הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ליפטינג רק במורכבים, האמנם?

• פותח/ת השרשור gal313
  • פורסם בתאריך

gal313

משתמש מתחיל
230
19
נק' מוניטין:
-24
230
19
אהלן,
השבוע נפגשתי עם ליפטר מאוד מוכר בארץ שייצג את ישראל גם בחו"ל, על מנת להתייעץ בתוכנית ותזונה [פגישת ייעוץ בתשלום].
מבלי להכנס לשמות, יצאתי עם פה פעור מהתוכנית שהוא בנה לי.

הדגשתי בפניו שחשוב לי להראות טוב [אחרי 8 חודשים של כרס בירה כפולה משיטת אכול כפי יכולתך] אך בראש ובראשונה חשוב לי להיות חזק. הצגתי בפניו את התוכנית שאני עובד לפיה [5/3/1] שלהפתעתי הוא לא הכיר בכלל. אני עושה את התוכנית במתכונת BBB.

כרגע התוכנית שהוא בנה לי לא אצלי, היא עוד צריכה להגיע במייל כי את הטיוטה הוא השאיר אצלו לשיקולים נוספים הוא טען,
אבל הוא פשוט עשה לי סוג של AB קלאסי עם הרמות כוח כתרגיל פותח ומעבר לשרירים בודדים עם 3-4 סטים לתרגיל ו-15-20 חזרות.
הסברתי לו שטוב לי עם 5/3/1 BBB ושאני מתקדם שם ומתחזק, הוא מצידו התעקש שאני אתקע מהר עם התוכנית כיוון שאין בה מספיק ווליום, ואין כלל עבודה עם תרגילים שעד היום נהנתי לצחוק עליהם כמו הרמה אופקית לכתפיים, מקרבים לרגליים, פלייס לחזה וכו'.
הסברתי לו עם חצי חיוך שקשה לי נפשית לבצע את התרגילים הללו כי זה לגמרי מחוץ לעקרונות שאני מכיר, בכל זאת "גדלתי" כאן בפורום ובמקומות אחרים ברשת בכל הנוגע לתחום הכוח, והוא עם חיוך בחזרה אמר שמבין, ושאני יתן לתוכנית הזו חודשיים ניסיון.

עכשיו אני פונה אליכם קהילת הליפטינג, כמובן לאלו שמתחרים - מה קורה כאן? זה הזוי לי לחלוטין. בכל אופן אני הולך לתת צ'אנס לתוכנית, חודשיים שווים את התהייה. בכל זאת לא סתם אחד כתב לי את התוכנית.

אהלן,
השבוע נפגשתי עם ליפטר מאוד מוכר בארץ שייצג את ישראל גם בחו"ל, על מנת להתייעץ בתוכנית ותזונה [פגישת ייעוץ בתשלום].
מבלי להכנס לשמות, יצאתי עם פה פעור מהתוכנית שהוא בנה לי.

הדגשתי בפניו שחשוב לי להראות טוב [אחרי 8 חודשים של כרס בירה כפולה משיטת אכול כפי יכולתך] אך בראש ובראשונה חשוב לי להיות חזק. הצגתי בפניו את התוכנית שאני עובד לפיה [5/3/1] שלהפתעתי הוא לא הכיר בכלל. אני עושה את התוכנית במתכונת BBB.

כרגע התוכנית שהוא בנה לי לא אצלי, היא עוד צריכה להגיע במייל כי את הטיוטה הוא השאיר אצלו לשיקולים נוספים הוא טען,
אבל הוא פשוט עשה לי סוג של AB קלאסי עם הרמות כוח כתרגיל פותח ומעבר לשרירים בודדים עם 3-4 סטים לתרגיל ו-15-20 חזרות.
הסברתי לו שטוב לי עם 5/3/1 BBB ושאני מתקדם שם ומתחזק, הוא מצידו התעקש שאני אתקע מהר עם התוכנית כיוון שאין בה מספיק ווליום, ואין כלל עבודה עם תרגילים שעד היום נהנתי לצחוק עליהם כמו הרמה אופקית לכתפיים, מקרבים לרגליים, פלייס לחזה וכו'.
הסברתי לו עם חצי חיוך שקשה לי נפשית לבצע את התרגילים הללו כי זה לגמרי מחוץ לעקרונות שאני מכיר, בכל זאת "גדלתי" כאן בפורום ובמקומות אחרים ברשת בכל הנוגע לתחום הכוח, והוא עם חיוך בחזרה אמר שמבין, ושאני יתן לתוכנית הזו חודשיים ניסיון.

עכשיו אני פונה אליכם קהילת הליפטינג, כמובן לאלו שמתחרים - מה קורה כאן? זה הזוי לי לחלוטין. בכל אופן אני הולך לתת צ'אנס לתוכנית, חודשיים שווים את התהייה. בכל זאת לא סתם אחד כתב לי את התוכנית.
מי הליפטר?

יש המון דרכים לעבוד על המרכיבים של התא, המערכת העצבית, והשרירים. נפח תורם למאסה וכוח של השרירים המגוייסים, ועצימות תורמת ליכולת גבוהה יותר של המערכת העצבית, בניסוח פשוט וקצר. הבעיה היא, שאצל מתאמנים רגילים, המערכת העצבית לא תמיד מגיבה בהתאם, או לא חזקה מספיק, ויש סיכוי שתרגילים שונים שאינם קשורים להרמה המרכזית, רק יגרעו ויגרמו לבעיות גיוסיים של המערכת העצבית עם התנועה המרכזית. הרעיון הוא נכון, אבל תלוי במתאמן ובזמן הנכון, וזה עקרון קריטי שהרבה אנשים לא מבינים.

יש מקום לתפקידים מבודדים בתוכנית PL, השאלה היא הרמה של המתאמן והחלק הפרופורציונלי של התרגילים האלו מכלל האימון. אני עדיין בדעה שזה מיותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית