הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Anabolic Diet

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
אהלן 😃

יש לי כמה שאלות בקשר לדיאטה דלת פחמימות הזו שלא מצאתי עליהן תושובת במאמר בפורטל.
קודם כל במידה ואני רוצה להשתמש בשיטה למטרת חיטוב , יש אחוז שומן מסויים שבו מומלץ להשתמש בדיאטה או שזה לא רלוונטי?

שאלה שנייה , השיטה אמורה לעודד ירידה באחוזי שומן ועלייה במסת שריר , משום שכתוב שהדיטאה מתאימה גם למאסה וגם לחיטוב , תהיתי אולי החלק של העלת במסת שריר מתייחס רק לאותם אנשים שישתמשו בשיטה לצורך מאסה?

אם זה כן אפשרי , מישהו יכול להפנות אותי למקור או להסביר לי בכמה מילים איך אני יכול לבצור שריר במאזן שלילי? (חוץ מההסבר הקצר של ניצול שלושת ההורמונים הבונים את מסת השריר)

תודה רבה .

אהלן.
אני קורא בימים אלו את הספר עצמו וטרם סיימתי, כך שיש לי מספר תובנות אבל הן לא שלמות עדיין.
בכל אופן:
1. שעור השומן לא רלוונטי. מחבר הספר טוען במרץ שהעקרונות נכונים ומתאימים לכל סטטוס (מבחינת מבנה גוף). זוהי תאוריה שמציעה חלופה לעקרונות התזונה 'המקובלים' יחסית בשנים האחרונות (קרי, תזונה דלת שומן, ביחוד פחד אלוהים משומן רווי, ועושר יחסי בפחמימות).

2+3. עלייה במסת שריר מיוחסת כמובן למי שנמצא בתקופת "עודף קלורי", מאסה.
מה שכן, כוונת הכותב הנה שבאופן "יחסי", אנשים "רגילים", שאינם נמצאים במשטר תזונה מסודר של מאסה או חיטוב - באופן יחסי יגיעו לסטטוס קוו של פחות שומן ויותר שריר בגוף.

• פותח/ת השרשור
כן את זה הבנתי , שבכך שתרד באחוזי שומן היחס ישתנה לטובת המסה הרזה , זה די ברור.
פשוט לא התייחסו במאמר לעניין של צבירת שריר , זה נראה לי הגיוני משום שכבר נאמר פה לא פעם שמתאמן כן יכול לצבור שריר במאזן שלילי במידה והוא מתחיל וממה שנאמר פה שנה - שנתיים זה עדיין מתחיל.

מתחיל הייתה הכוונה חודש - חודשיים מהכוונה שהוא לא דרך בחייו בחדר הכושר או שדרך והפסיק לתקופה מאוד ארוכה.

• פותח/ת השרשור
מוזר , כי אני זוכר דווקא תגובה שלך משה .
מישהו שאל האם הגיוני לעלות משקלי עבודה ולגדול בחיטוב , ואתה אמרת שכן כל עוד אתה מתחיל , וגם ציינת שרוב הפורום פה מתחילים , אני בספק אם התכוות לחודש - חודשיים אימונים .

יש מספר הגדרות למתאמן מתחיל, לכל תחום יש את ההגדרה שלו.
ההגדרה של מתאמן מתחיל מתחלקת לכמה אופנים, האופן של העלאה במשקלים משמע אתה מתאמן מתחיל אם אתה מצליח לעלות במשקלים מאימון לאימון, וההגדרה השנייה של מתאמן מתחיל מיוחס לפי מספר האימונים שהוא עושה בשבוע ולפי הוותק שלו במכון הכושר (הגדרת וינגייט ושל מכוני הכושר בכלל בעולם).
אני התכוונתי להגדרת וינגייט במקרה הזה.

1. לא רלוונטי, דווקא באחוז שומן גבוה יותר (נגיד 16-17) זה יעזור לצבור מסרת שריר נקייה, ולא להגיע לנקודת מוצא מבחינת אפשרויות צבירת מסת שריר באחוז שומן גבוה.
2. לא מדויק, אלה מעודדת בניית מסת שריר נקייה (כשבפועל יותר שריר נצבר = פחות אחוז שומן)

אין בתזונה הזומאזן שלילי אלא אם אתה לפני תחרות. בעיקרון אוכלים שלושים גרם פחמימה במאזן נייטרלי עד שמגיעים לא.ש הרצוים, ואז מעלים לאט לאט את הקלוריות והפחמימות בצורה שתוביל לעלייה די נקייה.

• פותח/ת השרשור
אין בתזונה הזומאזן שלילי אלא אם אתה לפני תחרות. בעיקרון אוכלים שלושים גרם פחמימה במאזן נייטרלי עד שמגיעים לא.ש הרצוים, ואז מעלים לאט לאט את הקלוריות והפחמימות בצורה שתוביל לעלייה די נקייה.

במאמר כתוב שהשיטה מתאימה לצרוכי חיטוב ולצורכי מאסה , שאתה יכול להוסיף או להפחית קולוריות עם הזמן.
זו טעות?

• פותח/ת השרשור
מן הסתם כי השיטה תומכת בעלייה נקייה בשריר , משמע הורדת אחוזי שומן עם הזמן כאשר אתה עולה יותר שריר משומן.
אבל כתוב שם גם להתאים את צריכת הקולוריות בהתאם למטרה , במידה והמטרה שלך היא חיטוב אז נחסיר קולורויות מה שבסופו של דבר יוביל למאזן שלילי.

מן הסתם כי השיטה תומכת בעלייה נקייה בשריר , משמע הורדת אחוזי שומן עם הזמן כאשר אתה עולה יותר שריר משומן.
אבל כתוב שם גם להתאים את צריכת הקולוריות בהתאם למטרה , במידה והמטרה שלך היא חיטוב אז נחסיר קולורויות מה שבסופו של דבר יוביל למאזן שלילי.
לא בדיוק, הם אומרים לצרוך 30 גרם פחמימה ~ על מאזן נייטרלי, להמשיך לעבוד קשה באימונים עד שאתה מגיע לא.ש הרצויים. אתה לא צריך לאבד משקל גוף בשביל זה. הרי זה לא משנה ממש כמה מסת השומן, אלא היחס בין השומן לשריר, ובעיקרון על 30 גרם פחמימה תוכל במידה כזו או אחרת להוסיף שריר ולרדת בא.ש. אחר כך שמגיעים לאחוז שומן הרצוי מוסיפים פחמימה מסביב לאימון וקלוריות בהעמסה ומתחילים להוסיף משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית