הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר בקשה|הסבר בנוגע למיליטרי פרס

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
אפשר בבקשה הסבר (ביומכני אם אני לא טועה) למה יותר קשה לבצע מיליטרי פרס בעמידה מהאשר לחיצת כתפיים בישיבה? מה הם הגורמים לכך שמשקלי העבודה בעמידה נמוכים יותר?
תודה

אולי העובדה שצריך לייצב את עצמך מתחת למוט כבד בלי שספסל עוזר לך?

ונגיד זה שלחיצה בישיבה נראית יותר כמו לחיצת חזה מאשר לחיצת כתפיים.

נערך לאחרונה:
אלכס, אתה לוחץ יותר בישיבה? אני מתכוון עם גב זקוף, לא כמו שבד"כ רואים כשהופכים את זה לבנץ' בשיפוע. לא ניסיתי כבר הרבה זמן, אבל אני בספק אם אני יכול ללחוץ יותר ככה.

יכול להיות שכן, יכול להיות שלא. יש גם עניין של ספציפיות בקטע הזה. אני עושה לחיצות בעמידה כבר די הרבה זמן, אז יכול להיות שזה אותו הדבר. אני יודע שלחצתי בישיבה 80 קילו לחזרות עוד לפני שלחצתי בעמידה 70 קילו.

שאלה טובה...

טובה, במובן זה ששמעתי לא מעט אנשים תוהים בענין. וגם אני שאלתי לפני כמה וכמה שנים.
ואז (כמו באגדות) פגשתי מדריך ספציפי, שאמר לי להפסיק לבלבל תמוח ולהפסיק להתפנק,
ופשוט להתחיל ללחוץ בעמידה.

אז לוקח חודש, חודשיים, או יותר.
בסופו של דבר גם תלחץ אותו משקל (אולי אפילו יותר), פחות תזיק לגב, ותגדל יותר

ואז (כמו באגדות) פגשתי מדריך ספציפי, שאמר לי להפסיק לבלבל תמוח ולהפסיק להתפנק,
ופשוט להתחיל ללחוץ בעמידה.
הלוואי,כל פעם שמדריך ספציפי רואה אותי עושה פרס הוא מציע לי לעשות את זה בישיבה ועם חצי מהמשקל,כדי "להוריד עומס מגב תחתון".

יש שני הסברים:
א. או שהמשקלי עבודה שלך נורא גבוהים ואז ככל שאתה עולה במשקל גם סביר שהיחס בין התרגילים עולה.
ב. או שהטכניקה שלך בעמידה על הפנים.

סביר להניח שהאופציה השניה היא הנכונה..

• פותח/ת השרשור
יש שני הסברים:
א. או שהמשקלי עבודה שלך נורא גבוהים ואז ככל שאתה עולה במשקל גם סביר שהיחס בין התרגילים עולה.
ב. או שהטכניקה שלך בעמידה על הפנים.

סביר להניח שהאופציה השניה היא הנכונה..
בהחלט סביר להניח שהאופציה השניה נכונה. בישיבה אני בזמנו עבדתי והתקרבתי ל-80 קילו ובעמידה רק 50.

אני חושב שבגלל שיש יותר רכיב סיבובי על הגב בעמידה לכן המשקל שאנו מרימים הוא פחות גבוה, כמו כן גם אנחנו צריכים לייצב את עצמנו בעמידה בניגוד לישיבה.

עוד שאלה שיש לי לגבי עמידה בנוקדת מוצאה בביצוע התרגיל

מה ההבדלים אם אני עומד עם רגל אחת לפני הרגל השנייה (מן רגל ציר), לבין עמידה מוצא כמו בסקוואט (ששתי הידיים ישרות) כמו בסרטונים של ריפטו ?

הצ'יטינג בעמידה הראשונה גדול יותר (יותר קל להרים משקל) ?

עוד שאלה שיש לי לגבי עמידה בנוקדת מוצאה בביצוע התרגיל

מה ההבדלים אם אני עומד עם רגל אחת לפני הרגל השנייה (מן רגל ציר), לבין עמידה מוצא כמו בסקוואט (ששתי הידיים ישרות) כמו בסרטונים של ריפטו ?

הצ'יטינג בעמידה הראשונה גדול יותר (יותר קל להרים משקל) ?

נדמה לי כשאתה עם רגל אחורה אז היציאה שלך עם הראש אחורה כשהמוט בגובה הסנטר 0עד שהוא עובר את גובה הראש) יוצרת לחץ על הגב התחתון הרבה יותר מעמידה ישרה כיוון שבעמידה ישרה אתה יוצא מהברכיים אחורה וגב יחסית נשאר ישר

שלום שלום,
ת'אמת לא הייתי בטוח
שאלתי את יואל שמואלי (אחד המאסטרים בקניזיולוגיה -תורת התנועה)
והוא טוען שבישיבה יש פוצניאל גדול של עירוב מיפרק הירך -תנסו תרגישו (אני כבר שכחתי את התרגיל הזה מיזמן
רק בעמידה =יותר רווח +פחות סכנה)

יום טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית