הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסתבך בנושא של פשיטות כפיפות ..

bietarist

מושעה
2,468
0
נק' מוניטין:
7,494
2,468
0
אני צריך הסבר על איזה נושא שאני מסתבך..
איך אני יודע שיש ליכפיפה במפרק הכתף. פשיטה,, הרחקה , קירוב, רוטאציה וכו...
נגיד במפרק המרפק אני יודע אבל בכתף אני מסתבך..

• פותח/ת השרשור
כן אבל נגיד סתם דוגמא אני עושה לחיצת כתפיים כנגד מוט בישיבה..
אז צריך לנתחאת התנועה בשלב הקונצטרי, אז בשלב הזה יש פשיטה במרפק אבל אני עדיין לא מצליח להבין מה יש במפרק הכתף,יכול להיות הרחקה?

• פותח/ת השרשור
דרך אגב אם יש לך איזה אתר או משהו שמסביר טוב וברור על עקרון האורך/מתח והעקרון הניגודיות(קנזיאולוגיה),זה יעזור מאוד

כן אבל נגיד סתם דוגמא אני עושה לחיצת כתפיים כנגד מוט בישיבה..
אז צריך לנתחאת התנועה בשלב הקונצטרי, אז בשלב הזה יש פשיטה במרפק אבל אני עדיין לא מצליח להבין מה יש במפרק הכתף,יכול להיות הרחקה?

תלוי ברוחב של האחיזה. ככל שהאחיזה רחבה יותר יש יותר החרקה וככל שהאחיזה קרובה יותר יש יותר כפיפה.

לפי המרפק, תסתכל לאן הוא זז, אם המרפק מתרחק מהגוף אזי יש הרחקה (אם המרפק מתרחק לצידי הגוף) אם המרפק הולך קדימה מהגוף מלמטה למעלה יש כפיפה, אם המרפק הולך אל מאחורי הגוף או מלמעלה למטה יש פשיטה וכך הלאה, זה קצת מאוד קשה להסביר את זה דרך האינטרנט צריך משהו שישב ויראה לך את זה, בסופו של דבר מבינים את זה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי למה אתה מתכוון, אבל אני מנסה להבין את זה בתוך התרגילים..
אתה יכול לתת לי דוגמא למשל בלחיצת חזה, איזו תנועה יש במפרק הכתף ולמה?
ככה אני יבין את זה הכי טוב

בלחיצת חזה יש קרוב אופקי של הכתף
http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/BBBenchPress.html

שים לב למרפקים הם נמצאים במקביל לקרקע (אם תקום ולא תשכב) והולכים קדימה אל הגוף, זה הסבר קצת מטומטם אבל רק ככה אני אישית רואה את הכתף.

אתה בטח בקורס עכשיו..שיהיה בהצלחה!

לפי דעתי,בהנחה שאתה מסתבך עם קניזיולוגיה הכי פשוט זה ליישם את זה בשטח.
לך עם חבר מאמן או מישהו שמבין בשעות הבוקר לחד"כ(כשהכל שקט ורגוע) ותעברו תרגיל תרגיל ותנתחו אותו....
זה ממש פשוט ברגע שאתה קולט את העקרון...
אל תשנן!תנסה להבין ותראה שזה ממש שטויות....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית