תוכנית אימונים לבית,

• פותח/ת השרשור vcp
  • פורסם בתאריך

vcp

משתמש מתחיל
16
4
נק' מוניטין:
4
16
4
אני בדיאטה דלת פחמימות כבר חודש, (Carb Cycling) התחלתי במשקל 54.5 והיום אני במשקל 52.5.

עד כה הכושר היחידי שעשיתי היה אירובי ואינטרוולים עם אופני כושר בייתיים מפאת חוסר זמן משווע (למרות שאני מנוייה לחדר כושר!), מכיוון שאני לא יכולה להגיע בחודש וחצי חודשיים הקרובים לחדר כושר בגלל מבחן ענק ואני מודעת לחשיבות של גירוי השריר כדי למזער את פירוקו, החלטתי לנסות לבנות לעצמי תוכנית לבית, אני יודעת שזה רחוק מלהיות אופטימלי, אבל זה המקסימום שאני יכולה לעשות כרגע ולדעתי זה עדיף מאשר כלום.

מבחינת אביזרי כושר שיש לי בבית: אופני כושר, 2 משקולות יד של 3 ק"ג, עוד 2 משקולות יד של 5 ק"ג ובודי בר של 4 ק"ג.

התוכנית היא כזאת:
4-5 פעמים בשבוע אופניים, עצימות בינונית בערך כ-40 דקות. משתדלת שזה יעשה בבוקר על בטן ריקה.

בנוסף, בין 4 פעמים בשבוע את התוכנית הבאה:
רגליים:
סקווט כנגד משקל גוף 4 סטים 15 חזרות, כששניים מהסטים אני עושה עם משקולת של 5 ק"ג בכל יד, ובשני הסטים האחרים אני מחזיקה את מוט הבודי בר (4 ק"ג) על הכתפיים.

לאנג'ים, 4 סטים 15 חזרות בכל רגל, (כרגע רק כנגד משקל הגוף בלי הוספת משקולת כי אני מתרגלת עוד את הטכניקה והיציבות, בהמשך אוסיף משקל.)

בטן:
כפיפות בטן 3 סטים 20 חזרות.

כתפיים:
בישיבה לחיצת כתפיים כנגד משקולות יד 2 סטים, 10 חזרות
בעמידה הרחקת כתפיים עם משקולות יד סט אחד, 8 חזרות.
את שני התרגילים הנ"ל אני עושה עם משקולת 3 ק"ג כי עם ה-5 ק"ג אני לא מצליחה בכלל לבצע את התרגיל, כבד לי מידי. 😅

יד קדמית:
בעמידה כפיפת מרפקים כנגד משקולת יד 5 ק"ג, 2 סטים 5 חזרות.

חזה:
לחיצת חזה עם משקולת יד 3 ק"ג, 3 סטים, 10 חזרות.
פרפר חזה בשכיבה עם משקולת יד 3 ק"ג, 3 סטים, 10 חזרות.

זהו בעיקרון בתור התחלה, מה דעתכם על התוכנית? הערות? שינויים?
אני חייבת לציין שהכוח שלי הוא די עלוב וחלק מהתרגלים ממש קשים לי (בעיקר פלג גוף העליון, ידיים, כתפיים וכיוצ')

תודה ושבוע טוב!

את שוקלת 52.5 על גובה מטר שישים ושש ורוצה לרדת עוד?

מאיזה סיבה החלטת שאת צריכה לרדת? לאן את רוצה להגיע?

• פותח/ת השרשור
את שוקלת 52.5 על גובה מטר שישים ושש ורוצה לרדת עוד?

מאיזה סיבה החלטת שאת צריכה לרדת? לאן את רוצה להגיע?

אני רוצה לרדת עוד כ- 2.5 קילו בערך כי מצטבר לי שומן עיקש ביותר באזור היריכיים והשוקיים, לא משהו קיצוני.
פה רשמתי לא מזמן על התוכנית שלי, https://www.lbs.co.il/threads/55004/

אני רוצה לרדת עוד כ- 2.5 קילו בערך כי מצטבר לי שומן עיקש ביותר באזור היריכיים והשוקיים, לא משהו קיצוני.
עוד 2.5 קילו לגובה שלך זה קיצוני. המשקל שלך כרגע הוא בתחתית ההגדרה ל"משקל בריא" פחות מזה את כבר תיהי בתת משקל.

ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא:

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

• פותח/ת השרשור
עוד 2.5 קילו לגובה שלך זה קיצוני. המשקל שלך כרגע הוא בתחתית ההגדרה ל"משקל בריא" פחות מזה את כבר תיהי בתת משקל.

ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא:

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

מכירה את המאמר, כמו בערך את כל המאמרים באתר. אני לא חושבת שמה שאני עושה בעייתי, זה שם אותי ב-BMI (שגם ככה מדד די בעייתי) של 18.14 כשתקין מתחיל מ-18.5, לא קריטי בעיניי. אני עושה את זה בריא, מושכל, אוכלת מצויין עם מקסימום גירעון של 500 קלוריות, ואני יכולה להגיד ללא ספק שהדיאטה הזאת והתפריט הנוכחי עושה לי ממש טוב מכל הבחינות ובהרגשה הכללית, שזאת מבחינתי השורה התחתונה.

מה דעתך על תוכנית האימון שלי שבגינה בכלל נכתבה ההודעה הזאת?

תודה.

מכירה את המאמר, כמו בערך את כל המאמרים באתר. אני לא חושבת שמה שאני עושה בעייתי, זה שם אותי ב-BMI (שגם ככה מדד די בעייתי) של 18.14 כשתקין מתחיל מ-18.5, לא קריטי בעיניי. אני עושה את זה בריא, מושכל, אוכלת מצויין עם מקסימום גירעון של 500 קלוריות, ואני יכולה להגיד ללא ספק שהדיאטה הזאת והתפריט הנוכחי עושה לי ממש טוב מכל הבחינות ובהרגשה הכללית, שזאת מבחינתי השורה התחתונה.

לדעתי זה בעייתי, אני מסכים שBMI זה מדד לא משהו אבל בעיקר לכיוון השני שלו.
קשה לי לעזור לך לפגוע בעצמך, לדעתי לרדת עוד משקל לא מוביל למקום "בריא"

מה דעתך על תוכנית האימון שלי שבגינה בכלל נכתבה ההודעה הזאת?
אני מבין שזה המקסימום שאת יכולה לעשות, זה נראה יחסית בסדר. תנסי להוסיף משקל בשבוע השני לתרגילים

הי,
אני מבינה שזה לזמן מוגבל אבל תהיי מודעת לכך שבתנאים הנוכחיים יהיה קשה לך לאתגר את הגוף. תנסי לשלב שכיבות שמיכה, מתח ומקבילים שבהם רמת הקושי גם כנגד משקל הגוף היא משמעותית.
מציעה לך לשקול, ברגע שתוכלי לשלב אימונים בחדר כושר, לצאת מהחיטוב כדי לבנות קצת מסת שריר ואז לחזור לחיטוב עם קצת יותר מסה. כך תוכלי לחטב בלי להגיע לתת משקל.

כמה הערות לגבי התכנית -
סקוואט - למעט סטים של חימום/תרגול שאפשר לעשות עם הבר לדעתי עדיף לך לעשות עם משקולות (אפילו תחברי 5+3 בכל יד). העומס של 4 ק"ג בר על הכתפיים הוא ממש שולי.
לאנג'ים תשחקי בין סטים של סטטיים ובין סטים דינאמיים כדי לאתגר את הגוף עוד קצת. גם כאן תוכלי להעלות עומס ע"י החזקת שתי משקולות בכל יד.
כפיפות בטן - ממש מיותר בעיני. עדיף בטן סטטי או לקנות גלגלת
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
הי,
אני מבינה שזה לזמן מוגבל אבל תהיי מודעת לכך שבתנאים הנוכחיים יהיה קשה לך לאתגר את הגוף. תנסי לשלב שכיבות שמיכה, מתח ומקבילים שבהם רמת הקושי גם כנגד משקל הגוף היא משמעותית.
מציעה לך לשקול, ברגע שתוכלי לשלב אימונים בחדר כושר, לצאת מהחיטוב כדי לבנות קצת מסת שריר ואז לחזור לחיטוב עם קצת יותר מסה. כך תוכלי לחטב בלי להגיע לתת משקל.

כמה הערות לגבי התכנית -
סקוואט - למעט סטים של חימום/תרגול שאפשר לעשות עם הבר לדעתי עדיף לך לעשות עם משקולות (אפילו תחברי 5+3 בכל יד). העומס של 4 ק"ג בר על הכתפיים הוא ממש שולי.
לאנג'ים תשחקי בין סטים של סטטיים ובין סטים דינאמיים כדי לאתגר את הגוף עוד קצת. גם כאן תוכלי להעלות עומס ע"י החזקת שתי משקולות בכל יד.
כפיפות בטן - ממש מיותר בעיני. עדיף בטן סטטי או לקנות גלגלת
בהצלחה

תודה. קיבלתי את מה שאמרת,
החלפתי את הסקוואט לרק עם משקולת ועל הבודי בר וויתרתי לגמרי.

לגבי הכפיפות בטן, האמת שגם בעיני מדובר בתרגיל די מיותר שמוערך יתר על המידה, רק שלא חשבתי על אופציה אחרת. בעקבות התגובה שלך חיפשתי באינטרנט וראיתי כמה תרגילי בטן סטטיים שאני עושה עכשיו במקום.

שכיבות סמיכה, אני קצת מתפדחת להגיד אבל את הסוג הקלאסי על הרצפה אני לא מסוגלת לעשות מרוב שהידיים שלי והכתפיים שלי חלשות, אז אני לבנתיים עושה עם הידיים על משהו קצת גבוה עד שאתחזק ואולי אהיה מסוגלת לעשות את הסוג הרגיל. והאמת, פה נעוצה התקווה שלי והיא שהכושר שלי הוא ממש חלש (בעיקר פלג גוף עליון) כך שאפילו עבודה כנגד משקל הגוף תצליח לאתגר את הגוף.

שוב, תודה על ההכוונה.

Back
למעלה תחתית