם אתם רוצה לשרת בכזה צבא ?

הסגר היה גם לפני 2007. ושוב, לא אמרתי שזה יפתור את הבעיה, אמרתי רק שזה המצב הנכון להיות בו. בדיוק כמו במקרה של חזבאללה, שבו הייתה לישראל לגיטימציה מלאה להלחם בחזרה.

אתה תמיד צריך לחיות לפי מצבי רוח של כל מיני טמבלים שרוצים להלחם. זה התפקיד של הצבא והמדינה - להגן עליך מפני הטמבלים הנ"ל. אבל אל תצפה מהם להיות נחמדים אם אתה מחזיק אותם בביצים 24/7.
ישראל התנתקה מרצועת עזה לחלוטין בקיץ 2005, הסגר הוטל רק ב2007.
שנתיים היה לחמאס, שנחבר דמוקרטית אך רצח את כל מתחריו לאחר מכן, להפוך רצועת עזה לסינגפור של המזרח התיכון.
כידוע, בין השנים 2005-2007 לא הפסיק ירי הרקטות (ואך התגבר לישובים רחוקים יותר מהגדר) ולא הפסיקו פעולות הטרור ולכן הוטל הסגר ב2007.

אני לא רוצה לחיות לפי מצבי הרוח של הטמבלים האלה ולכן אחזיק אותם בביצים ואם לא ירקדו לפי החליל שלי אדאג לא רק שיסבלו, אלא גם שכשהצבא והמדינה ימלאו את התפקיד שלהם, יהיה להם יותר קל (ולנו יותר שקט).

הרי שאם לא היה הסגר, שום דבר לא היה מונע מהם להכניס טילי קרקע-ים שיפגעו בספינות צה"ל וספינות אזרחיות, טילי נ"מ שיפגעו במסוקים צבאיים ומטוסים אזרחיים וטילים בליסטיים שהיו פוגעים וגורמים לנזק רב.

ישראל התנתקה מרצועת עזה לחלוטין בקיץ 2005, הסגר הוטל רק ב2007.
שנתיים היה לחמאס, שנחבר דמוקרטית אך רצח את כל מתחריו לאחר מכן, להפוך רצועת עזה לסינגפור של המזרח התיכון.
כידוע, בין השנים 2005-2007 לא הפסיק ירי הרקטות (ואך התגבר לישובים רחוקים יותר מהגדר) ולא הפסיקו פעולות הטרור ולכן הוטל הסגר ב2007.

על מה אתה מדבר? ישראל מעולם לא הפסיקה לשלוט במרחב האווירי והימי בעזה, ושמרה על הזכות הזאת גם בהתנתקות.

אני לא רוצה לחיות לפי מצבי הרוח של הטמבלים האלה ולכן אחזיק אותם בביצים ואם לא ירקדו לפי החליל שלי אדאג לא רק שיסבלו, אלא גם שכשהצבא והמדינה ימלאו את התפקיד שלהם, יהיה להם יותר קל (ולנו יותר שקט).

שיהיה בהצלחה, רק תהיה מודע לזה שאתה לא תשבור אותם בחיים, עד שלא תהרוג את כולם (מה שאתה לא יכול לעשות), ובחיים לא תהיה לך לגיטימציה להלחם בהם מבחינת כל העולם.

הרי שאם לא היה הסגר, שום דבר לא היה מונע מהם להכניס טילי קרקע-ים שיפגעו בספינות צה"ל וספינות אזרחיות, טילי נ"מ שיפגעו במסוקים צבאיים ומטוסים אזרחיים וטילים בליסטיים שהיו פוגעים וגורמים לנזק רב.

כמו שאין לאף מדינה מסביבך שום בעיה להכניס כל סוג של טיל או פצצה שמתחשק להם.

1 - בינואר 2006 זכתה תנועת החמאס בבחירות ברשות הפלסטינית, והקימה ממשלה בראשות איסמעיל הנייה. ביוני 2006 נחטף גלעד שליט חייל צה"ל, לדברי פתחי חאמאד שר הפנים של הרשות הפלסטינית, היתנתקות ישראל מהרצועה סייעה בהסתרתו מישראל‏[50]. ב-13 ביוני 2007 ביצע החמאס הפיכה צבאית והשתלט בכוח על הרצועה. בתגובה לכך הכריזה ישראל על הרצועה כ"ישות עוינת" והטילה על הרצועה מצור כלכלי, דבר שהוביל לפגיעה ברמת החיים של תושבי הרצועה, לצמצום באספקת הדלק והחשמל ולפריצת ציר פילדלפי ב-23 בינואר 2008.
כזכור, ההתנתקות הייתה בקיץ 2005.
אם ברצועה לא היו מסוגלים להקים שדה תעופה זה לא ממש מעניין אותי.

2-למה שהם לא ישברו? בחומת מגן הם לא נשברו? הנמרים הטמילים בסרי לנקה לא נשברו?

3-פה מדובר במדינה ובמקרה הזה מדובר בארגון טרור.
אם תשווה אותם לחיזבאללה אז כבר אמרתי את מה שיש לי להגיד עליהם ואני חוזר ואומר שכשתהיה להם הזדמנות הם יחזרו לטרור כנגד ישראל, אם הם לא ישאבו חזק מדי לתוך השלטון בלבנון.
עובדתית, ב5 השנים האחרונות נלחמנו בחמאס 3 פעמים ואף במדינה אחרת לא.

1 - בינואר 2006 זכתה תנועת החמאס בבחירות ברשות הפלסטינית, והקימה ממשלה בראשות איסמעיל הנייה. ביוני 2006 נחטף גלעד שליט חייל צה"ל, לדברי פתחי חאמאד שר הפנים של הרשות הפלסטינית, היתנתקות ישראל מהרצועה סייעה בהסתרתו מישראל‏[50]. ב-13 ביוני 2007 ביצע החמאס הפיכה צבאית והשתלט בכוח על הרצועה. בתגובה לכך הכריזה ישראל על הרצועה כ"ישות עוינת" והטילה על הרצועה מצור כלכלי, דבר שהוביל לפגיעה ברמת החיים של תושבי הרצועה, לצמצום באספקת הדלק והחשמל ולפריצת ציר פילדלפי ב-23 בינואר 2008.
כזכור, ההתנתקות הייתה בקיץ 2005.
אם ברצועה לא היו מסוגלים להקים שדה תעופה זה לא ממש מעניין אותי.

אתה לא מבין שזה לא קשור לשדה תעופה, או להפרעה לדייגים או כל דבר נקודתי. אתה חונק את הכלכלה בעזה ומוריד את רמת החיים שם משמעותית. ברור שזה יחזק את החמאס.
ושוב, תבדוק ממתי ישראל שולטת במרחב האווירי והימי בעזה.

2-למה שהם לא ישברו? בחומת מגן הם לא נשברו? הנמרים הטמילים בסרי לנקה לא נשברו?

עד עכשיו הם יוצאים יותר חזקים מכל מבצע של צה״ל. מה בדיוק ישראל הרוויחה מכל הפעולות שלה?

3-פה מדובר במדינה ובמקרה הזה מדובר בארגון טרור.
אם תשווה אותם לחיזבאללה אז כבר אמרתי את מה שיש לי להגיד עליהם ואני חוזר ואומר שכשתהיה להם הזדמנות הם יחזרו לטרור כנגד ישראל, אם הם לא ישאבו חזק מדי לתוך השלטון בלבנון.
עובדתית, ב5 השנים האחרונות נלחמנו בחמאס 3 פעמים ואף במדינה אחרת לא.

ולמה לדעתך נלחמנו בחמאס 3 פעמים ובאף מדינה לא?

1.עוד פעם, היו להם שנתיים בהם לא חנקתי אותם והם נצלו את זה לטרור.
גם ביו"ש ישראל שולטת במרחב האווירי (והימי שלא קיים), למה אין לנו מלחמה איתם כל שנתיים ולמה שם חמאס לא שולט?

2.הרתעה מסוימת.
הם יצאו יותר חזקים כי הסגר הוטל רק מצדינו ולא מצד המצרים, בשונה מהמצב עכשיו.

3.כי מדינות הן לא ארגון טרור ולמדינות יש מה להפסיד במלחמה.
כמו שאתה רואה במבצע הזה, לחמאס לא באמת מעניין איזה תשתיות או אזרחים הוא יפסיד.

ערבי " ישראלי " ביצע פיגוע דריסה היום בניסיון לרצוח כמה שיותר יהודים, הצליח לרצוח אחד.

משתומם איך אפשר להצמיד את המילה " ישראלי " לערבי ?!

מדינה מטומטמת בהתאבדות.

ערבי טיפש אפילו פיגוע לא יכל להוציא כמו שצריך,
כל הכבוד על החיסול והקור רוח של השב"סניק ושני השוטרים.

רץ חזק אצלי:

נותנים להם מלט. במקום לבנות בניינים, הם חופרים מנהרות.
נותנים להם דשן. במקום לפתח חקלאות, הם בונים איתו רקטות.
נותנים להם רכבת. במקום לנסוע בה, הם מחריבים אותה עד היסוד.
נותנים להם טרקטורים. במקום לתקן ולבנות, הם הופכים איתם אוטובוסים.

תנו להם מדינה. זה בטוח יהיה רעיון מצוין.

רץ חזק אצלי:

נותנים להם מלט. במקום לבנות בניינים, הם חופרים מנהרות.
נותנים להם דשן. במקום לפתח חקלאות, הם בונים איתו רקטות.
נותנים להם רכבת. במקום לנסוע בה, הם מחריבים אותה עד היסוד.
נותנים להם טרקטורים. במקום לתקן ולבנות, הם הופכים איתם אוטובוסים.

תנו להם מדינה. זה בטוח יהיה רעיון מצוין.
אני רק שאלה: להשאיר אותם במצב הנוכחי, זה יותר טוב מלתת להם מדינה ?

או אנחנו או הם ! מצידי תקראו לי מתלהם.

בסופו של יום לאחר דם רב של יהודים שיישפך, תתיישרו עם הקו הזה.

או אנחנו או הם ! מצידי תקראו לי מתלהם.

בסופו של יום לאחר דם רב של יהודים שיישפך, תתיישרו עם הקו הזה.
מבטיח לך שסבא וסבתא שלך אמרו את זה על מצריים

ברוטר מעדכנים על חשש לאירוע ביטחוני במועצה אזורית חוף אשקלון
ועל אירוע דקירות בירושלים, יהודי דקר ערבי

מבטיח לך שסבא וסבתא שלך אמרו את זה על מצריים

ברוטר מעדכנים על חשש לאירוע ביטחוני במועצה אזורית חוף אשקלון
ועל אירוע דקירות בירושלים, יהודי דקר ערבי

אני לא יודע מה הם אמרו, אבל מצרים היא מדינה ריבונית,ונפרדת.
ערביי " ישראל " חיים פה בתוכינו ! כנ"ל חלק מערביי השטחים.
לכן הנושא מסובך, והפתרון היחיד הוא הפרדה טוטאלית בין העמים.

1.עוד פעם, היו להם שנתיים בהם לא חנקתי אותם והם נצלו את זה לטרור.
גם ביו"ש ישראל שולטת במרחב האווירי (והימי שלא קיים), למה אין לנו מלחמה איתם כל שנתיים ולמה שם חמאס לא שולט?

אני מרגיש שאני חוזר על עצמי, אבל לא היו להם שנתיים של חופש. אתה מוזמן לבדוק.

2.הרתעה מסוימת.
הם יצאו יותר חזקים כי הסגר הוטל רק מצדינו ולא מצד המצרים, בשונה מהמצב עכשיו.

הרתעה מסויימת נשמע כמו מטרה ראויה בהחלט לטווח הארוך.
ואיזו הרתעה השגת בדיוק? הם ממשיכים להפגין את היכולות שלהם גם ברגעים אלה ממש.
3.כי מדינות הן לא ארגון טרור ולמדינות יש מה להפסיד במלחמה.
כמו שאתה רואה במבצע הזה, לחמאס לא באמת מעניין איזה תשתיות או אזרחים הוא יפסיד.

זה בדיוק מוכיח את הנקודה. אתה רוצה שלעם הפלסטיני יהיה מה להפסיד...

דיברתי על זה שהיה להם שנתיים באותו מודל של יו"ש והראתי לך את ההבדלים בינהם, מה שאומר שהבעיה פה היא אך ורק חמאס וזה לא רלוונטי מה ישראל תעשה או לא שם.

כשירגעו קצת הרוחות אני מאמין שהם ישתקו לכמה שנים.
ההפגנת יכולת שלהם כמעט וחסרת משמעות בדיוק בגלל הסגר.

הנקודה היא שחמאס מוכיח לנו שגם שיש לו מה להפסיד, לא באמת איכפת לו..

מסתבר: חמאס גידל ביצים או שפשוט הוא שם ז** אחד ענק על תושבי הרצועה

אם הוא יורה אחרי כל ההרס הזה לא השגנו הרתעה

החמאס לא שם קצוץ על תושבי עזה, הם גיבורים גדולים רק כשהם מסתתרים מאחוריהם והאבסורד הוא שהתושבים שמחים על זה רק בשביל להוציא אותנו רע.

אם לא התושבים האלה ושהחמאס שם אותם כבני ערובה מזמן היינו מוחקים את עזה ואת החמאס.

עכשיו חזרתי ממילואים בצו 8, אני מאוד רוצה לקוות שלא יגייסו אותי שוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית