הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עייפות

• פותח/ת השרשור Star
  • פורסם בתאריך

Star

משתמש פעיל
404
2
נק' מוניטין:
67
404
2
אני מרגיש עייפות קשה ,אני יושן 7-8 שעות ביום אני קם עייף ואני פשוט עייף כל היום ,אבל לא יוצא לי לישון מוקדם משום מה ,שמגיע הלילה אני פשוט לא עייף ,אבל יוצא לי לישון בין 7-8 שעות ,למה אני עייף ככה?

מעבר לבדיקות דם,
תכתוב בעיקרי דברים את סדר היום שלך (מתי קם, מה עושה, מתי אוכל, מתי הולך לישון)

כל מה שאמרו ובנוסף הייתי מוסיף את הפן הנפשי של מצב רוח וגישה.
מאה אחוז. תקרא קצת על Mind over matter, כוח המחשבה (לא בלבולי מוח של קוסמים, אלא איך המצב הנפשי משפיע פיזיולוגית)
אתה יכול לראות סרט טוב בנושא: "הסוד".

במה אתה עובד?צורך קפאין בצורה כולשהי?
לי למשל יש חוסר בברזל אז זה חלק ממה שגורם לי לעייפות- וגם לחץ דם נמוך תמידי
וגם עייפות מצטברת מהעבודה , הכי טוב תלך לרופא משפחה ותעשה בדיקות דם כלליות

במה אתה עובד?צורך קפאין בצורה כולשהי?
לי למשל יש חוסר בברזל אז זה חלק ממה שגורם לי לעייפות- וגם לחץ דם נמוך תמידי
וגם עייפות מצטברת מהעבודה , הכי טוב תלך לרופא משפחה ותעשה בדיקות דם כלליות
למה שלא תקחי ברזל עם קצת ויטמין B6?
הייתה לי את אותה הבעיה, גם לי יש לחץ דם נמוך וחוסר בברזל אם אני לא מתסף את עצמי.
במיוחד למי שמתאמן, הוא יוצר הרבה יותר חוסרים מאשר בן אדם שלא מתאמן.

למה שלא תקחי ברזל עם קצת ויטמין B6?
הייתה לי את אותה הבעיה, גם לי יש לחץ דם נמוך וחוסר בברזל אם אני לא מתסף את עצמי.
במיוחד למי שמתאמן, הוא יוצר הרבה יותר חוסרים מאשר בן אדם שלא מתאמן.
לוקחת כדורי ברזל שהרופא רשם, יש לך משהו להמליץ?
זה לא באמת משפר לי תהרגשה כ"כ

לוקחת כדורי ברזל שהרופא רשם, יש לך משהו להמליץ?
זה לא באמת משפר לי תהרגשה כ"כ
תלוי איזה ברזל היא הביאה לך.
יש לברזל הרבה סוגים, יש כאלו שנספגים יותר טוב ופחות טוב, תלוי איזה ברזל חסר לך.
גם בגוף יש את הברזל שכולם מכירים (עזבי שמות ביוכימיים, אני לא רוצה לסבך אותך) ויש מחסני ברזל.
לפעמים יש ברזל גבוה אבל מחסני ברזל ריקים.
תחזרי לרופאה ותגידי לה שהכדורים שהיא הביאה לך אינם משפיעים.
יש לך במקרה גם נשירת שיער?
דרך אגב, כדי להאיץ את הספיגה של הברזל, מומלץ לצרוך אותו עם ויטמין C או כל מאכל עם ויטמין C כמו מיץ תפוזים.
יש להמנע מסידן בסביבות השעות שאת צורכת ברזל.

תראה,יש הבדל עצום בין לשכב במיטה ולעצום עיניים ל 3 שעות עד שהגוף/מוח נרדמים לבין לשכב במיטה ובאמת להירדם מיד ולהתעורר לאחר 7 שעות של שינה מלאה כך שאם ישנת 7 שעות תוריד מזה את ה 3 שעות שלקח לך להירדם כך שלמעשה ישנת רק 4 שעות במקרה הטוב(לדוגמא הלכת לישון באחת בלילה,עצמת עיניים אבל לא באמת משותק,ורק בשעה 3:30 הגוף נרדם זה אומר שאתה צריך להתעורר באיזור השעה אחת 11:30 או יותר מאוחר על מנת להתעורר רענן .לפי מה שאתה אומר אתה מתעורר ב-איזור 8:00 שזה 7 שעות אחרי שנשכבת במיטה אבל רק 4 וחצי שעות לאחר ההירדמות למעשה) וזה אומר שאתה שובר את מחזור השינה מוקדם מידי בכך שאתה קם רק ארבע שעות אחרי שנרדמת,מה שמתבטא בהרגשת עייפות וצורך לישון במהלך היום.אתה צריך להגיע למצב שאתה שוכב עוצם עיניים ותוך בערך 20 דקות אתה כבר משותק משינה ולא הרבה אחרי להיות במצב שאתה חולם. מהשלב הזה קח 7-8 שעות ותראה שאתה תתעורר לבד ורענן.בגלל שאתה מכריח את עצמך לישון בזמנים לא נכונים לפי מחזור השינה של הגוף שלך אתה מבלה סתם זמן במיטה ומחשיב אותו כשזמן שינה.אם אני אבקש ממך לישון בצוהוריים,כמה זמן יקח לך עד שתירדם? כמעט מייד נכון? כי אתה עייף.אתה צריך להגיע לאותו מצב אבל בלילה.ואז לא תצטרך שום שינה נוספת.אני במקומך הייתי הולך למעבדת שינה,זה לא נושא לפורום.כנראה שמחזור המלטונין שלך דחוי והגוף לא מייצר לך את הורמון השינה בזמנים שנוחים ומתאימים לאורח חייך.שים לב שחלק מזה גם קשור לזמני הארוחות שלך.יתכן ומעבר לארץ אחרת יפתור את הבעיה,כך שאם אתה נוסע לחול בקרוב שים לב אם הבעייה נמשכת גם שם.אבל חשוב להתייעץ עם רופא ולבקש מעבדת שינה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית