עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא נראה לי, עשיתי הרבה אימונים שהיה לי דומס חזק כמה ימים אחרי, בלי יותר מדי תוצאות, ועכשיו ב SS לפעמים יש דומס בקטנה ואני גודל הרבה יותר משנים של אימונים ואגב זה נקרא היפרטרופיה ולא היפוטרפיה(HYPERTROPHY)רציתי לדעת אם הוא שלב הכרחי או יכול להוות אינדיקציה כולשהיא לגבי היעילות של האימון להיפוטרפיה.
בגלל מקרה דומה שחוויתי אני שואל.. למרות שתמיד גדלתי ותמיד הייה לי דומס כשעברתי לתוכנית של pl (משו בסגנון אס אס) לא הייה לי דומס חוץ מפעמים בודדות אבל עדיין המשכתי לגדול..לא נראה לי, עשיתי הרבה אימונים שהיה לי דומס חזק כמה ימים אחרי, בלי יותר מדי תוצאות, ועכשיו ב SS לפעמים יש דומס בקטנה ואני גודל הרבה יותר משנים של אימונים ואגב זה נקרא היפרטרופיה ולא היפוטרפיה(HYPERTROPHY)
היפרטרופיה זה גדילת יתר, והיפוטרופיה זה תת גדילה (היפו זה ההפך מהיפר) אבל העיקר שמבינים אחד את השני 😃בקשר למילה אני לא בטוח שאתה צודק (אולי היפוטרפיה היא סוג של הסבה של המילה לעברית
היפרטרופיה זה גדילת יתר, והיפוטרופיה זה תת גדילה (היפו זה ההפך מהיפר)
אין קשר בין גדילה לבין דומס, תקרא את מה שאמרתי לך למעלה.בדקתי, צודק... תודה על התיקון
וחזרה לנושא, מישהוו ??
גם, וגם לא. כמובן שאם נפח נורמלי באימון ראשון יהיה לך דומס גדול, וכמובן שאם תפמפם 50 סטים שריר יהיה לך דומס.אז בעצם נפח גבוה גורם לדומס?
זה פשוט מבלבל אותי.. בתפיסה הכללית ידוע שנפח גבוה (ובואו נשאר הגיוניים אני לא מדבר על חמישים סטים בייספס אלה אימון נורמאלי בנפח גבוה)גם, וגם לא. כמובן שאם נפח נורמלי באימון ראשון יהיה לך דומס גדול, וכמובן שאם תפמפם 50 סטים שריר יהיה לך דומס.
הכל יחסי.
אתה מבלבל פה כמה נושאים, ומבלבל גם אותי. תהיה יותר ספציפי בבקשה.זה פשוט מבלבל אותי.. בתפיסה הכללית ידוע שנפח גבוה (ובואו נשאר הגיוניים אני לא מדבר על חמישים סטים בייספס אלה אימון נורמאלי בנפח גבוה)
גורם להיפרטרפיה ובמקביל נפח גבוה גורם גם לדומס, ובעצימוצ גבוה אין דומס וגם ההיפרטרפיה פחות יעילה .. אם עושים אחד ועוד אחד יוצא שדומס אכן מגיע (לא בהכרח אבל יש קשר) עם היפרטרפיה.. 😣 שוב כאשר מדובר בנפח הגיוני *
זה נכון חלקית..היפוטרופיה זה תת גדילה
סבבה תודה על התשובה המפורטת ובאמת לאחר שהוספתי תרגיל אקצנטרי (בנץ׳ עם התנועה האקצנטרית בלבד) קיבלתי דומס רציני..כאבי שרירים זה תוצר לוואי, לא מטרה.
הם מאוד מאופיינים עם פעילויות אקצנטריות (למשל ההורדה של המוט בבנץ' פרס). כאבי שרירים לא מעידים על כך שתהיה גדילה של מסת שריר ו\או התחזקות. אבל מידי פעם בתהליך הגדילה וההתחזקות, יהיו כאבי שרירים וזה תקין לחלוטין.
כאבי שרירים כרוניים אחרי אימונים מעידים על אימונים לא תקינים לרוב האוכלוסייה, והם לא מניבים תוצאות.
בקיצור,
כאבי שרירים אחרי האימון לא מעידים על אימון טוב או גרוע, הם מתרחשים בשתי הסיטואציות - אבל אם זה מתרחש תמיד, אז האימון ככל הנראה גרוע (יש מעט יוצאים מהכלל).
אני ממש לא בטוח אבל ממש לא.. אם תוכל לגבות את זה במחקר\מאמר\משהו מדעי אני ישמח.. אם זה מניסיונך האישי אז אולי תבדוק את עצמך שוב(הכל באווירה חיובית)אבל אם זה מתרחש תמיד, אז האימון ככל הנראה גרוע
אין שום קשר למחקר, ומחקרים על שיטות אימון שמראים מה באמת מוצלח ומה לא - לא קיימים, מכל מיני סיבות. יש הרבה מחקרים שמראים אנקדוטות מעניינות וחשובות שאפשר להתייחס אליהן, לגביי מתודות אימון - טרם.אני ממש לא בטוח אבל ממש לא.. אם תוכל לגבות את זה במחקר\מאמר\משהו מדעי אני ישמח.. אם זה מניסיונך האישי אז אולי תבדוק את עצמך שוב(הכל באווירה חיובית)
סבבה תודה על התשובה המפורטת ובאמת לאחר שהוספתי תרגיל אקצנטרי (בנץ׳ עם התנועה האקצנטרית בלבד) קיבלתי דומס רציני..