איזו מטרה?
כל מה שראיתי זה "אוי אוי אוי, כל המתאמנים שלו שמנים. שומן לא עוזר להרים יותר". כמובן ששתי הטענות הן בולשיט, אבל זה אפילו לא העניין.
אתה אומר ששומן כן עוזר להרים יותר? אפשר לשמוע איך? (שואל מתוך עניין ורצון ללמוד)
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איזו מטרה?
כל מה שראיתי זה "אוי אוי אוי, כל המתאמנים שלו שמנים. שומן לא עוזר להרים יותר". כמובן ששתי הטענות הן בולשיט, אבל זה אפילו לא העניין.
לפי מה שאני יודע נותן מנופים טובים יותר.אתה אומר ששומן כן עוזר להרים יותר? אפשר לשמוע איך? (שואל מתוך עניין ורצון ללמוד)
לפי מה שאני יודע נותן מנופים טובים יותר.
כן, רק שזה לא כל כך מעניין ליפטר מתחרה.לא בהכרח. בדדליפט למשל, שומן מקשה עליי להיכנס לסטאפ, והכרס זה משקל נוסף שמעשה אני צריך להרים. בדיוק כמו המוט.
בסקוואט יכול להיות לו אפקט מנוגד - מצד אחד זה משקל נוסף שצריך להרים, בדיוק כמו בדדליפט, ומצד שני, רקמות שומן רוטטות בירך יכולות לתת באונס חזק יותר בתחתית.
בבנץ' פרס הכרס עוזרת לך לקצר את טווח התנועה. רק צריך לזכור שאם לדוגמה טווח התנועה מתקצר ב-10%, אז צריך "לכסות" על זה לא ב-10%, אלא בקצת יותר מ-11% כדי לחזור לכמות העבודה שהתבצעה בטווח התנועה "המקורי".
בכל מקרה, אף אחת מהדרכים שבהן שומן כביכול מוסיף משקל למוט (לקבל באונס ממה שהוא לא מתיחה של שרירים, או לקצר את טווח התנועה) לא שקולה ללהיות יותר חזק.
לא
מעולם לא נפגשנו. קצת סייעתי לו בלוג שהיה לו בפורום, שום דבר מעבר. אם הוא לא היה מושעה הוא היה גם מאשש את זה כאן.
אני לא זוכר מה המלצתי או לא המלצתי לו, אבל אני זוכר שהוא סיים עם משקל נמוך בלי סיבה מוצדקת (נראה לי שהוא סתם פרש באמצע, או התעצל, או כל הזמן סתם עשה ריסטים בשביל לשפר טכניקה שהייתה בסדר, לא זוכר בדיוק)
אני זוכר שנתתי לו גם ביקורות טכניקה. אם אתה רוצה אתה יכול לחפש את הלוג שלו ולראות הכל.
לפי מה שאני יודע נותן מנופים טובים יותר.
אתה אומר ששומן כן עוזר להרים יותר? אפשר לשמוע איך? (שואל מתוך עניין ורצון ללמוד)
התאוששות טובה יותר מעצם זה שאותו אדם מאפשר לעצמו להיות בפלוס קלורי גדול יותר, לא מעצם הימצאות השומן בגוף, לא?הסתם התאוששות יותר טובה
התאוששות טובה יותר מעצם זה שאותו אדם מאפשר לעצמו להיות בפלוס קלורי גדול יותר, לא מעצם הימצאות השומן בגוף, לא?
מסכים עם העניין הזהאין לי הסבר טוב לזה, אבל כל מי שעלה מאחוז שומן נמוך למשהו יותר סביר כמו 15-20 יכול להעיד על זה
אין לי הסבר טוב לזה, אבל כל מי שעלה מאחוז שומן נמוך למשהו יותר סביר כמו 15-20 יכול להעיד על זה. אפילו דברים קטנים כמו חגורה שיושבת יותר עליך יותר טוב. ומן הסתם התאוששות יותר טובה. כמובן שאם אתה מתחרה בקטגוריית משקל מסויימת כל זה לא רלוונטי, כי אתה רוצה להיות עם כמה שיותר מאסת שריר בקטגוריה הנתונה.
אני לא יודע על המקרה שלו מספיק, וגם אתה לא, ככה שאין איך להתייחס לזה.אוקיי. הייתי משום מה תחת הרושם שנתת לו אימונים אישיים. זה לא כזה משנה בכל מקרה.
בכל מקרה, הוא היה דוגמה טובה למה המשוואה של אתה נתקע - תאכל עוד, או שיותר קלוריות ויותר שומן = יותר משקל על המוט אינה נכונה.
מה זה "פתאום" הדדליפט עלה? מה, הדדליפט היה 120, ואחרי חודש כשחיטבת בו, פתאום קמת בבוקר ואמרת "I feel like 162.5 today" ?אני יכול להעיד גם על עצמי שהשמנתי ב-SS ולא התקדמתי מי יודע מה, ודווקא כשחיטבתי וירדתי ל-70 ק"ג, פתאום הדדליפט שלי עלה ל-162.5 ק"ג, ה-LB ל-145, ה-HB ל-135, בנץ' 95, פרס 65
אגב, זה לא בהכרח אומר שהתחזקת, כי משקל הגוף ירד. תלוי בכמה ועם כמה היית עושה לפני.מתח עם 41.5 ק"ג ומקבילים עם 45
נתחיל מזה שעם הנימוק הזה לא הייתי ממהר להשתמש במילה "בולשיט" לתיאור דבריו של StarDust כמו שעשית.
ברור שמי שעלה באחוז השומן יכול להעיד על זה (גם אני יכול), כי הוא עלה בדרך גם במסת שריר.
אני הייתי בטוח שאנחנו מדברים על מצב שבו ישנו אדם אשר שוקל X, ואנחנו רוצים לדעת מה יקרה אם הוא יעלה למשקל X+Y כאשר Y הינו משקל שומן נטו (כן, לא באמת הגיוני לצבור רק שומן, ברור שבדרך נצבור גם שריר, דבר שיביא כנראה להתחזקות, אבל שוב- אני מנסה לבודד פה את פקטור השומן).
על עניין החגורה לא חשבתי בכלל, ויכול להיות שזה נכון, אבל מה שאותי עניין זה איך השומן יכול להביא להתחזקות באופן ביו-מכני (גיוס יחידות בלה בלה בלה) או באופן מכני טהור (כמו שמישהו פה זרק- הקטנת זרוע (אם הבנתי אותו נכון)). לצורך העניין- בלי עזרים חיצוניים כמו חגורה או חליפת הרמה או כל דבר אחר.
התגובות שלו אולי מלאות בבולשיט ואולי לא (מודה, לא קראתי את כולן) אבל זה לא קשור למה שאני מנסה להבין ממך. הדבר היחיד שאני מדבר עליו מהתגובות שלו הוא עניין השומן שתורם/לא תורם להתחזקות, ואתה ציינת מפורשות שזה בולשיט, מילה שאני לפחות לא נוטה להשתמש בה בלי שאני יודע לגבות את עצמי.
"סה"כ ציינתי עובדה..." - מצחיק לשמוע את זה ממך, זה שקוטל אנשים על ימין ועל שמאל כשהם לא מגבים טענה שלהם במעבר ל"זאת עובדה אחי".
לא הבנתי, 7 קורסים זה כאילו הרבה?אני מדבר על מי שמתאמן בילדינג רציני לא על קרוספיטרים, אין לי כלום נגד קרוספיט(באמת), יש לי בעיה עם מתיימרים שפוצעים את המתאמנים שלהם(בקרוספיט ובכלל)
לא מכיר ענפי ספורט תחרותיים שאין בהם פציעות וחשבתי שזה היה ברור גם לך(אולי אתה מתבלבל בין מתאמן כח לבין מתחרה, כי חצי מהפורום כאן מתחרה, בין אם ברמה גבוהה או לא, אבל מתחרה)
בכל מקרה בתור מתאמן ללא כוונות תחרותיות במשך שנתיים לא היו לי שום פציעות.
אגב, אני התכוננתי לתחרות תוך כדי סמסטר ג'(7 קורסים) בהנדסת חשמל עם משרה חלקית וניסיתי לדחוף את עצמי ל200+ סקוואט ו230+ דדליפט(בשבילי המספרים גבוהים), למדתי מזה הרבה על המגבלות שלי וזו בדיוק הסיבה שאני לא מתחרה כרגע(סדרי עדיפויות)
כן, רק שזה לא כל כך מעניין ליפטר מתחרה.
מה זה "פתאום" הדדליפט עלה? מה, הדדליפט היה 120, ואחרי חודש כשחיטבת בו, פתאום קמת בבוקר ואמרת "I feel like 162.5 today" ?
אין דבר כזה פתאום. אתה התקדמת לשם. אני לא יודע איך. זה גם לא רלוונטי. גם עליך אין לי את הנתונים, ואני לא חותם על כך שעשית SS לפי הספר. אולי אני טועה.
אגב, זה לא בהכרח אומר שהתחזקת, כי משקל הגוף ירד. תלוי בכמה ועם כמה היית עושה לפני.
בסדר, ביג דיל, אז סיימת SS עם דדליפט 135. בן כמה היית, וכמה שקלת (ועל איזה גובה)?הדדליפט היה 135, והיה תקוע שם הרבה זמן (במאזן חיובי). המילה "פתאום" אולי לא הכי מתאימה כאן.
כוונתי הייתה שבחיטוב התקדמתי לשם בתקופה מהירה יחסית.
לגבי המתח והמקבילים - הם עלו יותר גם כשמשקללים את הירידה במשקל הגוף, לא הייתי מציין את זה לו זה היה אחרת.
מעניין אותי, אשמח לראות.אם תבקש - אני אעלה אותו עוד פעם
אגב, גם כותב המאמר על העלייה במשקל שלא אהבת, מאט ריינולדס, שהוא מאמן SS, מגלגל את המוט לפני המשיכה. הדדליפט הכי כבד שלו שראיתי היה 700 אם אני זוכר נכון, והוא גלגל, זה הרגל שנתקע לו מגיל קטן לפי מה שהוא אמר (לפני SS). אבל השורה התחתונה היא שהוא מושך מהפוזיצייה של SS. זה יותר קשה טכנית, אבל הוא מאוד מנוסה בדדליפט ומסוגל לבצע אותו טוב גם עם הגלגול.האם אפשר לטעון שהיו פרמטרים אחרים שאולי בזכותם השתפרתי? אני משער שכן. בדדליפט שיניתי מאוד גם את הטכניקה שאני משתמש בה (עברתי לגלגל את המוט ולתת לתחת לעלות, למרות שריפטו אומר שזה בזבוז אנרגיה. שיספר את זה לבנדיקט...)
זו שאלה טובה. אם הבעייה היא לא מנטלית והוא לא פשוט לא מוכן להתאמץ מספיק (בשלבי ההתחלה 95 ק"ג, או יותר נכון איפה שאתה נתקע - מרגיש כמו טון וחצי), אז אני מציע להמשיך להלחם בזה.@Beast and cheat
אם כבר בSS עסקינן, יש לי ילד הוא בן 15 אני חושב לא זוכר כמה הוא שוקל אבל הוא במאזן חיובי ללא ספק. (הוא די שחיף אבל אוכל...) הוא בSS
הגיע ל92.5 סקוואט ונתקע, עשה דילואד - חזר נתקע ב95 , עשה דילואד עם יום קל באמצע חזר, נתקע שוב ב95. מה אתה מציע? הוא עושה רק SS בלי מטקונים שטויות. הטכניקה שלו בסדר (יש לו כמה דברים לתקן והוא לאט לאט עובד יותר יפה אבל שם לא הבעיה) .
אגב בן דוד שלו(גם מתאמן אצלי) ילד בן 13(שוקל 60 בערך) אתמול בתחרות נתן 110-67.5-115 גם עובד SS והתקדם יפה בלי להתקע.