הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב בברך

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
היום כשבאתי לעשות חימום באימון התחילו לי כאבים בברך, באזור הזה:
gray1240.jpg

זה כואב לי אפילו בתנועה על משקל גוף. הכאב הוא כשהברך הולכת קדימה אפילו ממש קצת, אני לא יכול לעשות סטאפ לדדליפט כי זה כואב. אני חושב שזה מתיחה של הגיד של הארבע ראשי. איזה דברים אפשר לעשות כדי לשפר את המצב? אני עוד שבועיים מתגייס ככה שאני לא רוצה להתגייס פצוע, רופא הוא לא אופציה כרגע כי אז הצבא יידע ואני רוצה משהו קרבי.

אולי יגיע מישהו שיכול לתת לך תשובה לגבי המהות של הפציעה, אבל לדעתי כדאי ללכת לרופא. במקרה הכי גרוע ידחו לך את הגיוס. זה לא להיט, אבל גם להגיע לטירונות של יחידה קרבית בלי יכולת לשים משקל על הברך זה לא כיף גדול.

תמיד אפשר לנוח כמה ימים ואז לחזור להתאמן עם משקלים קלים והרבה חזרות. אתה מכיר את הפרוטוקול.

אולי יגיע מישהו שיכול לתת לך תשובה לגבי המהות של הפציעה, אבל לדעתי כדאי ללכת לרופא. במקרה הכי גרוע ידחו לך את הגיוס. זה לא להיט, אבל גם להגיע לטירונות של יחידה קרבית בלי יכולת לשים משקל על הברך זה לא כיף גדול.
זה מה שאמרתי לו היום.
תתחיל גם לקחת איבופרופן, במקרה הכי גרוע בזבזת 26 שקל.

• פותח/ת השרשור
אני אראה כמה ימים מה המצב.
בנוגע לריצות, אם לא כואב אפשר לעשות? או שעדיף לנוח?

לשים קרח יעזור?

לפי החלק המסומן זה נראה יותר כמו הגיד של הפיקה. זה גם מתאים לתיאור של הכאב שלך (כאב בזמן ההישענות קדימה).

אם אתה רוצה להימנע מרופא כרגע, אני ממליץ על רוטציה של קומפרסים קרים וחמים (קרח הולך טוב ואחרי חצי שעה מנוחה קומפרס חם). חוץ מזה אם אתה יכול לבצע עיסוי לפיקה זה יכול לעזור, אבל רק אם אתה יודע...אחרת זה סתם יכאב...
איבופרופן, ארטופן ודומיהם יכולים לעזור להרגיע קצת את הכאבים, למרות שאני נגד כדורים בעיקרון..

מקווה שזה יעזור..תרגיש טוב..

אני אראה כמה ימים מה המצב.
בנוגע לריצות, אם לא כואב אפשר לעשות? או שעדיף לנוח?

לשים קרח יעזור?
לשים קרח תמיד יעזור, וזה גם לא עולה לך כסף או בבריאות.
תחתוך מהריצות, זה בטח לא ישפר את המצב.

אגב אם אני לא טועה (לא היו לי אף פעם) שברי מאמץ מופיעים באותה הנקודה ככה שלרוץ כרגע עלול להחמיר את המצב.

• פותח/ת השרשור
TheSun- שברי מאמץ יוצרים כאבים בנקודה נמוכה יותר בד"כ.

תומר- תשים קרח לכמה דקות. אין זמן מוגדר, תשים עד שמתחיל להירגע האזור ולהיות לך "נוח" עם הקור...נגיד 15-20 דקות. לחימום תיקח קערה/גיגית עם מים חמים, תכניס מגבת קטנה ותכרוך סביב האזור. לא צריך להיות מאוד הדוק, אבל שיהיה כרוך כמו שצריך. גם לזמן של 15-20 דקות, כאשר במידה והמגבת מתקררת בזמן הזה אתה יכול להוריד אותה, לטבול שוב במים ולהניח מחדש.

• פותח/ת השרשור
TheSun- שברי מאמץ יוצרים כאבים בנקודה נמוכה יותר בד"כ.

תומר- תשים קרח לכמה דקות. אין זמן מוגדר, תשים עד שמתחיל להירגע האזור ולהיות לך "נוח" עם הקור...נגיד 15-20 דקות. לחימום תיקח קערה/גיגית עם מים חמים, תכניס מגבת קטנה ותכרוך סביב האזור. לא צריך להיות מאוד הדוק, אבל שיהיה כרוך כמו שצריך. גם לזמן של 15-20 דקות, כאשר במידה והמגבת מתקררת בזמן הזה אתה יכול להוריד אותה, לטבול שוב במים ולהניח מחדש.

תודה על התשובה המפורטת. באזור אין נפיחות ככה שקרח באמת יעזור?

קרח לא עובד רק על הורדת נפיחות..
השינויים בטמפרטורה (בעיקר קור, חימום פחות) יוצרים מעין תחושת אילחוש בגלל התכווצות של העצבים הפריפריאלים באזור. מכאן גם הרגיעה כשיש כאב.

מצד שני, אם לך זה לא עוזר אפשר לחפש פתרונות אחרים.
תנסה ותעדכן...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית