הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כיצד מתאמנים/אוכלים כאשר יש מגבלה על כמות החלבון

• פותח/ת השרשור dr_o
  • פורסם בתאריך

dr_o

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום לכולם!
אני חדש בפורום, הגעתי בעקבות המאמרים המצויינים. כל הכבוד על העבודה.

יש לי שאלה.
יש לי בעיה בריאותית שבעקבותיה אני חייב להגביל את כמות החלבון שאני צורך (ביחס של 0.8 - יחס שנקבע ע"י רופא מומחה לבעיות כליה).

אשמח לשמוע המלצות כיצד אפשר להתמודד עם המצב.

תודה מראש

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הבעיה שיש לי נקראת IgA nephropathy
המטרה פיתוח שרירים (ברמה חובבנית לחלוטין) והתחזקות.

התאמנתי on and off
מספר שנים

לא מכיר את הבעיה כל כך (חוץ מ wikipedia), אבל הייתי מתייעץ לגבי זה גם עם רופאים שיש להם קשר לספורט. אולי מותר לך לצרוך יותר ממה שאתה חושב.

בכל מקרה, אם אין כל כך מה לעשות, אז התוצאות מן הסתם יהיו לא אופטימליות, אבל זה יותר טוב מכלום. ממליץ להתאמן כמה שאתה יכול.

אני הייתי אוכל לפי ההגבלות הרפואיות ומתאמן כרגיל, אולי עם מעט פחות נפח אם הייתי שם לב לבעיות התאוששות כלשהן.

לצערי כאחד שהיה לו משהו מקביל (HSP) נדרש מעקב והמון פרטים שלא נתת לנו כאן (כגון, כמה חמורה הייתה או עדיין קיימת המחלה אצלך? האם יש בריחת חלבון בשתן? האם עשית בדיקות כמו ביופסיה והעריכו את רמת המחלה בכילייה? האם ועדיין יש חריגות בבדיקות השתן והדם?).

בגדול IgA nephropathy היא מחלה שיכולה להימשך שנים ולא בדיוק נעלמת ולכן זה יכול להיות מסוכן (גם כאשר לא מרגישים שום דבר, החיידק יכול להיות רדום).
בגדול הייתי אומר לא להסתכן ולאכול כהמלצות הרופא, אין הרבה מה לעשות ההתקדמות תהיה הרבה יותר איטית מאדם שאוכל כמויות גדולות יותר של חלבון מהסיבה העיקרית שההתאוששות תהיה פחות טובה (גם עקב המחלה, אך השאלה היא כמה היא באמת חמורה).
אפשר לפצות על כמויות החלבון בכמויות של שומן ו/או פחממות כדי עדיין להיות במאזן קלורי חיובי ולנסות כך לעלות במסת השריר,
שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
שלום משה!
תודה על התשובה המפורטת.

המחלה עדיין קיימת. אני במעקב כבר 10 שנים. המחלה בשליטה, כלומר חריגות מינימלית בתחום הצפוי לחולים במחלה. (לא עשיתי ביופסיה מאחר והרופא המטפל לא ראה סיבה).

בוא נגיד שלעשות ביופסיה זה לא להיט אז תגיד תודה לרופא שלך ✌️
דרך אגב איפה אתה מטופל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית