ייעוץ שיפור הסקוואט

• פותח/ת השרשור DoLeV
  • פורסם בתאריך

DoLeV

משתמש מתחיל
182
0
נק' מוניטין:
109
182
0
אני עובד משהו כמו שבועיים-שלושה ב-SS ולא מעלה משקל בסקוואט (בכוונה) בגלל טכניקה.
פתחתי פה לוג אימונים אבל לא היו שם כמעט תגובות ואני לא יודע איך לשפר את הסקוואט.

הנה סרטונים משני אימונים אחרונים:

אני יודע שהסקוואט גרוע, אם אפשר תגידו לי מה אני עושה לא טוב ואיך לשפר את זה...
תודה מראש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש חזרות שאתה לא יורד מספיק והברכיים שלך עפות קדימה. תנסה להוציא את הברכיים החוצה אולי זה יעזור. לא רואים איך אתה מחזיק את המוט. הטכניקה לא כזאת רעה שאתה צריך להעצור את ההתקדמות שלך.
מאיפה אתה מוציא את המוט? זה נמוך מדי.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות אני אנסה מחר.
להמשיך להעלות משקלים למרות הטכניקה או לחכות עדיין?

ובקשר למקום של המוט, אין לי מקום אחר שאפשר להוציא ממנו...

יש לך בעיה כלשהי ביציבות.. לא שזה כזה גרוע, אבל תנסה לשמור על הרגליים שטוחות על הרצפה.
בנוסף, אתה ממש לא יורד מלא, חלק מהחזרות אתה יורד למקביל, חלק פחות, אתה צריך לרדת למלא.
ונראה, לפחות מהצד, שהפיסוק שלך קצת צמוד, תנסה אולי להרחיב טיפה.
עצה קטנה שעזרה לי, שהמוט על הגב והגב ישר והכל, תבוא למקום שאתה עושה בו סקוואט, קח את התחת החוצה קודם כל, תוציא את החזה, קח נשימה עמוקה, ותרד, מהתחת, שים לב, בשלב מסוים זה יבוא לך טבעי, תרד כמו שצריך, ואז שאתה למטה תרים את התחת, כאילו מושכים אותך עם חבל מהתחת, זה נקרא היפדרייב, תרים את התחת ואת הגב באותו זמן, ואז תתיישר, תצלם ונראה אם יש שיפור רציני.
בכל זאת מאוד קשה להסביר בלי להראות.

• פותח/ת השרשור
יש לך בעיה כלשהי ביציבות.. לא שזה כזה גרוע, אבל תנסה לשמור על הרגליים שטוחות על הרצפה.
בנוסף, אתה ממש לא יורד מלא, חלק מהחזרות אתה יורד למקביל, חלק פחות, אתה צריך לרדת למלא.
ונראה, לפחות מהצד, שהפיסוק שלך קצת צמוד, תנסה אולי להרחיב טיפה.
עצה קטנה שעזרה לי, שהמוט על הגב והגב ישר והכל, תבוא למקום שאתה עושה בו סקוואט, קח את התחת החוצה קודם כל, תוציא את החזה, קח נשימה עמוקה, ותרד, מהתחת, שים לב, בשלב מסוים זה יבוא לך טבעי, תרד כמו שצריך, ואז שאתה למטה תרים את התחת, כאילו מושכים אותך עם חבל מהתחת, זה נקרא היפדרייב, תרים את התחת ואת הגב באותו זמן, ואז תתיישר, תצלם ונראה אם יש שיפור רציני.
בכל זאת מאוד קשה להסביר בלי להראות.

קודם כל תודה על התגובה
עד לאן אני צריך לרדת? שירדתי יותר אמרו לי שאני יורד יותר מדי, ועכשיו פחות מדי.
הפיסוק לדעתי בסדר, פשוט בצילום לא יצא משהו.
אני אנסה את העצה שהבאת לי באימון הבא, אצלם ואעלה לפה.

ממ, לגבי עד איפה לרדת, קשה להגיד בדיוק, בעיקרון תרד עד שאתה מרגיש שההמסטרינג נוגע בתאומים, אז זה לא זה, תרד טיפה פחות מזה, ככה שההמסטרינג יהיה קרוב למגע בתאומים, בקיצור תצלם כמה וורסיות שכל פעם תרד פחות או יותר, ונגיד לך פה באיזה מהם אתה יותר קרוב או בטווח תנועה שצריך.

• פותח/ת השרשור
לא יצא לי להעלות בזמן האחרון, הנה הסרטון מהאימון שלשום.

נראה לי שיש שיפור אבל עדיין זה לא מספיק. מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תנסה יותר להתיישב אחורה. שים את המשקל על העקבים...
יש טיפ שנכתב פה הרבה שאומר שתנסה אולי לקדם את הברכיים קצת בתחילת התנועה ואז תחזיק אותם במקום. ככה הם לא יגלשו לך קדימה.
אתה צריך להבין שהתנועה לא מתמקדת בברכיים בכלל. כמו שמתיישבים על כיסא...

חוץ מזה תקרא שוב את הפרק על סקווט בספר ותראה את סרטוני ההדרכה ביו-טיוב.

בנוסף, פתרון שמאוד עזר לי, זה לכתוב דגשים על דף ולקרוא לפני כל סט. את הדגשים אתה כותב כל אימון מחדש בהתאם לטעויות ולטיפים של האימון הקודם.

בהצלחה

סתכל על החזרה הראשונה שלך בסט השלישי, ככה הסקוואט צריך להראות.

ממש לא.

ולפותח הפוסט - תסתכל בסרטי הדרכה של ריפטו וכאלה, והכי חשוב תעשה סקוואט כמה שיותר - זאת הדרך הכי קצרה ללמוד את התנועה

ממש לא.

ולפותח הפוסט - תסתכל בסרטי הדרכה של ריפטו וכאלה, והכי חשוב תעשה סקוואט כמה שיותר - זאת הדרך הכי קצרה ללמוד את התנועה

עצה מטומטמת. סקוואט עושים כמה שיותר בטכניקה נכונה, ולא משרישים הרגלים רעים.
עכשיו תגיד מה לא נכון בחזרה הזו?

עצה מטומטמת. סקוואט עושים כמה שיותר בטכניקה נכונה, ולא משרישים הרגלים רעים.
עכשיו תגיד מה לא נכון בחזרה הזו?

שנאמר בכתוב: אין חכם כבעל סקוואט של 40 קילו

קודם כל אם הוא לא יתרגל סקוואט הוא לא ידע לעשות, בטח לא בטכניקה נכונה

דבר שני הוא לא מתיישב אחורה בכלל.

הוא מתרגל סקוואט, יש פה כמעט 10 סרטונים שמראים זאת. הוא מפרסם סרטים כדי להתרגל לעשות סקוואטים טובים, מה שכנראה אתה לא ממש קולט. אם יתרגל לעבוד לא נכון ויחשוב שדברים מסתדרים לבד בגלל העצות הדיבליות שלך אז הוא יצטער על זה, ואנחנו אוהבים את המשתמשים שלנו ב LBS חזקים ובריאים.

בקשר לסרט,הוא מתיישב בסדר גמור. ס"מ של תזוזה בגלל הרפיה לא מונעת ממני להגיד שהסקוואט בחזרה השלישית בסרטון שהגבתי אליו, הוא סקוואט הטוב ביותר שלו עד לסרטון ההוא. זה בטח הרבה יותר יעיל ומכוון מהעצה המיותרת שלך.

• פותח/ת השרשור
זה מהאימון של היום:

ניסיתי את העצה של TheZoRT לקדם קצת את הברכיים בתחילת התנועה, לא בטוח שזה עזר כל כך.

דגשים שכתבתי לעצמי לפני האימון (גם בעצת TheZoRT):
- התנועה היא להתיישב אחורה, ולא מתמקדת בברכיים.
- לרדת בערך עד שההמסטרינג נוגע בתאומים
- להניח משקל על העקבים

איך הסקוואט ואיזה דגשים להוסיף?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית