הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Russell Berger vs Mark Rippetoe דיון על קרוספיט

כן, רק שגם ג'ים וונדלר, דייב טייט וצ'אק ווגלפול צמחו ב-WS.

לואי אפס.

אומנם לא בן טיפוחו של ריפטו, באופן ישיר.
אבל ילד בן 15 שמתאמן אצל STARTING STRENGTH COACHING וביצע אותה.
אחד הילדים החזקים בעולם אם לא הכי חזק.
1594#
727
327
540

אחלה טכניקה.

אומנם לא בן טיפוחו של ריפטו, באופן ישיר.
אבל ילד בן 15 שמתאמן אצל STARTING STRENGTH COACHING וביצע אותה.
אחד הילדים החזקים בעולם אם לא הכי חזק.
1594#
727
327
540

אחלה טכניקה.

ומה המסקנה? שאפשר להתקדם בהרבה גישות שונות ומנוגדות לאימונים. אגב, מעולם לא פסלתי את SS כמתודה (אם תחזור לפוסט שכתבתי תראה שריפטו בעצמו הודה שהוא רק כתב את העקרונות מחדש, ולא המציא את הגלגל).
אני פוסל את ריפטו עצמו, בתור "אוטוריטה" שסותרת את עצמה כל שני וחמישי, ומתיימרת לדעת בשביל כולם באופן אבסולוטי מה הטרייד-אוף'ס שהכי טובים בשבילם (בין אם זה טווחי תנועה אל מול משקל על המוט, ובין אם זה בין בעבודה של קבוצת שרירים זו או אחרת). יש אנשים שבשבילם הטרייד-אוף'ס והטכניקות של ריפטו יתלבשו בול, ויש אנשים שיסיימו אותה שמנים, ושמנים חלשים (כמו שהיה אצל מתאמן מסוים פה בפורום, שלקח אפילו שיעורים פרטיים והדרכה אישית מהריפטואיסט הראשי של הפורום).

ואם נקשר את זה לקרוספיט, או אפילו קרוספיט שמשולב עם אימוני כוח - אז כמו שנדב ציין, בנאדם זה או אחר לא ירים 180 ק"ג סקוואט, אלא 140, ויוכל לעשות גם מאסל אפס, עמידות ידיים, ריצת 5 ק"מ בזמנים קצרים, וכו'. וכמובן - לא ייראה כמו הילד הזה, בן ה-15 (שזה לא מוריד מההישג שלו, אבל צריך לשים את זה בפרספקטיבה).

ככה אתה מנחם את עצמך בזה שהסקוואט שלך 140 קילו?

וונדלר פרש מווסטסייד כי הוא הבין שזה קשקוש ולצ׳אק יש חצאי סקוואטים. דייב טייט מעולם לא היה פאורליפטר טוב וגם לואי הוא לא זה שבנה אותו. לואי רק לימד אותו לעשות חצאים. לואי האפס.

וונדלר פרש מווסטסייד כי הוא הבין שזה קשקוש ולצ׳אק יש חצאי סקוואטים. דייב טייט מעולם לא היה פאורליפטר טוב וגם לואי הוא לא זה שבנה אותו. לואי רק לימד אותו לעשות חצאים. לואי האפס.

הסקוואט שלי יותר מ-140. והוא גם ATG, ולא מילימטר ורבע מתחת למקביל (גם כשאני עושה LB, זה עמוק מ-99% ממה שאנשים מעלים לכאן). יש סרטונים בערוץ שלי (שאגב גם לא מעודכן, ובינתיים התקדמתי).
ואני לא צריך שום נחמה בנושא. ה-ז' שלי מספיק גדול.

יפה, ATG זה בהחלט מונח של מבינים.

• אהבתי
Reactions: rud

עם כל הכבוד יש מתאמנים שלא מעניין אותם\לא צריכים להתאבד ולהקריב בשביל להגיע לסקוואט יותר מ3 פלטות.
אתה יכול לקרוא לזה לא רציני אבל זאת דעתך. בסופו של דבר הרוב הגדול של האוכלוסיה המתאמנת , מתאמנים לצורכי אסתטיקה

עם כל הכבוד יש מתאמנים שלא מעניין אותם\לא צריכים להתאבד ולהקריב בשביל להגיע לסקוואט יותר מ3 פלטות.
אתה יכול לקרוא לזה לא רציני אבל זאת דעתך. בסופו של דבר הרוב הגדול של האוכלוסיה המתאמנת , מתאמנים לצורכי אסתטיקה

ברור לי, רק של-stardust חברך, לא ברור איכשהו שיש את הצד השני בספקטרום. יש אנשים שאסתטיקה לא מעניינת אותם אלא סקוואט כבד. והוא זה שמרגיש צורך לרדת עליהם שהם שמנים.

ומה המסקנה? שאפשר להתקדם בהרבה גישות שונות ומנוגדות לאימונים. אגב, מעולם לא פסלתי את SS כמתודה (אם תחזור לפוסט שכתבתי תראה שריפטו בעצמו הודה שהוא רק כתב את העקרונות מחדש, ולא המציא את הגלגל).
אני פוסל את ריפטו עצמו, בתור "אוטוריטה" שסותרת את עצמה כל שני וחמישי, ומתיימרת לדעת בשביל כולם באופן אבסולוטי מה הטרייד-אוף'ס שהכי טובים בשבילם (בין אם זה טווחי תנועה אל מול משקל על המוט, ובין אם זה בין בעבודה של קבוצת שרירים זו או אחרת). יש אנשים שבשבילם הטרייד-אוף'ס והטכניקות של ריפטו יתלבשו בול, ויש אנשים שיסיימו אותה שמנים, ושמנים חלשים (כמו שהיה אצל מתאמן מסוים פה בפורום, שלקח אפילו שיעורים פרטיים והדרכה אישית מהריפטואיסט הראשי של הפורום).
מי סיים אותה שמן וחלש?

ברור לי, רק של-stardust חברך, לא ברור איכשהו שיש את הצד השני בספקטרום. יש אנשים שאסתטיקה לא מעניינת אותם אלא סקוואט כבד. והוא זה שמרגיש צורך לרדת עליהם שהם שמנים.

הוא מבקר את השיטתיות של ריפטו ואת הדרכים להשגת המטרה לפיו, לא את אלו שציינת ספציפית.

ואיך זה שהם שמנים עוזר לסקוואט כבד? להזכיר לכם מה האליל שלכם בעצמו כתב?

http://startingstrength.com/articles/clarification_rippetoe.pdf

A bodyfat level over about 20% means that you’re headed in"

the direction of carrying around more than is required for an anabolic environment and more than is

efficient for moving either the bar or an opponent"

הוא מבקר את השיטתיות של ריפטו ואת הדרכים להשגת המטרה לפיו, לא את אלו שציינת ספציפית.

איזו מטרה?

כל מה שראיתי זה "אוי אוי אוי, כל המתאמנים שלו שמנים. שומן לא עוזר להרים יותר". כמובן ששתי הטענות הן בולשיט, אבל זה אפילו לא העניין.

המטרה לפי ריפטו היא להתחזק(או SS), השאלה אם להגיע ל25 אחוז שומן וצפונה הכרחי כדי להוסיף משקל על המוט למתאמן מתחיל. רוב חבריי הפורום בתחילתו חשבו שזאת הדרך ורובם סיימו SS על א.ש מאד גבוה השאלה כמה זה היה הכרחי ואם הם לא היו מגיעים לאותם משקלים עם פחות אוכל וא.ש. רובם אגב היום מבינים שלפעמים א.ש יותר גבוה לווא דווקא מוסיף לך משקל על המוט (בשלבים יותר מאוחרים כמתאמן מתקדם)
ואנחנו גם רואים היום הרבה ילדודס בפורום שלמדו מ"הטעויות" האלו ומרימים כבד גם על משקל גוף יחסית נמוך.

המטרה לפי ריפטו היא להתחזק(או SS), השאלה אם להגיע ל25 אחוז שומן וצפונה הכרחי כדי להוסיף משקל על המוט למתאמן מתחיל. רוב חבריי הפורום בתחילתו חשבו שזאת הדרך ורובם סיימו SS על א.ש מאד גבוה השאלה כמה זה היה הכרחי ואם הם לא היו מגיעים לאותם משקלים עם פחות אוכל וא.ש. רובם אגב היום מבינים שלפעמים א.ש יותר גבוה לווא דווקא מוסיף לך משקל על המוט (בשלבים יותר מאוחרים כמתאמן מתקדם)
ואנחנו גם רואים היום הרבה ילדודס בפורום שלמדו מ"הטעויות" האלו ומרימים כבד גם על משקל גוף יחסית נמוך.

אף אחד לא אמר שזה *הכרחי* להגיע לאחוזים האלה, אבל אני לא רואה עם זה שום בעיה. זו החלטה אישית של המתאמן ואין פה שום קשר ל"שיטה".

אף אחד לא אמר שזה *הכרחי* להגיע לאחוזים האלה, אבל אני לא רואה עם זה שום בעיה. זו החלטה אישית של המתאמן ואין פה שום קשר ל"שיטה".

נכון כמו שזאת החלטה אישית של המתאמן אם להיות בעל סקוואט של 140 וריבועים. כל אחד עם המטרות והאימונים שלו- אף אחד לא התווכח עם השיטה של SS. רק עם האישיות של ריפ (וזה לא אני אמרתי אלא אבקכו' שנתן פה את כל הטיעונים אז אתה יכול לבקר את הטיעונים האלו) והטענות שלו לגביי כל מיני דברים שהוא מתיימר להבין ולשפר אותם שאין לו כל כך קשר אליהם (כמו משקולנות)

נכון כמו שזאת החלטה אישית של המתאמן אם להיות בעל סקוואט של 140 וריבועים.
זו בדיוק הייתה הנקודה.

כל אחד עם המטרות והאימונים שלו- אף אחד לא התווכח עם השיטה של SS. רק עם האישיות של ריפ (וזה לא אני אמרתי אלא אבקכו' שנתן פה את כל הטיעונים אז אתה יכול לבקר את הטיעונים האלו) והטענות שלו לגביי כל מיני דברים שהוא מתיימר להבין ולשפר אותם שאין לו כל כך קשר אליהם (כמו משקולנות)

באמת? כבר הגענו לרמה של ביקורת על "אישיות" של מאמן שאף אחד לא פגש באופן אישי? קצת עצוב.

מי אמר לך שאין לו קשר למשקולנות? גם אם נניח לרגע שזה היה נכון (וזה רחוק מלהיות נכון), לרדת על הבן אדם זו לא בדיוק הדרך להפריך טענות מנומקות היטב - דבר שלא קיים בצד השני של הוויכוח הזה.

גם בתחתית של הייבר יש שינוי קל בזווית של הגו כדי לשמור על מתח.
זקוף יותר + ברכיים כפופות יותר = האמסטרינגס פחות מתוחים

אתה לא מבין מה הבעיה בלהגיע ל-25%?
לא

בכל מקרה, זה הסבר גרוע. בסקוואט קלין הפרמטר של המשקל יהיה יותר גבוה, ובפאוורקלין הפרמטר של המהירות יהיה יותר גבוה. מנין הקביעה שהמכפלה של שניהם יותר גדולה בפאוור?
אה, וגם אם אתה רוצה לעשות פאוורקלין, "לתת דגש" טכני לכניסה מהירה מתחת למוט יתן יותר משקל על המוט מאשר לנסות למשוך מוט כבד כמה שיותר מהר. אלה דקויות מאוד יקרות.
אם תסתכל בפרק בספר + בPPST אתה תקבל את הנתונים המספיקים על מנת להבין שההספק (Watt) בפאוור קלין גבוה יותר.
ולגביי להכנס מתחת למוט - שוב, הרעיון הוא להגיע למקסימום הספק, וזה אומר במקרה הזה לא להכנס מתחת למוט לסקוואט קלין \ סקוואט מקביל שעדיין יוגדר כ"פאוור קלין". אתה שוכח שהמטרה היא שיפור יכולת כללית, לא שיפור היכולת להביא מקסימום משקל מהריצפה אל הכתפיים. אם זה היה הפוך, הוא היה מלמד סקוואט קלין מלכתחילה.

כשאתה קופץ - אתה עולה, וגם המוט עולה. לא בטוח שהוא עולה ביחס אליך. כמו כן, גם אם הוא עולה ביחס אליך - לא בטוח שאתה יכול לחזור לקרקע מספיק מהר כדי להיכנס מתחתיו.
מצד שני, אם אתה מתפוצץ ונשאר על הקרקע, האם אתה מתפוצץ מספיק?
יש ליפטרים מעולים שנשארים על הקרקע - למשל לו צ'או ג'ון ב-77 ק"ג. מנגד, יש ליפטרים שקופצים לשמיים (כמו סלימי כשהוא קבע את שיא העולם).
כך ששוב - אין תשובה אחת יחידה ונכונה באופן אבסולוטי.
בסדר, עזוב, זה לא רלוונטי עכשיו. גם יש משקולנים שמסכימים עם הקיו של הקפיצה, ככה שאין לנו פה איזו אי הסכמה בין שתי גישות שאחת מהן היא ריפטו.

יש אנשים שבשבילם הטרייד-אוף'ס והטכניקות של ריפטו יתלבשו בול, ויש אנשים שיסיימו אותה שמנים, ושמנים חלשים (כמו שהיה אצל מתאמן מסוים פה בפורום, שלקח אפילו שיעורים פרטיים והדרכה אישית מהריפטואיסט הראשי של הפורום).
אין לי שום בעייה שתגיד דברים כאלה, אבל כשאתה אומר "הריפטואיסט הראשי של הפורום", סיכוי טוב שמה שיובן מכך זה שאתה מתכוון אלי. אם אתה מתכוון אלי, אתה יכול להגיד - הכל בסדר, רק שמה שאתה מתאר לא התרחש מעולם.
אני איש מקצוע, אני עובד בתחום בעיקר עם ספורטאים, ואני יותר משמח לדון על נושאים מסויימים בנוגע לגישה שאני מאמין בה. אבל אם אתה רוצה לבקר אותי - או שתגיד את זה כמו שצריך במקום לגרום לזה להשמע כאילו היה פה איזה משהו ש"הושתק" ע"י מנהל או משהו כזה, או שאל תגיד. צורת הביקורת שלך היא כזו שאנשים מסיקים שמשהו "הושתק", ודרך הביקורת הזו היא דרך מאוד נכלולית ללכת בה.

לכן,
אני מזמין אותך להגיד את מי אימנתי באופן אישי, ומה היו התוצאות שלו. אין לי שום בעייה שתגיד כל מה שאתה יודע. תראה לי מישהו אחד כזה שאימנתי. לך על זה, תסיר צנזורה.
שוב, הכל בהנחה שדיברת עלי, וזו הנחה דיי הגיונית. אם טעיתי בהנחה הזו, תקן אותי - ואקח הכל בחזרה.

לא אימנת את פאוור ראק? לא המלצת לו להמשיך לאכול למרות שהוא עבר כבר את ה-20%? ובסוף סיים את התכנית עם סקוואט 110?

לגבי כל השאר, כל מה שנשאר להגיד זה שריפטו הוא אל כל יכול שיודע את כל סודות האימונים והתזונה. אני רק מקווה שהוא לא יגיד לכל החסידים שלו להתאבד כמו דייויד כורש, עם הקלות שהם בולעים כל מה שהוא מאכיל.

לא אימנת את פאוור ראק? לא המלצת לו להמשיך לאכול למרות שהוא עבר כבר את ה-20%? ובסוף סיים את התכנית עם סקוואט 110?
לא
מעולם לא נפגשנו. קצת סייעתי לו בלוג שהיה לו בפורום, שום דבר מעבר. אם הוא לא היה מושעה הוא היה גם מאשש את זה כאן.

אני לא זוכר מה המלצתי או לא המלצתי לו, אבל אני זוכר שהוא סיים עם משקל נמוך בלי סיבה מוצדקת (נראה לי שהוא סתם פרש באמצע, או התעצל, או כל הזמן סתם עשה ריסטים בשביל לשפר טכניקה שהייתה בסדר, לא זוכר בדיוק)
אני זוכר שנתתי לו גם ביקורות טכניקה. אם אתה רוצה אתה יכול לחפש את הלוג שלו ולראות הכל.

זו בדיוק הייתה הנקודה.

באמת? כבר הגענו לרמה של ביקורת על "אישיות" של מאמן שאף אחד לא פגש באופן אישי? קצת עצוב.

מי אמר לך שאין לו קשר למשקולנות? גם אם נניח לרגע שזה היה נכון (וזה רחוק מלהיות נכון), לרדת על הבן אדם זו לא בדיוק הדרך להפריך טענות מנומקות היטב - דבר שלא קיים בצד השני של הוויכוח הזה.

אני לא טענתי אבכו' טען תפנה אליו, דבר שני ה"אישיות" מדברת על זה שהוא מפרסם טענות סותרות שאלו גם טענות שאבכו העלה. לא על זה שהוא מקלל ומתנהג כמו טמבל וחושב שזה מצחיק
ולגביי המשקולנות אין לי מושג לגביי העבר שלו במשקולנות אבל לא זכור לי שהוא הביא אף מתאמן שלו לתחרות הרמת משקולות משמעותית או הגיע להישגים בעצמו בתחום הזה.

Back
למעלה תחתית