ייעוץ היי בר vs לואו בר

• פותח/ת השרשור hazeof
  • פורסם בתאריך

hazeof

משתמש מתחיל
112
2
נק' מוניטין:
17
112
2
הכי חשוב לי כמה שיפחות לפגוע בגב.. מה עדיף? אני ייודע שהיי בר אבל אני בss וצריך לואו... עד כמה זה משמעותי?
ועוד משהו פרונט 0קאווט עדיף? הוא הרי לא פוגע בגב (לא?)
ואגב בלואו בר המוט מונח היכן?

אשמח מאוד שמשהו יתן לי ממש מרכיבים שחשוב לשמור עליהם בזמן לואו בר מבחינת טכניקה

אתה מהפורום ההוא ששאל שם אם סקוואט פוגע בגדילה?
בלואו באר הגב התחתון מופעל יותר, אם אתה עושה היי בר בSS זה לא קריטי כי אני בעצמי עושה.
ולא עושים פרונט סקוואט בSS.
לגבי המיקום תראה את הסרטון הזה:

• פותח/ת השרשור
כתבתי בפורום אחר.... אני לא רוצה לחזור
כי זה המוט יפעיל לחץ על עמוד השדרה... הרי היכן הוא מונח?

רגע בעצם גם בהיי בר וגם בלואו יוצרים תמדפים? המדפים זה לא תוצאה של כיווץ הטרפזים? אני לא מבין
בהיי באר אתה מניח את המוט על הטרפזים, אתה מכווץ את השכמות ואז נוצר מדף על הטרפזים שעליו אתה שם את המוט.
בלואו באר אתה מכווץ את השכמות ומרים את המרפקים, זה יוצר מדף בכתף האחורית שעליו אתה מניח את המוט.
תעשה טובה ואל תקשיב למאמן הטמבל שאמר לך שזה פוגע בעמוד השדרה

בלואו זה על ה"מדף" , בהיי זה על הטרפזים.
זה לא אמור לגעת בשום* חולייה בגב, ולא אמור לכאוב בגב.

רגע בעצם גם בהיי בר וגם בלואו יוצרים תמדפים? המדפים זה לא תוצאה של כיווץ הטרפזים? אני לא מבין
זה לא אמור לגעת שום חולייה בגב, ולא אמור לכאוב בגב.

הנה רחבי הסביר לך את זה בפשטות

• פותח/ת השרשור
זה לא אמור לגעת בשום* חולייה בגב, ולא אמור לכאוב בגב.

הבנתי
כך שעם טכניקה נכונה אין כאן שום לחץ על עמוד השדרה? ועם שוברים מקביל? עדיין אין שום לחץ?

למה שסקוואט יפגע לך בגב.......?
לואו בר מופעל לחץ יותר על הגב השריר שם עובדים יותר מאשר איי בר, יש נטייה למתאמנים מתחילים להשען יותר מידי קדימה אחרי שמגיעים קרוב לכשל לי אישית גרם להמון פציעות שאיי בר לא עשו לי, נפצעתי עם משקלים יחסית נמוכים לקח לי להתאושש קרוב לשנה.

• פותח/ת השרשור
לואו בר מופעל לחץ יותר על הגב השריר שם עובדים יותר מאשר איי בר, יש נטייה למתאמנים מתחילים להשען יותר מידי קדימה אחרי שמגיעים קרוב לכשל לי אישית גרם להמון פציעות שאיי בר לא עשו לי, נפצעתי עם משקלים יחסית נמוכים לקח לי להתאושש קרוב לשנה.

רגע אז זה עניין של טכניקה? יעני אם הטכניקה נכונה ולא נשענים קדימה אין 0יבה להיפצע?

רגע אז זה עניין של טכניקה? יעני אם הטכניקה נכונה ולא נשענים קדימה אין 0יבה להיפצע?
לפי דעתי יש סיכוי להפצע בכל משקל בכל תרגיל אין מה לעשות יש אנשים שמושכים סקוואט בקלות עד 140 ולא נעצרים מגיעים ל 200 קילו ונפצעים.
וש אנשים שיש להם בעייה בגב\ברכיים\חוליות וכדומה שהם לא יודעים על זה ואימון עצימות מחריף להם את ז כבר ב 100 קילו.
לא כל בני אדם אותו דבר .

אני אישית אוהב איי בר פחות מפעיל לחץ על הגב שלי ולפי דעתי מחזק יותר תרגליים.​

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי יש סיכוי להפצע בכל משקל בכל תרגיל אין מה לעשות יש אנשים שמושכים סקוואט בקלות עד 140 ולא נעצרים מגיעים ל 200 קילו ונפצעים.
וש אנשים שיש להם בעייה בגב\ברכיים\חוליות וכדומה שהם לא יודעים על זה ואימון עצימות מחריף להם את ז כבר ב 100 קילו.
לא כל בני אדם אותו דבר .

אני אישית אוהב איי בר פחות מפעיל לחץ על הגב שלי ולפי דעתי מחזק יותר תרגליים.​

אהה כך שאתה אומר שזה לא קריטי אם היי בר או לואו בר? ומבחינת גדילה זה לא פוגע לואו בר כן? כי זה לא מפעיל לחץ על העמוד השידרה לא?

הבנתי
כך שעם טכניקה נכונה אין כאן שום לחץ על עמוד השדרה? ועם שוברים מקביל? עדיין אין שום לחץ?
יש לחץ דחיסתי על עמוד השדרה בשתי הצורות, אבל כל עוד הטכניקה נכונה - באופן כללי לא אמורה להיות בעיה.
פציעות תמיד יש, ויש עוד המון כיוונים שבהם יש לחץ על עמוד השדרה ולא רק כי המוט יושב עליו, אבל יש סיכון להיפצע גם כשאתה עובר את הכביש.

• פותח/ת השרשור
יש לחץ דחיסתי על עמוד השדרה בשתי הצורות, אבל כל עוד הטכניקה נכונה - באופן כללי לא אמורה להיות בעיה.
פציעות תמיד יש, ויש עוד המון כיוונים שבהם יש לחץ על עמוד השדרה ולא רק כי המוט יושב עליו, אבל יש סיכון להיפצע גם כשאתה עובר את הכביש.

אה אז נגיד בלואו בר- כמו שמי שהגיב למעלה אמר שלמתחילים יש נטייה להישען קדימה, זה גורם לפציעה וזה נקרא טכניקה לא נכונה? ולדוגמא אם לא "אשען" קדימה זה יהיה ב0דר? כלומר אם אדאג לפרט הזה (של הלהישען קדימה) ובכלל לטכניקה ה0יכון קטן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית