הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בתחום התזונה

Shoval881

משתמש מתחיל
12
2
נק' מוניטין:
2
12
2
היי שלום אני בת 18 וחצי גובה 155 משקל 52 .. כבר תקופה מסויימת שאני מרגישה די תקועה ואני חושבת שהבעיה העיקרית היא בתזונה קראתי הרבה חומר אם זה מהמאמרים ואם זה מהשאלות שעלו פה בפורומים והשאלה שלי היא כזאת:
לפי המאמרים וכל שאר החומר שקראתי בשביל להעלות במסת השריר ולהשיג מראה חטוב יותר אני צריכה לעשות מסה ואז חיטוב ,אך מה קורה במידה והשיטה שאני יעבוד בה היא כזאת שאני יאכל במאזן קלורי שלילי (300) תפריט של 1500 קלוריות פחות או יותר וישמור על כמות החלבון הרצויה? או שדבר כזה לא יביא אותי לראות תוצאות?
חשוב לציין המטרה שלי כרגע היא לא לרדת במשקל כמו שיותר לשפר את התוצאה שאני בה עכשיו ולהתעצב עוד קצת ככה שיכול להיות שאני בכלל לא בכיוון הנכון מבחינת התזונה ..ישמח לעזרה בנושא קצת תודה מראש וסליחה על החפירה

אך מה קורה במידה והשיטה שאני יעבוד בה היא כזאת שאני יאכל במאזן קלורי שלילי (300) תפריט של 1500 קלוריות פחות או יותר וישמור על כמות החלבון הרצויה? או שדבר כזה לא יביא אותי לראות תוצאות?

@מרטין

נראה שהבנת את 2 התהליכים אבל לא. אם תהיי במאזן קלורי שלילי את תרזי. חייב לציין שלא ממש הבנתי מה בשורה התחתונה השאלה שלך ?

בנוסף מה סוג האימונים שאת עושה ?

• פותח/ת השרשור
בתכלס השאלה שלי היא איך לאכול כרגע ואיזה תפריט לבנות אם המטרה שלי היא להתעצב עוד יותר..כרגע אני במצב די טוב אבל יש מקום לשיפור

אירובי אני לא עושה מעבר לחימום,עובדת עם המוט הקל(יודעת שצריך לעלות ולהשתפר משם אבל זה קצת בעייתי שהמאמן בחדר כושר ממליץ שלא-זאת כבר בעיה אחרת בפני עצמה ובלי שום קשר שאני בקרוב מתגייסת ככה שאין לי הרבה זמן להכנס לזה ועדיף להתחיל לעבוד עם משקלים בתקופה שאני יוכל להכנס לזה (לא?)) בנוסף קצת גם קצת מכשירים ,ידיים עם משקולות חופשיות של ארבע-חמש קצת גב ובטן

הדבר המוזר הוא בניגוד למה שקראתי כאן בפורום הוא שכן יצאו לי השרירים הפחות רצויים והקצת פחות מחמיאים ברגליים אני במאזן שלילי כבר קרוב לחודש ולא ירידה זה מה שעוד יותר סיבך אותי ולא רואה*

המשקל הוא לא תמיד המדד הכי מהימן. תמדדי הקפים

לנשים בכלליות קשה לבנות מסת שריר גדולה רק שתדעי, בכל מקרה מבחינת תזונה תישארי עם מה שאת איתו כרגע ופשוט תשפרי את משקלי העבודה שלך משבוע לשבוע(או כל כמה זמן שאת מרגישה מוכנה להעלות את המשקל)

גם אירובי את לא חייבת לעשות אם תשתמשי בשיטה אחרת שאנחנו עובדים איתה כאן(אם תרצי לשמוע תשאלי)

כמה שוקל המוט הקל ? כמה זמן את מתאמנת ?

ולא חושב שיש דבר כזה "שרירים לא מחמיאים ברגליים" במיוחד כשזה נוגע לנשים שלרובן האזור היותר חשוב בגוף הוא האזור התחתון.

• פותח/ת השרשור
מתאמנת הרבה זמן עם הפסקות אבל בתחילת הדרך (לפני ארבע שנים) לא היה לי מושג בנושא של התזונה ועשיתי את כל השטויות שרוב הבנות עושות וחושבות ככה שבזבזתי הרבה זמן בשנה האחרונה התחלתי לעבוד בצורה שונה וככה הגיעו גם התוצאות .. 8 קילו אני חושבת הבעיה שאני כבר ממש לא מרגישה אותו ואין לי מושג איך לשנות את שיטת העבודה

קחי בחשבון שאם את נמצאת בחיטוב הרבה זמן אז זה בהחלט מקובל שאת לא מצליחה לעלות במשקלי העבודה שלך בגלל שהגוף כל הזמן חלש ועייף.

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא הפוכה,אני רוצה ויכולה לא להעלות במשקלי העבודה,הכוונה שלי היא שאני לא מרגישה את העבודה ברגליים כי קל לי מידי אבל אני לא יודעת איך להתקדם

מעלים את ההתנגדות, ככה מתקדמים.

אם הבנתי נכון את רוצה לשמור על המשקל ולהתרכז בעבודה על מיצוק הגוף ואולי גם להעלות משקלי עבודה.
לפי הנתונים שלך 1500 קלוריות זה המאזן הנייטרלי שלך (בהנחה, שכפי שציינת, שאת לא עושה אירובי).
הייתי מציעה לך לעבור למאזן חיובי קל - נגיד 1600-1700 קלוריות, לשמור על כמות חלבון ושומן רצויה (והיתר פחממות) ולהתרכז בתכנית אימונים מאתגרת.

הדבר המוזר הוא בניגוד למה שקראתי כאן בפורום הוא שכן יצאו לי השרירים הפחות רצויים והקצת פחות מחמיאים ברגליים
אני מניחה שאת מתכוונת לשרירי התאומים (השוקיים).
ככל שאת יורדת במשקל, מסת השריר שקיימת אצלך תהפוך ויזיבילית יותר.
היא לאו דוקא גדלה אלא "סוג של" נחשפת. מן הסתם זה מה שקרה עם שרירי התאומים שלך.
יתכן שזה קרה גם באזורים נוספים אלא ששם היו לך יותר עודפי שומן כך שזה פחות מורגש או לחלופין, שם היתה לך פחות מסת שריר ולא היה מה "לחשוף".
כאן נכנס הגורם המאוד משמעותי של תכנית אימונים מאוזנת ומסודרת.
אני ממליצה לך לבחור תכנית אימונים (את יכולה לקחת מהאתר) וללכת איתה לפחות 3-4 חודשים.

המאמן בחדר כושר ממליץ שלא
מה אגיד לך על המדריך....😳?
שבוע שעבר נתקלתי במדריך חדש בחדר כושר (מרבית המדריכים בחד כושר שלי כבר למדו שאני יודעת מה אני רוצה ולכן התקשורת איתם מתמצית בשיחות חולין) שראה אותי עושה דדליפט ובא לשאול למה אני מעמיסה כל כך על הגב והאם לא עדיף שאני אבחר איזה תרגיל פשיטה פחות מזיק...
ראשית, הודיתי לו על זה שהוא נחמד ואכפת לו מהגב שלי (למרביתם לא אכפת כלום) והסברתי לו כמה דגש אני שמה על הטכניקה
חסכתי ממנו את הביקורת על כך שמדריך בחדר כושר (!?) חושב שאפשר להחליף דדליפט בפשיטת גב
ובסוף הסכמנו בנינו שטכניקה זה הבסיס להכל
ועכשיו אפשר גם איתו לדבר על המצב...😆

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה:))
ההתלבטות שלי בקשר לתוכנית היא שאם אני מתגייסת עוד בערך שלושה שבועות ובכמה החודשים הראשונים לפחות עד סוף הקורס לא תהיה לי דרך לבצע אימון נורמלי יש טעם להתחיל לשנות את
תוכנית העבודה וללמוד את הטכניקות או שעדיף לחכות עם זה?

והבעיה העיקרית עם המדריך אצלנו היא שהוא המדריך היחיד ככה שאם זה לא מספיק קשה לשבור את ה״דיסטנס״ בנינו הנשים לבין האיזור הזה במכון זה בעייתי בלי לדעת איך לעבוד

את הטכניקה עדיף ללמוד בכל מקרה, ככה לא תבזבזי זמן ותוכלי לשייף אותה כמה שיותר.

מקסימום ברגע שתוכלי(אני לא יודע לאן תגיעי בצבא) תחזרי להתאמן ותמשיכי עם אותה תכנית.

ותאמיני לי שלכן זה הרבה יותר קל כי מדריכים יודעים שאתן צריכות את העזרה בגלל אותו חוסר בידע, הבעיה היותר גדולה זה שרוב הסיכויים שאין לו מושג.

את יכולה לרשום היכן את מתאמנת ואולי נוכל למצוא מישו מהפורום כאן שיוכל לעזור לך.

• פותח/ת השרשור
אז עשיתי את זה ושיניתי את התוכנית והיום עשיתי יום רגליים אך יש לי עוד שאלה ואני יודעת כמה שונאים לקרוא אותה פה אבל מה יהיה העתיד לשריר הארבע ראשי?כרגע הוא על הגבול של להראות טוב לבין לא להחמיא בכלל מה שיוצר תחושה לא נעימה בכלל ...

עושה רושם שאת מתחרפנת לחינם, תפסיקי!

אם את דואגת שאת בטעות תהפכי ל"גבר" אז אל תדאגי את לא. פיזיולוגית יהיה לך מאוד קשה לבנות שריר.

• פותח/ת השרשור
צודק בהחלט זאת התחושה!נכנסתי לבלבלה רצינית אני פשוט אעלה לפה תמונה בהזמנות

הבחורות שאת רואה ממקורות מידע שונים הן בחורות שלוקחות תוספים חיצוניים שחלקם אף כימיים שמשוועים להן מראה גס ושרירי.

לך זה לא יקרה. אם כבר כמו חלק מכמה נשים שיש כאן את אפילו תתבאסי מזה שאת לא מצליחה לבנות מסת שריר בגוף 😃

• פותח/ת השרשור
היי אריק קראתי את המאמר מספר פעמיים ובכל זאת קשה לי להסביר למה אני עדיין קצת בלחץ מזה ..מה שכן עם העניים אי אפשר להווכח ואולי השריר מפה לא יגדל יותר מידי אך כרגע הוא כבר בולט יותר ממה שהייתי רוצה וקצת טיפשי מצידי להתייחס להערות של אנשים מהצד אבל ברגע ששמעתי אותן הבנתי שאני לא הוזה..אז לומרות שהבנתי את המאמר ואני מבינה את הקושי של אישה להגיעה למסת שריר אני בכל זאת לא אוהבת את המראה של הרגל כרגע

@מרטין אני חושב ששובל כאן צריכה את ההרגעה האימהית שלך

אני בכל זאת לא אוהבת את המראה של הרגל כרגע
הערות של מי? תמיד יהיו את ה"חברות" האלה שיגידו שרזינו יותר מידי ואנחנו נראות חולניות.... או שהתספורת החדשה היא קצרה מידיי...
אז שוב פעם? ההערות הם מהאנשים שלא מתאמנים? ולא רגילים או לא אוהבים בנות חטובות וספורטיביות?
תעלי לכאן את התמונה באמת. תני לחברה לתת לך חוות דעת, ואז כשתשמעי את שני הצדדים תוכלי להחליט לגבי ההמשך.

Back
למעלה תחתית