הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבולבל - איך להתחיל בכלל?

MichaelNewbie

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אהלן, אני רוצה להתחיל להתאמן כי אני במצב לא טוב ואני בטוח שהאימונים יעזרו לי ולביטחון העצמי שלי.
אני מתחיל באמת באמת מ-0, אני לא יכול לרוץ כמעט (לא משהו רפואי, לא בכושר) ולא חזק, אפילו די חלש. OVERWEIGHT אבל לא ברמה מגעילה אלא ברמה שלא מציקה לעין.
כל אחד שאני מתייעץ איתו נותן לי דרך שונה להתחיל ואני כבר לא יודע איך להתחיל - חלק אומרים להתחיל עם מסה כי אמרו לי שזה לוקח זמן להוריד את המשקל העודף שיש, להשמין שוב (תוך כדי אימונים אימונים - לאכול אחרי אימונים והכל) ואז שוב להוריד משקל בחיטוב,
וחלק אומרים להתחיל עם אירובי 4 פעמים בשבוע ופעם בשבוע מסה, ככה שהשרירים עצמם גם קצת מתעוררים אבל בעיקר כדי לגדל סיבולת.

מה נכון? מה לא? אם אפשר להסביר לי על זה קצת יותר אני אשמח. כרגע אני חותר לכיוון היותר אירובי למרות שאני רוצה בהמשך לפתח גוף.

בתור התחלה אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לעשות קודם, להוריד את השומן העודף (חיטוב), או לבנות שריר (מסה).
אני מציע לך קודם כל, אם אתה רוצה חיטוב תקרא את זה:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
אם אתה רוצה מסה תקרא את זה:
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
זה יעזור לך להבין קצת מי נגד מי.

• פותח/ת השרשור
בתור התחלה אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לעשות קודם, להוריד את השומן העודף (חיטוב), או לבנות שריר (מסה).
אני מציע לך קודם כל, אם אתה רוצה חיטוב תקרא את זה:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
אם אתה רוצה מסה תקרא את זה:
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
זה יעזור לך להבין קצת מי נגד מי.
upload_2014-7-23_0-29-50.jpeg

או יותר. ברור שזה שאפתני וכרגע רחוק מאיך שאני נראה, אבל אני בטוח שברגע שאני אדע איך לקבל גוף כזה אני אעשה הכל כדי שיהיה לי כזה. אני לא יודע איך להתחיל כדי לקבל גוף כזה, כי שתי האפשרויות שכתבתי בהתחלה נראות לי הגיוניות ובגלל זה אני לא יודע איך להתחיל כדי שבסופו של דבר אני אראה ככה.

תשמע, אני לא יודע איך להתייחס לתמונה ששמת... בגדול כמו רוב האנשים אתה רוצה גוף שרירי וחטוב (מסת שריר מכובדת ואחוז שומן נמוך כך שיראו את השרירים). אמרת שיש לך משקל עודף. אני אומר לך שוב, תחליט מה אתה רוצה לעשות קודם, להעלות מסת שריר, או להיפטר משומן עודף, כי זה לא ילך ביחד אחד עם השני בו זמנית (אולי רק ממש בהתחלה). ובשני המאמרים ששמתי קודם יש מידע מאוד מועיל לכל אחת מהאפשרויות שתבחר. מאוד רצוי שתתחיל מלקרוא אותם, כי אתה צריך לפחות לדעת דברים בסיסיים. אף אחד לא יגיד לך עכשיו שתעשה א ב ג ותוך X זמן תהיה כמו בתמונה, זה פשוט לא יקרה עוד משהו: אני לא יודע מי הבנאדם בתמונה, אבל אני מניח שהוא איזה דוגמן פיטנס או משהו כזה. אם כן, אז זה בנאדם שהקריירה שלו זה שיהיה לו גוף כמה שיותר מושלם, וכל הסדר יום והחיים שלו סובבים סביב זה (וזה עוד בלי להזכיר חומרים כאלה ואחרים שאני לא יודע אם הוא משתמש או לא, וגנטיקה שהוא כנראה התברך בה). לבנאדם "רגיל" שעובד/לומד/נמצא בצבא/כל עיסוק אחר של אנשים רגילים זה בעיה להגיע לזה לדעתי, אבל עדיין עם התמדה ועבודה נכונה אפשר להגיע לתוצאות יפות. מה שאני מתכוון, אל תגיד לעצמך "אני רוצה להיראות ככה", ואחרי כמה זמן שתראה שאתה לא נראה ככה פשוט לעזוב

• פותח/ת השרשור
תשמע, אני לא יודע איך להתייחס לתמונה ששמת... בגדול כמו רוב האנשים אתה רוצה גוף שרירי וחטוב (מסת שריר מכובדת ואחוז שומן נמוך כך שיראו את השרירים). אמרת שיש לך משקל עודף. אני אומר לך שוב, תחליט מה אתה רוצה לעשות קודם, להעלות מסת שריר, או להיפטר משומן עודף, כי זה לא ילך ביחד אחד עם השני בו זמנית (אולי רק ממש בהתחלה). ובשני המאמרים ששמתי קודם יש מידע מאוד מועיל לכל אחת מהאפשרויות שתבחר. מאוד רצוי שתתחיל מלקרוא אותם, כי אתה צריך לפחות לדעת דברים בסיסיים. אף אחד לא יגיד לך עכשיו שתעשה א ב ג ותוך X זמן תהיה כמו בתמונה, זה פשוט לא יקרה עוד משהו: אני לא יודע מי הבנאדם בתמונה, אבל אני מניח שהוא איזה דוגמן פיטנס או משהו כזה. אם כן, אז זה בנאדם שהקריירה שלו זה שיהיה לו גוף כמה שיותר מושלם, וכל הסדר יום והחיים שלו סובבים סביב זה (וזה עוד בלי להזכיר חומרים כאלה ואחרים שאני לא יודע אם הוא משתמש או לא, וגנטיקה שהוא כנראה התברך בה). לבנאדם "רגיל" שעובד/לומד/נמצא בצבא/כל עיסוק אחר של אנשים רגילים זה בעיה להגיע לזה לדעתי, אבל עדיין עם התמדה ועבודה נכונה אפשר להגיע לתוצאות יפות. מה שאני מתכוון, אל תגיד לעצמך "אני רוצה להיראות ככה", ואחרי כמה זמן שתראה שאתה לא נראה ככה פשוט לעזוב
אני לא יודע אם הוא דוגמן או לא וברור שייקח לי יותר מיום אחד או שתיים או שנתיים כדי להגיע למשהו כמו הרמה הזאת, אני יודע ששינוי כזה לוקח זמן וזה זמן שאני כן רוצה להשקיע כי זה יעשה לי רק טוב, גם אם ייקח זמן.
קראתי את המאמרים, אני עדיין בהתלבטות איך להתחיל - באירובי בשביל לפתח סיבולת יותר גבוהה או במסה כדי "לחסוך זמן" ומאמץ. במה לדעתך כדאי להתחיל כשאתה מתחיל מ0?

אני לא יודע אם הוא דוגמן או לא וברור שייקח לי יותר מיום אחד או שתיים או שנתיים כדי להגיע למשהו כמו הרמה הזאת, אני יודע ששינוי כזה לוקח זמן וזה זמן שאני כן רוצה להשקיע כי זה יעשה לי רק טוב, גם אם ייקח זמן.
קראתי את המאמרים, אני עדיין בהתלבטות איך להתחיל - באירובי בשביל לפתח סיבולת יותר גבוהה או במסה כדי "לחסוך זמן" ומאמץ. במה לדעתך כדאי להתחיל כשאתה מתחיל מ0?
התכוונתי שתשקיע בשביל לשפר את עצמך ולהתמקד בזה ולא בלהיראות כמו...
אני מציע בכל מקרה להתחיל מאימוני משקולות ואפשר להוסיף גם אירובי. אם השומן מפריע לך אז תתחיל מחיטוב. אם לא כל כך, ויותר חשוב לך עכשיו לפתח מסת שריר אז תתחיל מסה. בשתי האפשרויות ההבדל העיקרי זה התזונה שלך.
מה הגובה והמשקל שלך?

• פותח/ת השרשור
התכוונתי שתשקיע בשביל לשפר את עצמך ולהתמקד בזה ולא בלהיראות כמו...
אני מציע בכל מקרה להתחיל מאימוני משקולות ואפשר להוסיף גם אירובי. אם השומן מפריע לך אז תתחיל מחיטוב. אם לא כל כך, ויותר חשוב לך עכשיו לפתח מסת שריר אז תתחיל מסה. בשתי האפשרויות ההבדל העיקרי זה התזונה שלך.
מה הגובה והמשקל שלך?
1.74
אין לי משקל לידי אבל אני מעריך שבסביבות 82-84 ק"ג

1.74
אין לי משקל לידי אבל אני מעריך שבסביבות 82-84 ק"ג
הבנתי... פשוט לפעמים אנשים נגיד בגובה שלך ובמשקל 60 וקצת לא בטוחים להתחיל מסה או חיטוב, כששם זה חד משמעית מסה. במקרה שלך זה, שוב, החלטה שלך לפי מה שאתה רואה במראה

אני בדיוק באותו המצב כמו שלך הייתי 87 קילו וירדתי 6 קילו ,אני עדיין נלחם בשומון העודף .
דבר ראשון והכי חשוב שאתה צריך לעשות זה לאכול נכון אוכל בריא וכבר תתחיל לרדת במשקל,
דבר שני תתחיל לעשות הליכות/ריצה קלה ולאט לאט תגביר מהירויות .
מה שאני עשיתי זה אימון משולב 3 פעמים בשבוע התחלתי בחימום ,ריצה של 1-2 ק"מ ואז עבדתי עם המשקולות .
לי זה עבד ועובד יפה עד עכשיו

בהצלחה

אהלן, בתור אחד שעושה את הדרך הזו ועבר את הדרך של להוריד איזה 16 קילו של שומן מגעיל ועובד כרגע על מסה, אני יכול להמליץ לך מה לעשות שזה אולי לא יחדש לך.
1) לבדוק מה הגובה שלך ומה המשקל שלך המדויק.
2) לחשב את הbmr שלך.
3) לבנות לך 3 סוגים אפשרויות תזונה.

שריפת קלוריות יומית נקייה : 2200 קלוריות

חיטובL

יום ללא אימון:

= 1700 500(קלוריות) – 2200 (קלוריות)

חלבון : 73 (משקל הגוף) * 2 = 146+ גרם חלבון ביום = 584 קלוריות.

שומן = 73 (משקל הגוף) * 0.8 = 58-73 גרם שומן ביום = 525 קלוריות.

פחמימה = 1700-584-525 = 591 קלוריות = 148 גרם פחמימה.

יום אימון אירובי:

=2550 -550 = 2000 350 (קלוריות) + 2200 (קלוריות)

חלבון : 73 (משקל הגוף) * 2 = 146+ גרם חלבון ביום = 584 קלוריות.

פחמימה = 2000-584-525 = 520 קלוריות = 220 גרם פחמימה.

יום אימון כוח:

= 2400 -500 = 1900 200 (קלוריות) + 2200 (קלוריות)

חלבון : 73 (משקל הגוף) * 2.2 = 160+ גרם חלבון ביום = 640 קלוריות.

פחמימה = 1950-640-525 = 520 קלוריות = 196 גרם פחמימה.
זה שלי ^. עבד מעולה..

4. לקנות מד משקל דיגיטלי מהום סנטר.
5. להתחיל לשקול את מה שאתה מכניס לפה ובמקביל לעבוד עם fooddictionary (אתר מדהים).
6. לעבוד אירובי + כוח (בפועל אתה לא חייב אירובי, אבל מומלץ, לגבי כוח זה בשביל לנסות ולשמר את המסת שריר שכרגע יש לך).
7. בהצלחה!

צפה בקובץ המצורף 18517
או יותר. ברור שזה שאפתני וכרגע רחוק מאיך שאני נראה, אבל אני בטוח שברגע שאני אדע איך לקבל גוף כזה אני אעשה הכל כדי שיהיה לי כזה. אני לא יודע איך להתחיל כדי לקבל גוף כזה, כי שתי האפשרויות שכתבתי בהתחלה נראות לי הגיוניות ובגלל זה אני לא יודע איך להתחיל כדי שבסופו של דבר אני אראה ככה.
אתה שואף רחוק מדי צר לי להגיד לך. צריך שנים של אימונים + גנטיקה+ חומרים בשביל להגיע לרמה כזאת.
תתחיל לאט לאט. תדאג להוריד את המשקל העודף, תעשה מסה וחוזר חלילה. אל תשאף להיות כמוהו או כמו כל דוגמני פיטנס כי להתחלה לפחות זה ציפיות לא ריאליות.

Back
למעלה תחתית