הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היפוטרפיה ודומס

• פותח/ת השרשור Alpaca
  • פורסם בתאריך

Alpaca

משתמש פעיל
347
139
נק' מוניטין:
290
347
139
רציתי לדעת האם קיים קשר ישיר (או עקיף) בין היפוטרפיה של השריר לדומס.. ז״א האם כאשר יש דומס זה מבטיח גדילה של השריר (בתנאי שבולסים אוכל כהלכה) או להפך האם ללא דומס בכלל* לא תיהיה גדילה של השריר או האם היא תיהיה פחות יעילה..

תודה לעוזרים 😁

הקשר של דומס לגדילה של שריר לא בהכרח מעיד על אימון יעיל, אתה יכול לפמפם שריר גם 30 סטים ולהרגיש דומס מטורף.
בשורה התחתונה מדובר בכאבי שריר. כל עוד זה לא מפריע לך, אין עם זה בעיה.

• פותח/ת השרשור
לא באתי להתלונן על דומס, אם כבר אז אני חולה על ההרגשה הזאת (עד שזה מגיע לרגליים:suicide:). רציתי לדעת אם הוא שלב הכרחי או יכול להוות אינדיקציה כולשהיא לגבי היעילות של האימון להיפוטרפיה.

רציתי לדעת אם הוא שלב הכרחי או יכול להוות אינדיקציה כולשהיא לגבי היעילות של האימון להיפוטרפיה.
לא נראה לי, עשיתי הרבה אימונים שהיה לי דומס חזק כמה ימים אחרי, בלי יותר מדי תוצאות, ועכשיו ב SS לפעמים יש דומס בקטנה ואני גודל הרבה יותר משנים של אימונים ואגב זה נקרא היפרטרופיה ולא היפוטרפיה(HYPERTROPHY)

• פותח/ת השרשור
לא נראה לי, עשיתי הרבה אימונים שהיה לי דומס חזק כמה ימים אחרי, בלי יותר מדי תוצאות, ועכשיו ב SS לפעמים יש דומס בקטנה ואני גודל הרבה יותר משנים של אימונים ואגב זה נקרא היפרטרופיה ולא היפוטרפיה(HYPERTROPHY)
בגלל מקרה דומה שחוויתי אני שואל.. למרות שתמיד גדלתי ותמיד הייה לי דומס כשעברתי לתוכנית של pl (משו בסגנון אס אס) לא הייה לי דומס חוץ מפעמים בודדות אבל עדיין המשכתי לגדול..
ובקשר למילה אני לא בטוח שאתה צודק (אולי היפוטרפיה היא סוג של הסבה של המילה לעברית 😕) כי ממה שראיתי כולם רושמים כמוני.. אבל יכול להיות שאני סתם טמבל 😣

בקשר למילה אני לא בטוח שאתה צודק (אולי היפוטרפיה היא סוג של הסבה של המילה לעברית
היפרטרופיה זה גדילת יתר, והיפוטרופיה זה תת גדילה (היפו זה ההפך מהיפר) אבל העיקר שמבינים אחד את השני 😃

אם אני לא טועה, תמיד זה ככה, אם אתה עושה סטים של 15-20 חזרות יהיה לך דומס הרבה יותר חזק מאשר סטים כבדים של 5 חזרות (חומצות חלב בשריר או משהו, אשמח אם מישהו יגיד יותר מדויק), אבל זה בטוח לא יעזור לך לגדול יותר

• פותח/ת השרשור
גם, וגם לא. כמובן שאם נפח נורמלי באימון ראשון יהיה לך דומס גדול, וכמובן שאם תפמפם 50 סטים שריר יהיה לך דומס.
הכל יחסי.
זה פשוט מבלבל אותי.. בתפיסה הכללית ידוע שנפח גבוה (ובואו נשאר הגיוניים אני לא מדבר על חמישים סטים בייספס אלה אימון נורמאלי בנפח גבוה)
גורם להיפרטרפיה ובמקביל נפח גבוה גורם גם לדומס, ובעצימוצ גבוה אין דומס וגם ההיפרטרפיה פחות יעילה .. אם עושים אחד ועוד אחד יוצא שדומס אכן מגיע (לא בהכרח אבל יש קשר) עם היפרטרפיה.. 😣 שוב כאשר מדובר בנפח הגיוני *

זה פשוט מבלבל אותי.. בתפיסה הכללית ידוע שנפח גבוה (ובואו נשאר הגיוניים אני לא מדבר על חמישים סטים בייספס אלה אימון נורמאלי בנפח גבוה)
גורם להיפרטרפיה ובמקביל נפח גבוה גורם גם לדומס, ובעצימוצ גבוה אין דומס וגם ההיפרטרפיה פחות יעילה .. אם עושים אחד ועוד אחד יוצא שדומס אכן מגיע (לא בהכרח אבל יש קשר) עם היפרטרפיה.. 😣 שוב כאשר מדובר בנפח הגיוני *
אתה מבלבל פה כמה נושאים, ומבלבל גם אותי. תהיה יותר ספציפי בבקשה.
כמו שאמרתי לך, דומס זה לא בהכרח פונקציה לאימון יעיל ואינטנסיבי והיפרטרופיה נגרמת כתוצאה מגירוי לשרירים.

היפוטרופיה זה תת גדילה
זה נכון חלקית..
'היפו' (hypo / חוסר) זה אכן ההפך מ- 'היפר' (hyper / עודף) כשמדברים על כמות, אך המונח המתאים יותר הוא 'אטרופיה' (Atrophy) שמשמעו הקטנת הגודל (או נפח) של איבר בגוף.

דומס מתרחש לפעמים בגלל שינוי בתוכנית,בגלל עלייה במשקלים או בנפח.
לא מעיד על כלום. אם יש לך דומס גם אחרי שבועיים נגיד שאתה תקוע על משקל או אפילו יורד, אתה עייף וכו- יש מצב הגעת לאימון יתר.
אבל דומס נשאר לרוב דומס.. דילייד מסאל סורנס שהגוף מתחיל להתרגל לשינוי בתוכנית או לעמוד בקצב של העלייה בסטרס(אנשים שלא התאמנו אף פעם דופקים 10 דרוספטים יקבלו ואחד דומס 😃). בכל מקרה אני איתך לגבי הדומס ברגליים.. הדבר שאני הכי לא סובל בעולם באימונים.. שאתה הולך כאילו ישבת עכשיו עם כמה אנסים בתא..

כאבי שרירים זה תוצר לוואי, לא מטרה.
הם מאוד מאופיינים עם פעילויות אקצנטריות (למשל ההורדה של המוט בבנץ' פרס). כאבי שרירים לא מעידים על כך שתהיה גדילה של מסת שריר ו\או התחזקות. אבל מידי פעם בתהליך הגדילה וההתחזקות, יהיו כאבי שרירים וזה תקין לחלוטין.
כאבי שרירים כרוניים אחרי אימונים מעידים על אימונים לא תקינים לרוב האוכלוסייה, והם לא מניבים תוצאות.

בקיצור,
כאבי שרירים אחרי האימון לא מעידים על אימון טוב או גרוע, הם מתרחשים בשתי הסיטואציות - אבל אם זה מתרחש תמיד, אז האימון ככל הנראה גרוע (יש מעט יוצאים מהכלל).

• פותח/ת השרשור
כאבי שרירים זה תוצר לוואי, לא מטרה.
הם מאוד מאופיינים עם פעילויות אקצנטריות (למשל ההורדה של המוט בבנץ' פרס). כאבי שרירים לא מעידים על כך שתהיה גדילה של מסת שריר ו\או התחזקות. אבל מידי פעם בתהליך הגדילה וההתחזקות, יהיו כאבי שרירים וזה תקין לחלוטין.
כאבי שרירים כרוניים אחרי אימונים מעידים על אימונים לא תקינים לרוב האוכלוסייה, והם לא מניבים תוצאות.

בקיצור,
כאבי שרירים אחרי האימון לא מעידים על אימון טוב או גרוע, הם מתרחשים בשתי הסיטואציות - אבל אם זה מתרחש תמיד, אז האימון ככל הנראה גרוע (יש מעט יוצאים מהכלל).
סבבה תודה על התשובה המפורטת ובאמת לאחר שהוספתי תרגיל אקצנטרי (בנץ׳ עם התנועה האקצנטרית בלבד) קיבלתי דומס רציני..

אבל אם זה מתרחש תמיד, אז האימון ככל הנראה גרוע
אני ממש לא בטוח אבל ממש לא.. אם תוכל לגבות את זה במחקר\מאמר\משהו מדעי אני ישמח.. אם זה מניסיונך האישי אז אולי תבדוק את עצמך שוב(הכל באווירה חיובית)

אני ממש לא בטוח אבל ממש לא.. אם תוכל לגבות את זה במחקר\מאמר\משהו מדעי אני ישמח.. אם זה מניסיונך האישי אז אולי תבדוק את עצמך שוב(הכל באווירה חיובית)
אין שום קשר למחקר, ומחקרים על שיטות אימון שמראים מה באמת מוצלח ומה לא - לא קיימים, מכל מיני סיבות. יש הרבה מחקרים שמראים אנקדוטות מעניינות וחשובות שאפשר להתייחס אליהן, לגביי מתודות אימון - טרם.
זה קשור ללהבין איך דברים עובדים. איך הסתגלות מתרחשת (סטרס - הסתגלות - התאוששות). אם כל אימון מכאיב לך, כנראה שכל אימון יש עומס אקצנטרי שעוד לא הסתגלת אליו, או שאתה סתם מתאמן יותר ממה שאתה צריך. שתי האופציות לא מעידות על אימון טוב.
קח בחשבון ש"אימון טוב" לעולם לא נמדד באימון עצמו או באימון בודד, אלא בתוכנית. תוכנית שמתוככנת טוב, צריכה להביא אותך להתאוששות עד הפיק הבא.

בנוגע ללהבין איך דברים עובדים, הנה, בבקשה, עדות מהשטח:
סבבה תודה על התשובה המפורטת ובאמת לאחר שהוספתי תרגיל אקצנטרי (בנץ׳ עם התנועה האקצנטרית בלבד) קיבלתי דומס רציני..

האם העובדה שהוא הוסיף תרגיל אקצנטרי הופכת את התוכנית לטובה? התשובה היא לא. היא גם הופכת אותה ל-לא תוכנית, כי אקצנטרי זה לא משהו שניתן לתכנון, אלא אם תמצא דרך פרקטית לאמוד את הזמן שלוקח לך להוריד את המוט ולפי זה להגדיר מה זה "כשל" בתרגיל אקצנטרי (בקונצנטרי אי יכולת הרמה מוגדרת ככשל - מה זה כשל בתרגיל שבו המטרה היא להוריד את המוט?)

מקווה שהנקודה ברורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית