הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פאוורליפטר עם אחוז שומן נמוך

• פותח/ת השרשור hazeof
  • פורסם בתאריך
גם כל האלה מהאולימפיאדה המרימי משקולות בקטגוריות נמוכות- הם גם פאוורליפטרים? עם כן אז הם גם חטובים לא?
הם לא פווארליפטרים הם ווייטליפטרים.
אין איזה חוקיות..לא אצל יותר מדי חבר'ה שם יש גוף שהייתי מגדיר כגוף מטרה

אפשר בבקשה ה0בר למהו ההבדל בין וויטליפטר לפאוורליפטר?
פווארליפטרים מתעסקים בשלושת הגדולים-
בנץ' פרס, סקוואט ודדליפט.
כאשר כל התכניות סובבות מסביב לאימונים פונקציונליים ל'שיפור' התרגילים הנ"ל...
ווייטליפטרים מתעסקים בתרגילים המרוכבים קלין וג'רק וסנאץ'. כאשר תכניות האימונים דואגות לשים דגש על כח מתפרץ ועבודה על התרגילים הנ"ל.
ההבדל הוא במבנה התכניות, שיטת עבודה וכד'

למרות השוני בין שני סוגי הספורט, יש חפיפות מסויימות בשיטות האימונים..אם כי לא הייתי אומר שיש יותר מדי כאלה.

• פותח/ת השרשור
פווארליפטרים מתעסקים בשלושת הגדולים-
בנץ' פרס, סקוואט ודדליפט.
כאשר כל התכניות סובבות מסביב לאימונים פונקציונליים ל'שיפור' התרגילים הנ"ל...
ווייטליפטרים מתעסקים בתרגילים המרוכבים קלין וג'רק וסנאץ'. כאשר תכניות האימונים דואגות לשים דגש על כח מתפרץ ועבודה על התרגילים הנ"ל.
ההבדל הוא במבנה התכניות, שיטת עבודה וכד'

למרות השוני בין שני סוגי הספורט, יש חפיפות מסויימות בשיטות האימונים..אם כי לא הייתי אומר שיש יותר מדי כאלה.
כלומר אין כל כך הבדל בין שיטות האימון? אני מתכוון שגם וויפאוור וגם פאוורליפטר מתאמנים בערך באותם התכניות?

כלומר אין כל כך הבדל בין שיטות האימון? אני מתכוון שגם וויפאוור וגם פאוורליפטר מתאמנים בערך באותם התכניות?
לא, בדיוק ההפך.
מבנה התכניות שונה כמעט לחלוטין..גם המתודולוגיה.
קיימות תוכניות PL שמשתמשות במתודולוגיות זהות אבל לא הייתי אומר שמדובר באותן שיטות אימון.

בוא נגיד את זה בצורה פשוטה יותר-
תכניות הPL הפופולריות ביותר שהוכיחו את עצמן שונות בתכלית מתכניות WL

אפשרי בהחלט.. אתה לא הולך להיות פאוורליפטר ברמות הכי גבוהות ברמה של שיאי עולם וגם אם כן תן בחיטוב חודשיים זה לא נורא אבל כעקרון הליפטר הממוצע הוא שמן ובאמת שאין מה לעשות (אני גם אישית רוצה להיות ליפטר והמטרה כמובן להישאר חטוב ככל האפשר)
הליפטר הממוצע שמן? באמת? פעם ראית תחרות שלמה או שיאי עולם שהם לא עד 140/140+?
אוקי תודה רבה
יש לך דוגמא לאיזו תכנית wl?
תוכניות WL לא תמצא כמעט בגוגל, הן נמצאות בעיקר בספרים שמדברים על תכנון אימונים לענף או אצל מאמני WL.
בארץ הכי נוח ללכת למאמן אישי שמתעסק בנושא שילמד אותך טכניקה ויתן תוכנית או ללכת לקבוצה (בדרך כלל עולה גרושים או חינם) וללמוד שם + לקבל תוכנית.
אני יכול לתת דוגמית מתוך תוכנית לדוגמה מספר מסויים אם אתה רוצה אבל כמעט כל התוכניות למרימי משקולות (וויטליפטרים) הן תוכניות שבנויות למשך כמה שבועות לעומת פאוורליפטינג שהן 2-3 אימונים שונים שחוזרים על עצמם פעם-פעמיים בשבוע למשך הרבה מאד זמן.
ככל שהרמה שלך יותר גבוהה ב-PL התכנון נמשך יותר זמן וזה עובר מ-3 פעמים בשבועיים אותו אימון לפעם בשבוע לפעם בשבועיים חודש וכו'.

הליפטר הממוצע שמן? באמת? פעם ראית תחרות שלמה או שיאי עולם שהם לא עד 140/140+?

תוכניות WL לא תמצא כמעט בגוגל, הן נמצאות בעיקר בספרים שמדברים על תכנון אימונים לענף או אצל מאמני WL.
בארץ הכי נוח ללכת למאמן אישי שמתעסק בנושא שילמד אותך טכניקה ויתן תוכנית או ללכת לקבוצה (בדרך כלל עולה גרושים או חינם) וללמוד שם + לקבל תוכנית.
אני יכול לתת דוגמית מתוך תוכנית לדוגמה מספר מסויים אם אתה רוצה אבל כמעט כל התוכניות למרימי משקולות (וויטליפטרים) הן תוכניות שבנויות למשך כמה שבועות לעומת פאוורליפטינג שהן 2-3 אימונים שונים שחוזרים על עצמם פעם-פעמיים בשבוע למשך הרבה מאד זמן.
ככל שהרמה שלך יותר גבוהה ב-PL התכנון נמשך יותר זמן וזה עובר מ-3 פעמים בשבועיים אותו אימון לפעם בשבוע לפעם בשבועיים חודש וכו'.
אני מדבר על ליפטר שהוא בקטגוריית משקל כי גבוהה.

יצאתי פיתה התכוונתי שכאנשים אומרים ליפטר בדרך כלל (או לפחות לי) עולה תמונה של ליפטר שמן
אבל עזוב יצאתי פיתה
זה כי הכניסו לך יותר מדי שטויות לראש. אין לך באמת הבנה של מה זה ליפטר ומה זה פאוורליפטינג בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית