נק' מוניטין:
11,185
- 5,953
- 3,737
כן אחי, עלית עליי. לא עשיתי את הקורס 😭
אז מה האינטרס לרשום שכן?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כן אחי, עלית עליי. לא עשיתי את הקורס 😭
מה שאני מסיק מכאן, זה שכמו בכל תחום - יש שרלטנים (אולי אפילו מוסמכים) שאולי (או שלא אולי) עובדים לפי הביקורת של ריפטו, ומוציאים שם רע לענף. באותה מידה, אני בטוח (גם בלי שראיתי דו"ח של ה-NCSA) שבמשקולנות וגם באימוני כוח יש הרבה יותר פציעות מאשר אצל מתאמנים שמתאמנים לפי החכמה הקונבנציונאלית בחדרי כושר, ולא עושים סקוואט, דדליפט, חתירה וכו'.
ואז מה שנשאר זה להחזיר את הטיעון של ריפטו עצמו כבומרנג כנגדו - אי אפשר להגדיר מחדש ביצוע של תרגילים (או במקרה הזה של מתודות), ואח"כ לקרוא להם מסוכנים או לא יעילים.
אתה לא העפרון הכי חד בקלמר, אה?
אני עובד בחדרי כושר מעל 3 שנים, היו לי כמה עשרות מתאמנים אישיים שעשו את כל התרגילים כנגד מוט ללא אף פציעה. לעומתם אני לא מכיר מתאמנים ״קונבציונאליים״ בלי פציעות כתף מהעומס יתר המוגזם בתכניות הקלאסיות(ואני אחד מהם אגב לפני כה שנים)
אני מסכים איתך שאין תרגיל מסוכן, שימוש לרעה זה מה שמסוכן.
לעשות הרמה אולימפית מלאה לעשרות חזרות(לכל מי שלא נולד במכון wl בערך) מבחינתי זה ההגדרה לשימוש לרעה ויש מטקונים מפורסמים שמבוססים על זה, תמיד הייתי נגד זה.
בקשר לnsca פורסמו כמה מחקרים מכמה אוניברסיטאות על קבוצות מתאמני קרוספיט שהראו אחוזי פרישה גבוהים בגלל פציעות overuse, היו 3 תביעות אם אני לא טועה נגד פרסומים (האינטרס ברור לעסק של מיליוני דולרים בשנה), המידע זמין בגוגל
אני עובד בחדרי כושר מעל 3 שנים, היו לי כמה עשרות מתאמנים אישיים שעשו את כל התרגילים כנגד מוט ללא אף פציעה. לעומתם אני לא מכיר מתאמנים ״קונבציונאליים״ בלי פציעות כתף מהעומס יתר המוגזם בתכניות הקלאסיות(ואני אחד מהם אגב לפני כה שנים)
אני מסכים איתך שאין תרגיל מסוכן, שימוש לרעה זה מה שמסוכן.
לעשות הרמה אולימפית מלאה לעשרות חזרות(לכל מי שלא נולד במכון wl בערך) מבחינתי זה ההגדרה לשימוש לרעה ויש מטקונים מפורסמים שמבוססים על זה, תמיד הייתי נגד זה.
בקשר לnsca פורסמו כמה מחקרים מכמה אוניברסיטאות על קבוצות מתאמני קרוספיט שהראו אחוזי פרישה גבוהים בגלל פציעות overuse, היו 3 תביעות אם אני לא טועה נגד פרסומים (האינטרס ברור לעסק של מיליוני דולרים בשנה), המידע זמין בגוגל
איפה אמרתי שרק קראתי את החוברת? אמרתי שזו החוברת שהם העבירו בקורס. אתה רוצה שאני אעשה לך copy paste משם לפה? זה יקל על הקריאה שלך?
זה רק אני או שיש לך נטייה לא הכרחית לזלזל בריפ?ראסל הסביר בריאיון מה המטרות.
אה, וגם אם נטפלים לעניין של הגיוון - אולי תמסרו ללואי שהוא אפס. (לא שלא מותר לא להסכים עם לואי, אבל זה שהאימונים "מגוונים" לא אומר שהם לא מתוכננים, ולא מיועדים להשיג מטרות).
הכל כוסה כבר כאן: https://www.lbs.co.il/threads/45736/ ,כולל המרחק בין מה קורה בפועל בקרוספיט לבין האתר הראשי.
אני לא עוקב יותר מדי אחרי האתר הראשי, אבל מספיק לראות קרוספיטרים גם ברמה הצנועה של ישראל מגיעים לביצועים יפים, גם מבחינת כוח, אבל גם לא נראים כמו חביות שומן, ומסוגלים לעשות עוד פעילויות חוץ מסקוואט.
זה רק אני או שיש לך נטייה לא הכרחית לזלזל בריפ?
אני מבין מאיפה בא הזלזול שלך, בערך. אבל, אתה לא חושב שהספרים שלו ותכניות שהוא הוציא ומתאמנים שהוא מאמן מראים שהוא אולי כן מאמן טוב ויודע מה הוא עושה?כן, באופן כללי, לא רק שריפטו הוא לא רפרנס בעיניי לפחות או יותר שום דבר, אלא שהוא רפרנס לקחת את מה שהוא אומר ולעשות את ההיפך (כמובן - כשהוא לא סותר את עצמו, ואז פשוט צריך להפעיל את הראש ולהחליט מה נכון).
אני לא מנסה לזלזל אבל זה הולך להשמע ככה.כשהתכנית עצמה לא כזאת קריטית.
אני לא מנסה לזלזל אבל זה הולך להשמע ככה.
אז למה שלא ABC עם 10 סטים לידיים ו20 לחזה?
זאת לא חוברת שהם העבירו בקורס. זה חוברת שהם ביקשו ללמוד לקורס אני אישית קראתי 30 עמודים ממנה ולמדתי את הקורס עצמו ועברתי את המבחן.
נו ו?
קיצר עשית LVL1 או לא?
אנחנו מן הסתם מדברים כאן על כוח - סקוואט, בץ ודדליפט חזקים.יש מספיק דוגמאות של אנשים שזה עבד להם. השאלה רק מה יעיל יותר ומה פחות, או מה יביא אותך למטרה שלך בפחות זמן (כשתצטרך כמובן להגדיר את המטרה/ות שלך).
אני מדבר על מי שמתאמן בילדינג רציני לא על קרוספיטרים, אין לי כלום נגד קרוספיט(באמת), יש לי בעיה עם מתיימרים שפוצעים את המתאמנים שלהם(בקרוספיט ובכלל)הנה אתה מכיר אחד בלי פציעות כתף.
לא מכיר ענפי ספורט תחרותיים שאין בהם פציעות וחשבתי שזה היה ברור גם לך(אולי אתה מתבלבל בין מתאמן כח לבין מתחרה, כי חצי מהפורום כאן מתחרה, בין אם ברמה גבוהה או לא, אבל מתחרה)לא אתה עצמך היית פצוע לפני אחת התחרויות הקודמות?
ולעשות הרמה אולימפית מלאה לעשרות חזרות יכול להיות דבר רע להרבה אנשים (וכאן חשוב העניין של להיות מאמן טוב ולדעת אולי גם מתי לעצור את המתאמן), אבל גם הרבה אנשים עמדו במשימה בהצלחה רבה - לא זוכר מי זה היה, אבל היה איזה משקולן/קרוספיטר אמריקאי (כשבוא נזכור שהאמריקנים לא משהו ב-WL) שעשה איזבל (30 סנאצ'ים על זמן) עם 100 ק"ג.
אנחנו מן הסתם מדברים כאן על כוח - סקוואט, בץ ודדליפט חזקים.
ABC תביא אותי מהר יותר מSS וטקסס?
בתכנית ABC לפי הספר אין שום היגיון פיזיולוגי עבור מתאמן טבעי(5-6 אימונים בשבוע) ולכן בטוח שלא.אנחנו מן הסתם מדברים כאן על כוח - סקוואט, בץ ודדליפט חזקים.
ABC תביא אותי מהר יותר מSS וטקסס?
אז עשוב ABC.
בתכנית ABC לפי הספר אין שום היגיון פיזיולוגי עבור מתאמן טבעי(5-6 אימונים בשבוע) ולכן בטוח שלא.
ההבנה שהתאוששות חשובה כמו(ואפילו יותר) מהאימון עצמו עוד לא חלחלה לתכניות האלה