עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אם אתה אוכל חלבון בכללי (לא רק מאבקה) ולא מתאמן בצום אז אין צורך ב BCAA זה אחד התוספים הכי מיותרים שיש:אז אם לקוחים חלבון בעצם לא צריך לקחת את ה-BCAA
הבנת לא נכון, לא צריך לתסף BCAA אם אתה מגיע לכמות החלבון היומית ולא מתאמן בצוםלפי מה שהבנתי עדיף גם וגם.
אם אתה אוכל חלבון בכללי (לא רק מאבקה) ולא מתאמן בצום אז אין צורך ב BCAA זה אחד התוספים הכי מיותרים שיש
לפי מה שהבנתי שיש לזה חשיבות גדולה בPCT על מנת למנוע כמה שיותר איבוד מסת שריר וגם בחיטוב שאתה עם קלן, או חומרים כאלה ואחרים.
אבל אם מתאמנים וצורכים וחלבון גם מאוכל וגם באבקה בשלב חיטוב עם ירידה באחוזי השומן סביר להניח שיהיה איבוד במסה,גם אז אין צורך ?
תודה.
יורם.
נהנתי לקרוא את כל ה- PDF.אין סיכום יותר טוב מזה בנושא (וזה גם טרי מהתנור):
http://www.jissn.com/content/pdf/1550-2783-11-20.pdf
[עמ' 11 מתייחס לתיסוף BCAA בחיטוב]
בהחלט, מכיר את Clear Muscle.שמח שנהנית, הקרדיט של אראגון הת1תח.
בקשר למה שאמרת עם HMB - האמת, אין לי מושג. HMB זה תוצר של לאוצין, ולהבנתי הם עובדים בנתיבים אחרים על הגוף.
דווקא לאחרונה היה מחקר מעניין על HMB Free Acid שהיה נראה מבטיח. (חפש את המוצר clear muscle, יש שם גם קישור למחקר).
בקשר ל-CM - זה וקפאין הם בעיניי כל מה שצריך בPRE-WORKOUT.
בהחלט, מכיר את Clear Muscle.
HMB-FA הראה במחקרים שהוא מועיל ברמות מטורפות לעליה של מסת השריר, כח וירידה באחוז שומן.
קרא את החוות דעת של האנשים שניסו אותו, הם היו ממש מאוכזבים.
גם אני קראתי את המחקר המבטיח הזה, אני בספק אם המחקר הזה אמיתי.
הביאו לי את המוצר לתקופת נסיון, לצערי זה לא הספיק כדי לראות תוצאות ככה שאני לא יכול לשפוט.
מה שכן, יש אנשים שהשתמשו בו לתקופה ממושכת וטענו שאין עליה בכח, גדילה במסת השריר או ירידה באחוז שומן.
כולם התלהבו מהכדור השקוף, מהר מאוד הוא הפך להיות הסיוט של כל ארנק.
לגבי CM וקפאין > יש אתר שאני מכיר שמייצר בשבילך תוספי תזונה.עם המינונים שאתה רוצה והמרכיבים שאתה רוצה.
אני הולך לדחוף CM, קפאין, קריאטין ו- Beta-Alanine.
המלצות לעוד מרכיב שאני יכול להוסיף?
אם מעניין אותך, תבדוק לגבי Betaine - יש מחקרים מעניינים, אבל עדיין לא הצטבר מספיק גיבוי מחקרי. מצד שני, זה זול.
שים לינק של האתר אבל, נשמע קונספט מגניב.
בקשר ל-Clear muscle, איפה ראית חוות דעת? זה מוצר ממש חדש.
אז אתה אומר שהם הודו שהם עשו סוג של cherry picking בזמן המחקר ,נתנו לאנשים להתאמן בתוכנית אימונים מטורפת שלא מאפיינת את מה שרוב מתאמני הכוח עושים וזייפו קצת בסטטיסטיקה? מאוד אמין. אני אכריח את עצמי לקרוא את המאמר הזה מתישהוא כדי לשפוט לבד ,אבל זה נשמע כמו מאמר מוטה ממוצע של חברת תוספים...המחקר אמיתי לגמרי :] אבל יותר מזה, הוא גם בנוי ומבוצע טוב.
המחקר המלא:
http://download.springer.com/static/pdf/846/art%3A10.1007%2Fs00421-014-2854-5.pdf?auth66=1405183905_98cb4b5a00a62716d0976f685752fb0c&ext=.pdf
פרוטוקול האימונים בזמן המחקר (תכנית מעולה עם פריודיציה ואובר-ריצ'ינג):
link.springer.com/content/esm/art:10.1007/s00421-014-2854-5/file/MediaObjects/421_2014_2854_MOESM1_ESM.docx
יש גם ניתוח שלם של המחקר ב-AARR של אלן אראגון, בתמצות:
הכותבים לא הצהירו על חולשות והגבלות של המחקר, דבר שלא מקובל בדר"כ, אבל בראיון החוקר הראשי אמר שהבחירה של המתאמנים הייתה מאוד מאוד סלקטיבית. הם העמידו אנשים בפרוטוקול אימונים רצחני ובחרו רק את אלה ששרדו, אלה עם גנטיקת-על ומגיבים בקלות לגירויים.
היה גם הערה בקשר לשיטות הסטטיסטיות שהם השתמשו.
וכמובן, זה המחקר הראשון והיחיד שבודק את ההשפעות של HMB-FA, אבל הוא לא רע בכלל.
כמובן שהוא לא הדגיש שכשמדובר בצריכת חלבון מהמזון העצירה מתרחשת רק כשאתה לא בפרק הזמן שאחרי האימון. לפחות ב24 שעות שאחרי האימון האפקט האנבולי של ארוחה יכול להמשך הרבה מאוד שעות וכל מחקר שאי פעם מדד את סינטזת החלבון אחרי האימון תומך בכך .A related concept is that MPS
can diminish, or become 'refractory' if amino acids are
held at a constant elevation.
בגוף האדם התאים שתורמים הכי הרבה למאזן החנקן הם בדרך כלל התאים שמתרבים ומתים הכי מהר ,בעיקר אלה שבמערכת העיכול שמתחלפים כל הזמן. בתחילת הדרך כשעוד היה נהוג למדוד מאזן חנקן כולל תמיד ראו שהחלבונים שנספגים לאט ונשארים הרבה זמן במערכת העיכול נתנו את מאזן החנקן הכי גבוה ,אחר כך התברר שככל שהחלבון נמצא יותר זמן במעיים תאי המעי בעצמם השמשו בו לבנייה ,אבל מבחנית השרירים התגובה היתה שונה מאוד.. Moore et al. [124] compared evenly spaced
distributions of two, four, and eight meals consumed
after a fasted, acute bout of bilateral knee extension. A
trend toward a small and moderate increase in net pro-
tein balance was seen in the four meal and eight meal
conditions, respectively, compared to the two meal con-
dition. Subsequent work by Areta et al. [125] using the
same dosing comparison found that the four meal treat-
ment (20 g protein per meal) caused the greatest in-
crease in myofibrillar protein synthesis.