הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע פחמימה היא לא האוייב!

Itzik cohen

משתמש מתחיל
84
39
נק' מוניטין:
100
84
39
אני חושב שהטרנד של דיאטות קטגוניות הפך אצל הרבה מתאמנים את הפחמימה למשהו מוקצה או רע שצריך להיזהר ממנו, מהנסיון האישי שלי אחרי "דיאטה אנאבולית" לתקופה די ארוכה וקארב סייקלינג, אני חושב שהן טובות לתקופה קצרה בלבד קרוב לתחרות/צילומים וזה גם אם אתם לחוצים להתחטב במהירות, לא משהו לאורך זמן, אפשר להתחטב גם עם 250 גרם פחמימה כל עוד שומרים על מכסה קלוריות שלילית.

רק להכניס אתכם לפרופורציות:
0-50 גרם פחמימה - חיטוב קטוגני "0 פחמימה".
50-100 גרם פחמימה - חיטוב "דל פחמימה".
100-250 גרם פחמימה - חיטוב "רגיל".
250-300 גרם פחמימה - תחזוקה/ תזונה של אדם ממוצע!
350+ - בדר"כ מסה.

חשוב לציין, אם עשיתם חיטוב קטוגני או קארב סייקלינג, צריך להציג חזרה לגוף בהדרגה את הפחמימות! התנפלות מהירה מידי על פחמימות יגרום לאפקט השמנה לא רצוי (אפקט הריבאונד), כמובן לעשות סוויץ' בראש שאין יותר "העמסות" כבדות בסופי שבוע של 500-600 גרם פחמימה.

פחמימה היא לא האוייב, השתמשו בה בחוכמה והקפידו על המכסה הקלורית שלכם, אתם תהיו אנרגטיים, לא תצברו נוזלים ומעבר לכך השרירים שלכם יהיו מלאים יותר כיוון שמאגרי הגליקוגן שלכם לא יתרוקנו.

• פותח/ת השרשור
בגלל זה כתבתי ניסיון אישי שלי, מתאמן יכול לנסות את זה על עצמו בהתבסס על הניסיון שעברתי או להתעלם ממנו כמובן.

בגלל זה כתבתי ניסיון אישי שלי, מתאמן יכול לנסות את זה על עצמו בהתבסס על הניסיון שעברתי או להתעלם ממנו כמובן.
או, לא משנה. בגדול, הכתיבה שלך מאוד חסרת ביסוס וידע ויוצרת מסקנה שגויה

• פותח/ת השרשור
הכל בסדר ידידי, לגיטימי לחלוטין, תסתכל בבקשה שורה ראשונה מילה מספר 20, רשמתי מנסיון אישי שלי, זה לא מחקר אז אין רפרנס, אני מודע לכך שמידע על סמך ניסיון הוא בערבון מוגבל וזה בסדר.

• פותח/ת השרשור
ניר מה שמציק לי, זה שאני רואה המון מתאמנים צעירים בעיקר, שפשוט נמנעים מפחמימה לתקופה ארוכה ומתפלאים איך זה שמישהו מרשה לעצמו לשלב פחמימה בתקופת חיטוב.

הכל בסדר ידידי, לגיטימי לחלוטין, תסתכל בבקשה שורה ראשונה מילה מספר 20, רשמתי מנסיון אישי שלי, זה לא מחקר אז אין רפרנס, אני מודע לכך שמידע על סמך ניסיון הוא בערבון מוגבל וזה בסדר.
כן אני יודע, פספסתי את זה..אין לי כ"כ כוח כרגע, אבל יצא לי להיתקל בפוסט על קיטוזיס עמוק. היום שם המון דברים מאוד מאוד מעניינים שאולי היו מבהירים לך מס' דברים

• פותח/ת השרשור
אני לא נגד קטוזיס, אני חושב שצריך להבהיר שניתן ואפשרי לעשות חיטוב עם פחמימה, הרבה שכחו מזה כשלאחרונה הטרנד של הדיאטות הקטוגניות תפס תאוצה, גם לחיטוב עם פחמימה יש יתרון מסויים.

כן אני יודע, פספסתי את זה..אין לי כ"כ כוח כרגע, אבל יצא לי להיתקל בפוסט על קיטוזיס עמוק. היום שם המון דברים מאוד מאוד מעניינים שאולי היו מבהירים לך מס' דברים
אפשר בבקשה קישור לפוסט?

איציק, אני כמה חודשים כבר על 0-50 פחמימה ולאט לאט אני מתחיל לחזור למסה.
אני מוסיף 200 קלוריות בשבוע ולא נכנסתי ישר למסה. השבוע התחלתי להעלות, הוספתי 200 קלוריות וחזרתי לאכול פחמימה.
אני כרגע על 250 גרם ביום. אתה חושב שזה יגרום לריבאונד? למרות שאני עדיין בגרעון?

• פותח/ת השרשור
לדעתי הוספה מיידית מ0 ל250 יכולה לגרום לריבאונד, תבדוק לפי עליית נוזלים, אם בסוף השבוע השני תראה שאתה עולה בנוזלים ומרגיש נפוח בצורה משמעותית זה סימן שהאפקט מתחיל, אם אתה עדיין נשאר "חתוך" אז תשאר על 250 גרם ומשם תמשיך עד שתגיע לערכי המסה הרצויים.

אני מסכים שדל פחמימה <100 צריך להיעשות רק בסוף החיטוב כדי להפתר ממצבורי השומן העיקש שאחרת מסרבים לרדת
אין צורך להכנס ישר לדל פחמימה למרות שזה הכי פשוט, להוריד בפחמימה באופן הדרגתי לאורך הירידה ב% שומן ולשלב
העמסות בהתאם.

יש כאלה שעדיף להם ככה ויש כאלה שמעדיפים ככה.
ובכל זאת, אני חושב שכדאי לעשות דיאטה מאוזנת עד לשלב בו יש תקיעה בירידה במשקל\איבוד שריר, ורק אז להוציא את התותחים הכבדים.

בלי פחמימה אני מרגיש כאבים וחשוף לפציעה, אם המטרה שלי הייתה רק חיטוב וגוף יפה לא הייתי נוגע בפחמימות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית