הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Russell Berger vs Mark Rippetoe דיון על קרוספיט

אני אגיד לך מה שאמרתי בוואצאפ- לא רואה שום בעיה עם הטיעון של מארק.
קרוספיט עונה בצורה מעולה על ההגדרה שהוא נותן ב-PPST ובסרטון ל-EXERCISING. ממש לא לטריינינג. ממה שראיתי במכוני קרוספיט יש הרבה בעיות טכניות ורוב האנשים שם נראים אולי קצת יותר טוב במכוני פיטנס. ראיתי אנשים עם מסת שריר מכובדת וביצועים יותר מסבירים, אבל לא הרבה. הרוב היו עם טכניקה לא משהו.
כמו שמארק אומר- לעשות CJ פעם ב-4-6 שבועות זה מפגר ואין שום היגיון בלהתקדם ככה.
לדחוף בתוך שעה כוח, קונדישינינג וג'ימנסטיקס זה לא אפשרי נקודה.
רק הסקוואט ב-SS לוקח יותר מחצי מהזמן ולעשות כל פעם RM5 בדדליפט/סקוואט/פרס או כל דבר אחר לא הכי חכם. יותר מחמישייה כבדה אין זמן.
לא רק הכח לא מקבל מספיק דגש, גם שאר החלקים. 20 דקות לא מספיק לא לכוח, לא לסקילים והג'ימנסטיקס ולא לקונדישינינג.
יש דרכים יותר טובות לדעתי לשפר את כל המרכיבים מאשר לעשות טיפה מכל דבר.
אני לא פוסל את הקרוספיט לגמרי או מזלזל בענף, זו רק דעתי ומה שהסקתי מהאימונים שראיתי ומקריאה בסיסית מאד מאד שעשיתי.

ראסל היה המדריך הראשי שלי בקורס. אני תופס ממנו הוא גם סיפר לי על ריפטו ועל כמה הוא מעריך אותו (עשה אצלו קורס).
אני אתן לדיון הזה להתגלגל אם אצטרך אתן את דעתי (למרות שהיא די ברורה ובערך עומדת מאחורי הדברים של ראסל)
אני רק אומר משהו מפתיע, אני כן עומד מאחורי אימוני כוח באופן מלא. אני חושב שכוח זה הבסיס לה-כ-ל גם בתור קרוספיטר אני ממליץ ל"ספורטאים" שלי אלו שרוצים להתקדם בקרוספיט לעשות SS\ לבנות בסיס של כוח לפני שהם נוגעים במטקונים ואם הם מספיק מאומנים אז בונה להם תוכנית שמשלבת מטקונים עם כוח. מצד שני לריפטו באמת אין מושג על התכנון אימונים של הקרוספיט הוא ממש לא "רנדומלי" כמו שריפטו ניסה להסביר כל אימון אמנם עומד בפני עצמו אבל בקורס כן לימדו אותנו איך לתכנן תוכניות שבוע\חודש\ ושנה קדימה. מתי לכלול הרמות אולימפיות, מתי לכלול תרגילי ג'ימנסטיקה מתי אירובי מתי לשלב איך כמה ולמה, הכל נלמד בקורס.
לגביי שליטה בתרגילים המורכבים, שוב זה מחזיר לתוכניות כוח שאני עומד מאחוריהן, אני חושב (ועשיתי את זה בעצמי) שמי שרוצה להריץ מטקונים עם הרמות אולימפיות צריך לדעת אותן במקצוענות יתרה (במיוחד בגלל העובדה שעובדים על זמן) או לפחות טובה מאד. אבל אני לא רואה בעיה עם בן אדם ממקוצע שעושה מטקון עם סנאצ' להיפך, אני מבין מה הייתרונות של זה.

ואל תשכחו שקרוספיט מתחלק ל2 אלו שעושים אותו באופן "מקצועי" ואלו שעושים אותו כ"חוג"

אני לא מתאמן בקרוספיט לכן יהיה לא הגיוני שאגיב לכל התוכן שנאמר בדיון הזה.
אני כן אגיד רק שאני מבין את את הביקורת של מארק ואני מסכים עם הגישה שלו.
בנוגע למה שקורה בפועל במכוני קרוספיט, אני בור.

כולם יודעים שחוסר שליטה בביצוע תרגילים מסויימים יכול להוביל לפציעה. אם נקח מתאמן שלא שולט בתרגילים, נוסיף לזה לחץ בזמן ועייפות מצטברת ונקבל פוטנציאל גדול לצרות, ממש כמו שריפטו טוען.
אם יש שליטה והשגחה שהתרגילים מבוצעים כנדרש, אני בעד.

אז לא הבנתי, קרוספיט זה אקראי או שזה מתוכנן והתכנון הוא סודי וידוע רק ל-HQ?

כמובן שקרוספיט זה רנדומלי. לא הייתי בקורס LVL 1 אלא בקורס Crossfit Strongman, ורוב אורלנדו, מעביר הקורס, אמר שהוא בעצמו כותב את האימונים בWOD. הוא אמר שהוא עושה את זה בצורה של "מה לא היה לנו בארבעת השבועות האחרונים? פיסטולס? סבבה, זה מה שיהיה היום". הוא בעצמו אמר שהוא משקיע רבע שנייה של מחשבה במה לכתוב היום בWOD, כי גם ככה זה לא משנה - הרעיון הוא פשוט לא לשכוח משהו.
זה חד משמעי עונה על ההגדרה של Exercise, וזה בסדר, אבל שלא ינסו למכור את זה כ-Training.

אגב, גם מי שרוצה לקחת את זה בכיוון של Training, ברוב המקרים קרוספיט זו לא הדרך - כי כמו ש @Crossfiter ציין, כוח זה הבסיס להכל ואם הRM1 שלך בC&J הוא 65 ק"ג, אין משמעות למטקונים עם 40 \ 50 \ 60 \ 64.9 ק"ג

בנוסף, בעיית הפציעות - האופי של קרוספיט הוא לדחוף אותך לקצה בכל אימון (ופה אני מדבר דווקא על קבוצת הExercise, כלומר אלה שהם ברוב המוחץ של המקרים לא אתלטי על, אלא אוכלוסייה כללית). העובדה הזו גורמת להרבה פציעות. חלקן מתוך טכניקה לקויה, חלקן גם לא. זה לא משנה. כשעשרים אנשים מעודדים מישהו להצליח את הבוקס ג'אמפ המאה שלו היום, וזה מישהו שהוא רחוק שנות אור מלהיות אתלט על, או מאומן, או חזק, זה הזוי לא לצפות לפציעות באחוזים גבוהים.
העובדה היא שספורט תחרותי הינו בעל אחוזי פציעה גבוהים מספורט חובבני, ומה שקרוספיט למעשה עושה בזירת הExercisers שלו זה למעשה לקחת את הלא מאומנים לזירת ה"תחרות" - גם אם זו לא באמת תחרות אלא רק באימון, אבל בפועל מבוצע אותו all out, אבל ע"י מי שלא מאומן לזה.

בנוסף, הכשרת המאמנים היא גרועה, ואני לא אומר את זה כי הייתי בקורס ואני יודע - אלא כי מעטים מאוד מאמני הקרוספיט שיודעים ללמד את תרגילי הבסיס. 300 הדקות של ראסל דיבר עליהן הוא טיעון מגוחך לחלוטין ואין ספק שהוא הכין את זה מראש, כי הוא יודע כמה "5 שעות" נשמע זול ביחס ל"300 דקות" לאלה שלא יבחינו בכך שזה אותו דבר.
אם אתם רוצים לשאול איזה סמינר כן מכין אותך להיות מאמן, אז אני לגמרי עם ריפטו - והעובדה היא שמי שבאמת מוסמך כStarting Strength Coach זה מישהו שבהכרח יודע ללמד את התרגילים ומבין אותם. שם גם נבחנים על coaching ולא רק על performing.

אבל אני לא באמת חושב שאפשר לשכנע את הקרוספיטר ה"מאוהב", וגם ככה אין לי באמת משהו נגד קרוספיט כענף ספורט (אולי הייתי מתכנן את התחרויות אחרת, אבל לדעתי הרעיון בכללי הוא חיובי).

זו לפחות דעתי.

הייתי בקורס, זה לא עובד עליי הטיעון הזה.

אם היית בlvl1 ולא הבנת את הפרוגרמינג זאת קצת בעיה.
אני לא אמרתי שהתכנון הזה זה התכנון אימונים הכי טוב שיש אבל גם לא של ריפטו
מה שכתבתי זה בערך לשלב מטקונים על בסיס של אימוני כוח זאת לדעתי הדרך אימונים הכי נכונה (לכל קרוספיטר) ואם בנוסף אתה שולט ב'סקילס' אחרים זה בונוס מאד גדול ואני לא רואה את הבעיה בללמוד סקילס תוך כדיי, אף אחד לא יאמר לך בקרוספיט לך תעשה 10 hspu לפני שאתה מצליח בכלל לעשות עמידת ידיים על הקיר.
לשם כך נועד הסקיילינג אני אישית לא אתן למתאמן שלי לעשות מטקונים עם הרמות אולימפיות/תנועות מורכבות עם משקל שידפוק לו את הטכניקה/ מספר חזרות כזה שיסכן אותו באיזשהי דרך.
ואגב ביטס זה לא נכון שדוחפים אותך לקצה, זה תלוי מי המאמן אני אישית לא עושה זאת וגם בקורס מעירים או לפחות ראסל העיר על זה שמאמן טוב יודע למצוא איפה הבן אדם עובד מהר מידי בטכניקה שמסכנת אותו ושם יש או להאט אותו ולהחזיר אותו לטכניקה ראויה או לעצור אותו לגמריי.

אם היית בlvl1 ולא הבנת את הפרוגרמינג זאת קצת בעיה.
אני לא אמרתי שהתכנון הזה זה התכנון אימונים הכי טוב שיש אבל גם לא של ריפטו
מה שכתבתי זה בערך לשלב מטקונים על בסיס של אימוני כוח זאת לדעתי הדרך אימונים הכי נכונה (לכל קרוספיטר) ואם בנוסף אתה שולט ב'סקילס' אחרים זה בונוס מאד גדול ואני לא רואה את הבעיה בללמוד סקילס תוך כדיי, אף אחד לא יאמר לך בקרוספיט לך תעשה 10 hspu לפני שאתה מצליח בכלל לעשות עמידת ידיים על הקיר.
לשם כך נועד הסקיילינג אני אישית לא אתן למתאמן שלי לעשות מטקונים עם הרמות אולימפיות/תנועות מורכבות עם משקל שידפוק לו את הטכניקה/ מספר חזרות כזה שיסכן אותו באיזשהי דרך.
ואגב ביטס זה לא נכון שדוחפים אותך לקצה, זה תלוי מי המאמן אני אישית לא עושה זאת וגם בקורס מעירים או לפחות ראסל העיר על זה שמאמן טוב יודע למצוא איפה הבן אדם עובד מהר מידי בטכניקה שמסכנת אותו ושם יש או להאט אותו ולהחזיר אותו לטכניקה ראויה או לעצור אותו לגמריי.

לא שאלתי מה לדעתך התכנון הנכון. שאלתי שאלה מאוד פשוטה: מה התכנון מאחורי ה WOD באתר הראשי?

- WOD'ים מסויימים מקרוספיט הם אחלה בשביל metabolic conditioning, בזמן שבאחרים אין שום היגיון(הנפות אולימפיות מלאות או semi-אולימפיות כמו "טראסטר" לעשרות חזרות על זמן)

- מי שמוצלח בקרוספיט לא הגיע לשם כמתאמן קרוספיט, אלא מתוך אימוני כח/WL(ההסבה לCF קלה: חשיפה אדירה, כסף).

- אחוזי הפציעה בקרב מתאמנים בCF העממי גבוהים בהרבה מהאחוזים בקרב משקולנים/בילדרים/מתאמני כח מהתחום העממי(יש דו"ח של הNSCA)

- קרוספיט מנוהל נכון יכול להיות אחלה(תכנון הגיוני, אימונים לא המוניים ולימוד אפקטיבי של ההרמות/סקילז)

- לא חסרות קבוצות ובוקסים שבהם יש תכנון רנדומלי לחלוטין בדומה לחוגים.

- קרוספיט מתפשט בעולם ומצליח בצורה מסחררת, לדעתי בעיקר בזכות הרגשת "תא משפחתי" במכון: אנשים מתאמנים בקבוצות ודוחפים אחד את השניה, במובן הזה ההתנהלות היא קרובה יותר לחוג מכל אימון אחר מקביל(וכמובן שגם בגלל שאנשים סוף סוף נחשפים לתרגילים רב מפרקיים שמשפרים את חיי היום יום שלהם)

- בקרוספיט יש הרבה כסף: סדנאות מבואות, מנויים יקרים(עם הוצאה מינימלית), הסמכות יקרות מאוד למאמנים ובכלל הכנסות שבסוף מגיעות לממציאי המותג שעשו אחלה עבודת שיווק(ודואגים לתבוע כל מי שמפקפק בהם)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה שאני מסיק מכאן, זה שכמו בכל תחום - יש שרלטנים (אולי אפילו מוסמכים) שאולי (או שלא אולי) עובדים לפי הביקורת של ריפטו, ומוציאים שם רע לענף. באותה מידה, אני בטוח (גם בלי שראיתי דו"ח של ה-NCSA) שבמשקולנות וגם באימוני כוח יש הרבה יותר פציעות מאשר אצל מתאמנים שמתאמנים לפי החכמה הקונבנציונאלית בחדרי כושר, ולא עושים סקוואט, דדליפט, חתירה וכו'.
ואז מה שנשאר זה להחזיר את הטיעון של ריפטו עצמו כבומרנג כנגדו - אי אפשר להגדיר מחדש ביצוע של תרגילים (או במקרה הזה של מתודות), ואח"כ לקרוא להם מסוכנים או לא יעילים.

״אני בטוח״ זו טענה מצוינת.

• פותח/ת השרשור
תראה לי סטטיסטיקה שאנשים שעושים לג פרס נפצעים באותה מידה או יותר מאשר אנשים שעושים סקוואט ודדליפט, ואשמח לקחת את מילותיי בחזרה.

למה שאני אראה לך סטטיסטיקה כלשהי? אתה זה שטוען טענות, אתה תביא את הסטטיסטיקה.

ואנשים שעושים מה שנקרא אימונים קלאסיים בחדר כושר, ולא אימוני כוח גם כן עושים סקוואט ודדליפט, רק גרוע.

סטטיסטיקות על פציעות היא קשקוש, כי אין שום רישום אמיתי של הנושא
במרבית המקרים למישהו כואב או נח קצת וחוזר להתאמן, אם הוא הלך לאורטופד גם אז לא יירשם אם זה קרה בגלל סקווט, רכיבה על אופניים וכד'

• פותח/ת השרשור
למה שאני אראה לך סטטיסטיקה כלשהי? אתה זה שטוען טענות, אתה תביא את הסטטיסטיקה.

ואנשים שעושים מה שנקרא אימונים קלאסיים בחדר כושר, ולא אימוני כוח גם כן עושים סקוואט ודדליפט, רק גרוע.

בדיוק, ולכן אם הם עושים גרוע, ואח"כ מתלוננים שהם נפצעים, זו לא בעיה של התרגילים, אלא שלהם.
כך גם אי אפשר להגדיר מחדש את קרוספיט ואח"כ לקרוא לו מסוכן או לא יעיל.

בדיוק, ולכן אם הם עושים גרוע, ואח"כ מתלוננים שהם נפצעים, זו לא בעיה של התרגילים, אלא שלהם.
כך גם אי אפשר להגדיר מחדש את קרוספיט ואח"כ לקרוא לו מסוכן או לא יעיל.
אני יודע שבלא מעט סוגי ספורט מעדיפים להמנע מתרגיל כמו דדליפט למשל בגלל סיכון גבוה מדי לפציעה ביחס לתמורה.
מה דעתך על זה?

• פותח/ת השרשור
אני יודע שבלא מעט סוגי ספורט מעדיפים להמנע מתרגיל כמו דדליפט למשל בגלל סיכון גבוה מדי לפציעה ביחס לתמורה.
מה דעתך על זה?

דעתי שאנשים אוהבים לחשוב כמו סמרטוטים. סטטיסטית הרבה יותר אנשים נפצעים מבנץ' מאשר מדדליפט. וכל מי שהרים פעם כבד גם יודע שאפשר גם למשוך עם גב עגול, ולרוב זה לא יהיה אסון גדול. לא שאני ממליץ למישהו למשוך עם גב עגול, אבל יש מספיק דברים שהם לא מוט, שאי אפשר למשוך עם גב לא עגול (אבני אטלס, וכדומה).

Back
למעלה תחתית