הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון The effects of myofascial release on d.o.m.s וההבדל לעומת טריגר פוינטס

• פותח/ת השרשור alskf
  • פורסם בתאריך

alskf

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
-1
107
0
היי,

הקדמה:
ראיתי שבדיוק מישהו פתח פוסט על הקשר בין היפרטרופיה לדומס, ולפי מה שאני הבנתי הכאבים בשריר אחרי אימון רק מעידים על התאוששות לקויה, ובנוסף לא ממש נעימים לכן אני מנסה להיפתר מהם.

אחד הדברים שהרבה ממליצים עליו זה עיסוי בעזרת פואם רולר או כדור טניס/ לקרוס.
עכשיו אני יודע שעיסוי ולחיצה על נקודות מסוימת יכול להיות סופר אפקטיבי ומשחרר כשמדובר בטריגר פוינט

לכן השאלה הראשונה שלי היא: מה ההבדל והקשר בין טריגר פוינטס לדומס ואם אימון משקולות יכול לשפעל נקודות כאלו כל פעם מחדש?

(כלומר האם גם ספורטאי מיומן ששומר על עצמו ומשקיע בהתאוששות (ולא אדם מנוון שלא קם מהכסא) עשוי לסבול בכל שבוע מחדש מטריגר פוינט בעקבות הפעילות האינטנסיבית שלו?

בנוסף עשיתי בדיקה גם ביוטיוב ובעיקר במאמרים ושמתי לב שאין הסכמה חד משמעית שעיסוי תורם להתאוששות מהירה יותר. מה דעתכם זה עיסוי יכול לשחרר או שזה רק מרפה את הכאב זמנית ואולי תורם באפקט פלצבו כמו שוטענים בחלק מן המקומות?

http://scholar.google.co.il/scholar...a=X&ei=eVbKU-GCBtDY7AabpoDQBA&ved=0CBoQgQMwAA

תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית