אחר פאוורליפטר עם אחוז שומן נמוך

• פותח/ת השרשור hazeof
  • פורסם בתאריך
אם דן גרין מתחרה כל השנה ב242 ואריק ליליברידג' ב308 אז כנראה שהם לא עולים יותר מדי או יורדים יותר מדי.
זה כל השנה?
כמה פעמים יוצא להם להתחרות בשנה?

בערך...לא מצפה שתדע בדיוק

תלוי מה ההגדרה שלך ל״חטוב״ מבחינתי 12-16 זה חטוב כי בטווח הזה אתה נראה ״נורמלי״.

לא כולם מחפשים פסים בתחת
אני מניח שקובעים ספקטרום שעל צד אחד שלו מוגדר החטוב, למשל בודיבילדר לפני תחרות ושמן שזה נניח ההוא מגינס שלא יכול לקום מהמיטה.
על הספקטרום הזה ליליברידג' נמצא יותר לכיוון השמן מקלוקוב למשל...
לגבי אחוז השומן, עבורי אחוז שומן נמוך הוא אסטטי אך ורק אם מסת השריר ניכרת. אחרת וכאן אני מסכים איתך, עדיף להיות בעל מסת שריר גבוהה ו-12-16% (זרמתי עם הערכים השרירותיים) מאשר 8% שומן ושלדי כאשר השרירים והקוביות מובחנים רק עקב מסת שומן נמוכה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי
מעניין אותי לדעת פאוורליפטרים יש כמה עם אחוז שומן ממש נמוך? 8-10?? יש איזה אחד או כמה כאלה?

הבנתי
מעניין אותי לדעת פאוורליפטרים יש כמה עם אחוז שומן ממש נמוך? 8-10?? יש איזה אחד או כמה כאלה?
יש מלא
תסתכל בקטגוריות של עד 82.5 או עד 90....

יש גם כאלו שפחות (לרוב נמוכים אבל)
Olksendr kutcher למשל (השם בטח לא נכתב נכון אבל גוגל יתקן לך)

חטוב זה כמובן לפי העין, אבל דובר כאן בעיקר על הקטגוריות הנמוכות, עד 110. ליליברידג' הוא עד 125 (בקושי רב) ותאמינו או לא הוא חטוב יותר ממה שהוא נראה.

לליפטרים במשקל גבוה (וככל הנראה על מינון גבוה של חומרים) יש נטייה גם לצבור נוזלים בפנים וגם לטפח כרס גדולה (אני חושב עקב איברים פנימיים מוגדלים, אאל"ט) אבל בפועל האחוז שומן שלהם הרבה יותר נמוך ממה שנראה לעין.

שים לב את מגנוסון (תמונה עדכנית) על 20% שומן במשקל 170 קילו: (נמדד במכונה מתקדמת כלשהי, גם הוא היה מופתע)
10551073_606483239466190_5483799890483070175_n.jpg

גם אנדי בולטון שהיה בארץ סיפר לנו שנבדק בשיאו והיה 14% במעבדה באונ' למרות שנראה חתיכת OBESE.

אבל יש המון ליפטרים חטובים אפילו מאוד גם לעין הרגילה:
174761c101891dcb8261c304b398b773.jpg

feotm-jesse-norris-3b.jpg

Pete-Rubish.jpg

tumblr_m9p7zcIAGS1ru1omco1_500.png

FtCL9V0Zh-s.jpg

אבל אני חושב שלא צריך להתעסק בטופ העולמי, אלא לקחת דוגמא מרמה יותר בינונית לראות מה ליפטרים "אנושיים" עושים ואיך הם נראים. כמובן שיש בקט' היותר נמוכות עוד יותר חטובים, אבל אלו חבר'ה 90+ עדיין על א.ש נמוך.

באוסטרליה החבר'ה שאני הכרתי כולם ממש א.ש חד ספרתי 82-100 קטגוריות..
ליפטרים רציניים לא עושים "דיאטה" מדי פעם, הם דואגים להכנס לקטגוריה הרצויה, לא קיים כזה דבר "מאסה" ו"חיטוב". אדם ששוקל 100 כל התכנית אימונים שלו ויחתוך לעד 82 לא יהיה קרוב להרים את מה שהיה לו מקודם, זה אולי בסדר לעשות פעם אחת אבל לא עושים את הנדנדה הזאתי, זה מאוד לא מקצועי.

אנשים נשארים כל השנה כמה ק"ג מעל הקטגוריה (2-10 נגיד) ולקראת התחרות לפעמים עושים "חיטוב" של 3-4 קילו בשבוע-שבועיים לפני, ואז מייבשים את השאר. ביום של התחרות ישקלו אותו דבר כמו כל השנה.

אני עוקב אחרי לא מעט ליפטרים בחו"ל, שמפרסמים את הדברים האלה. בנוסף אני מכיר / חבר / שומע על חבר'ה רציניים באוסטרליה ואיך האורח חיים שלהם, פשוט לא שמעתי מאף אחד על "חיטוב" או "מאסה".

• פותח/ת השרשור
בערך הבנתי
אבל משהו לא הסתדר לי- הם לא כל הזמן בסוג של מסה? כלומר בתכניות כח הם כל הזמן במאזן חיובי לא? אז עם השנים הם רק גדלים וגדלים באחוז שומן בקצב הזה.. אם הם עושים בקושי חיטוב.. כלומר אפילו שזה לא ממש מסה- הם במאזן חיובי אני משער- לא?

בערך הבנתי
אבל משהו לא הסתדר לי- הם לא כל הזמן בסוג של מסה? כלומר בתכניות כח הם כל הזמן במאזן חיובי לא? אז עם השנים הם רק גדלים וגדלים באחוז שומן בקצב הזה.. אם הם עושים בקושי חיטוב.. כלומר אפילו שזה לא ממש מסה- הם במאזן חיובי אני משער- לא?

מצטער אבל אתה מתעסק בשטויות....

לא נכנס לאף אחד לצלחת אבל לרוב משחקים עם הכמות פחמימות מעלים במידה ורוצים לעלות במשקל, אבל זה לא תמיד מצב רצוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית